Connect with us

XMAN

Η ΕΟΕ το τελευταίο χαρτί των ομοσπονδιαρχών πριν την έξοδο

Published

on

Καλημέρα και καλή εβδομάδα από την πανέμορφη Τζια και τον καπετάνιο Λούη που κάνει μερακλήδικό καφέ.

Αποκαλύπτει ο Xman
[email protected]

Απολαμβάνοντας τον ήχο του Αιγαίου θα ξεκινήσω την εβδομάδα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το τελευταίο χαρτί των ομοσπονδιαρχών για να περισσώσουν ότι μπορούν. Άλλωστε να μην ξεχνάμε, ότι η ολομέλεια της ΕΟΕ είναι ο «αθάνατος» Σπύρος Καπράλος και όλοι οι απερχόμενοι ομοσπονδιάρχες.

  • Η ανακοίνωση που είναι γεμάτη αναλήθειες (ενιαία αρχή πληρωμών, κανονισμός προπονητών κτλ) ήταν αποτέλεσματα της ολομέλειας που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Απαγορεύονται οι άσκοπες μετακινήσεις πλέον παντού και η πλειοψηφεία της ΕΟΕ ανήκει στις ευπαθείς ομάδας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης το έγραψαν ο Μανώλης Κολυμπάδης με τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Και άντε ο πρώτος είναι ορκισμένος αντίπαλος της μεταρρύθμισης, ο Ιάκωβος όμως; Όσοι τον γνωρίζουμε καλά, ξέρουμε πως προσαρμόζεται στο περιβάλλον που βρίσκεται είτε αυτό είναι γαλάζιο, είτε κόκκινο, είτε πράσινο…

Επιστολή Μπαχ και δελφίνοι

Στα στοιχήματα παίζει ήδη εμφάνιση επιστολής από τον Τόμας Μπαχ. Το περιεχόμενο της οποίας μάλλον δε θα δημοσιευθεί και πάλι. Από ότι φαίνεται αυτή είναι και η μόνη αποστολή του Σπύρου Καπράλου που έχει πάψει πλέον να έχει τα ηνία της ΕΟΕ αφού το κουμάντο έχει περάσει σε Κολυμπάδη, Σεβαστή – Παναγόπουλο και Διαθεσόπουλο.

  • Και μια που αναφέρθηκα στον «αθάνατο», έχουμε ήδη τους πρώτους δελφίνους για τη θέση του προέδρου της ΕΟΕ. Δεν είναι λίγοί αυτοί στην ολομέλεια που πιστεύουν ότι ο Καπράλος είτε θα αποφασίσει μόνος του να μην κατέβει, είτε θα πιεστεί μετά και από την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής να μην είναι υποψήφιος.

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία) και ο Σάκης Βασιλειάδης (γυμναστική) είναι οι δύο πρώτοι που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κατέλθουν υποψήφιοι πρόεδροι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε αυτούς θα προσθέσω και τον Ισίδωρο Κούβελο που από πέρσι το Νοέμβριο δουλεύει το σχέδιο. Δηλάδή αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις, με τον Καπράλο τέσσερις και μάλλον θα εμφανιστεί και 5ος. Τέλος το δίπολο.

Το δίλημμα του Ζαννιά

Η ΕΦΟΑ (ομοσπονδία τένις) είναι μια από τις πολλές που θα αλλάξουν διοίκηση. Ο απερχόμενος Σπύρος Ζαννιά έχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα συνοχής να λύσει. Από τη μια ο ίδιος θέλει να συνεχιστεί το όνομα και προωθεί τον υιό του Θανάση ως διάδοχο και από την άλλη, ο στενός του συνεργάτης και ισχυρός παράγοντας στη βόρεια Ελλάδα, Δημήτρης Σταματιάδης έχει προεδρικές βλέψεις.

  • Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, που για πολλά χρόνια είναι ο γενικός γραμματέας της ΕΦΟΑ, θέλει να γίνει πρόεδρος. Αν ο Ζαννιάς προτείνει Ζαννιά, το μέτωπο θα διασπαστεί και ο απερχόμενος πρόεδρος δε θέλει να χάσει τον έλεγχο και μαζί το μεγαλύτερο αριθμό σωματείων που ο ίδιος εκτιμά ότι ελέγχει.

Η περίπτωση Βασιλειάδη

Τρεις παραγράφους πιο πάνω αναφέρω την πρόθεση του Βασιλειάδη να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΟΕ. Αυτό είναι ξεκάθαρο, σε αντίθεση με το τι έχει στο μυαλό του για την ομοσπονδία της γυμναστικής. Εκεί τους έχει μπερδέψει όλους ο Σάκης καθώς πριν από μερικές εβδομάδες έλεγε θα στηρίξει τον Νίκο Προβιά και πλέον το πάει μέρα παρά μέρα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στηρίζει Προβιά, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο τον απερχόμενο γενικό γραμματέα Θανάση Σταθόπουλο. Την Κυριακή το ξανασκέφτεται.

  • Τους έχει μπερδέψει όλους ο Σάκης και μπερδεύτηκε και ο ίδιος και από ότι μαθαίνω η δυναμική του στα σωματεία έχει μειωθεί αρκετά. Έκανε και ένα φάουλ με τα πρωτόκολλα της υγειονομικής επιτροπής και δεν τον βλέπω καθόλου καλά τον Σάκη που από τον περασμένο Φερβουάριο μέχρι σήμερα έχει αλλάξει 3-4 φορές στρατόπεδο. Στα λόγια…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες