Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η απαιτητική ζωή της Παυλοπούλου στις ΗΠΑ

Published

on

Η Νικόλ Παυλοπούλου έφυγε μετά το όπεν του Αυγούστου για το νέο της ξεκίνημα στις ΗΠΑ, και με ένα καταγεγραμμένο πανελλήνιο ρεκόρ ήδη δείχνει να έχει προσαρμοστεί στις εκεί συνθήκες.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η 18χρονη αθλήτρια του Ωκεανού βρίσκεται με υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής για την κολύμβηση, το Southern California, εκεί όπου σπούδασε πριν κάποια χρόνια και η κορυφαία όλων των εποχών στο αγώνισμά της, η Κατίνκα Χόσου. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πανεπιστήμιο έχει εξασφαλίσει υποτροφία και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης.

Η χρονιά της Παυλοπούλου έχει ξεκινήσει εξαιρετικά παρότι βρίσκεται σε περίοδο έντονης προπόνησης και αυτό φάνηκε από το πανελλήνιο ρεκόρ 200μ. μεικτής (2:16.17) που έκανε σε αγώνες στο Τέξας πριν δύο εβδομάδες. «Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής, σπουδάζοντας και κολυμπώντας στην Αμερική είναι πολύ ωραία. Το να είσαι student-athlete σε Division 1 σχολείο δεν είναι όμως εύκολο. Ξυπνάμε κάθε μέρα στις 5:00 καθώς έχουμε προπόνηση 6:00-8:00, τρώμε πρωινό και μετά πάμε στα μαθήματα μέχρι τις 14:00 που έχουμε ξανά προπόνηση, μία ώρα γυμναστήριο και μία κολύμπι. Έπειτα πάμε είτε στο φυσιοθεραπευτήριο για αποκατάσταση είτε για tutoring στο ακαδημαϊκό κέντρο. Τρώμε βραδινό κατά τις 17:30-18:00 και μετά είτε πάμε ξανά σε μάθημα είτε γυρνάμε σπίτι και διαβάζουμε. Κοιμόμαστε κατά τις 22:30-23:00, αναλόγως το διάβασμα που έχουμε. Βέβαια επικρατεί ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα που σε ωθεί να προσπαθείς παραπάνω και να μην τα παρατάς. Όλοι μας έχουμε την ίδια καθημερινότητα και τις ίδιες δυσκολίες, όποτε προσπαθούμε να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον», είπε στο Sportsfeed για την απαιτητική καθημερινότητά της η Παυλοπούλου.

Το σύστημα των αμερικανικών πανεπιστημίων προωθεί τους πολλούς αγώνες και τη συμμετοχή των αθλητών τόσο σε ατομικά αγωνίσματα όσο και σε σκυταλοδρομίες, κάτι που ήδη έχει βιώσει έντονα τους τελευταίους μήνες: «Κάθε μήνα έχουμε αγώνες μεταξύ άλλων πανεπιστημίων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα. Για παράδειγμα, πριν 1 μήνα είχαμε πάει στην Αριζόνα, όπου την μια μέρα αγωνιστήκαμε εναντίων της Arizona State και την άλλη εναντίων της Arizona. Στα dual meets κολυμπάμε όλα τα αγωνίσματα μας και τις σκυταλοδρομίες, δηλαδή περίπου 4-5 αγωνίσματα συνολικά. Οι αγώνες γίνονται με μαγιό προπόνησης και διαρκούν γύρω στην 1.5 ώρα. Πριν 2 εβδομάδες είχαμε πάει στο Τέξας για να συμμετάσχουμε στο Texas Invitational, όπου ξεκουραστήκαμε λίγο και φορέσαμε αγωνιστικά μαγιό. Το πρωί οι προκριματικοί ήταν σε 50αρα πισίνα και το απόγευμα οι τελικοί σε γιάρδες. Χάρηκα πολύ με το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων και γυναικών που έκανα, καθώς είναι ακόμα αρχή της χρονιάς και βρισκόμαστε σε περίοδο βαριάς προπόνησης, με ελάχιστη ξεκούραση. Όσον αφορά τους στόχους μου για φέτος, θέλω να παίρνω τα πράγματα σιγά-σιγά. Οι πρώτοι σημαντικοί αγώνες της χρονιάς είναι οι αγώνες της περιφέρειας, Pac-12, τον Φεβρουάριο και έπειτα το κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA τον Μάρτιο. Έπειτα από αυτούς τους δυο αγώνες θα επικεντρωθώ στην 50αρα πισίνα για να μπορέσω να πετύχω επιδόσεις που ευελπιστώ να μου δώσουν την πρόκριση για το Τόκιο».

Να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό όριο που κυνηγάει η Παυλοπούλου για να εξασφαλίσει σε μικρή ηλικία την πρώτη της Ολυμπιακή συμμετοχή είναι το 2:12.56. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε την άνοιξη τα πρώτα δείγματα στην 50άρα πισίνα μετά από την παρθενική χρονιά στην Καλιφόρνια.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/