Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Η γέννηση ενός πληρώματος

Published

on

Η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης διεκδικούν στα nacra 17 την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας ανασύρει από τη μνήμη της τη γέννηση αυτού του πληρώματος.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Μία ακόμα συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες διεκδικούν η Σοφία Μπεκατώρου και ο Κώστας Τριγκώνης στη νεοσύστατη κλάση nacra 17, στην οποία αγωνίζονται μικτά πληρώματα. Το ελληνικό δίδυμο τόλμησε το εγχείρημα αυτό και η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 470 με την Αιμιλία Τσουλφά, θυμάται ξανά για λογαριασμό του Sportsfeed το πώς «γεννήθηκε» το συγκεκριμένο πλήρωμα. «Η αφορμή δόθηκε το καλοκαίρι του 2013 όταν πήγαμε με ένα ιστιοπλοϊκό διακοπές οι δύο οικογένειες. Ένα μεσημέρι με μια φρέσκια μπουκαδούρα στη Βασιλική της Λευκάδας μας ήρθε η φαϊνή ιδέα να κάνουμε ιστιοπλοΐα με ένα tornado που είχαν στην παραλία. Λίγες ερωτήσεις από εδώ, λίγες απορίες από εκεί, ο Κώστας σε λίγη ώρα με έβαλε στη λογική του καταμαράν. Δεν είπαμε τίποτα άλλο. Όταν επιστρέψαμε στο σκάφος για να πάρουμε τα παιδιά και να πάμε όλοι μαζί για μπάνιο στην παραλία η σύζυγος του Κώστα και ο Ανδρέας (Κοσματόπουλος) μας είπαν ότι γελάνε και τα μουστάκια μας. Την άλλη μέρα ξυπνήσαμε νωρίτερα και πάλι δεν είπαμε τίποτα. Οι σύντροφοί μας όμως ξέρανε πολύ καλά γιατί σηκωθήκαμε νωρίς. Είχαμε ραντεβού στο σκάφος», τόνισε η Ελληνίδα ιστιοπλόος.
Η προσπάθεια που κάνει με τον Κώστα Τριγκώνη μόνο εύκολη δεν είναι, αφού εκτός από τα αγωνιστικά ζητήματα, καθημερινά τους απασχολούν και τα οικονομικά. «Με την Αιμιλία (Τσουλφά) είχαμε αναπτύξει μια φιλοσοφία η οποία μας βοηθούσε όταν νιώθαμε ότι χάναμε τον προσανατολισμό μας. Όταν τα οικονομικά μας δυσκόλευαν και αντιλαμβανόμασταν ότι λειτουργούσαν ως τροχοπέδι σε αυτό που πιστεύαμε ότι πραγματικά χρειαζόμασταν ως αθλήτριες, κάναμε μια απλή ερώτηση στους εαυτούς μας: αν είχαμε όλα τα χρήματα του κόσμου, τι επιλογές θα κάναμε για να στηρίξουμε την προετοιμασία μας; Αυτή η ερώτηση αυτόματα μας έδειχνε το δρόμο που πιστεύαμε ότι έπρεπε να ακολουθήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις αντιξοότητες. Και με τον Άνεμο Ελλάδας έτσι λειτουργούμε. Καταγράφουμε τις ανάγκες μας και μετά βρίσκουμε τρόπους να στηρίξουμε τις επιλογές μας. Η υλοποίηση δεν είναι εύκολη και πάντα ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι ο χρόνος που καταναλώνουμε ως project managers της προσπάθειας και ο χρόνος που αναλογεί στις υποχρεώσεις μας ως αθλητές. Υπάρχει πάντα η διάθεση αυτοκριτικής ώστε να αναθεωρούμε κάποιες αποφάσεις και να αλλάζουμε στρατηγική όταν δούμε ότι κάτι δεν λειτουργεί. Την ομάδα μας έχουν στηρίξει οικονομικά ο πανελλήνιος σύλλογος γυναικών Καλλιπάτειρα, η Neptune Lines,η Superfast ferries, η Red Bull, η Rolex, η Μοτοδυναμική Α. Ε. , το Ίδρυμα Λεβέντη και η Salty Bag», συνέχισε η Μπεκατώρου, εξηγώντας το πώς καλύπτουν τα έξοδα του πληρώματος.

Έχοντας κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα και ένα χάλκινο στο Πεκίνο, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας θέλει να διεκδικήσει ένα ακόμα στο Ρίο. Αντιμετωπίζει ρεαλιστικά πάντως το στόχο της πρόκρισης. «Ο στόχος μας είναι δύσκολος. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε ως ομάδα είναι να δουλεύουμε καθημερινά για το στόχο μας. Να είμαστε πειθαρχημένοι και να ξεπερνάμε τα εμπόδια που παρουσιάζονται. Το αν κάτι φαίνεται εφικτό ή όχι προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Πάντα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για κάθε ‘δουλειά’. Εμείς αποδεχθήκαμε την πρόκληση και θα το πάμε μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας, τέλος, τη συνεργασία της με ον Κώστα Τριγκώνη, τόνισε: «Η συνεργασία με τον Κώστα είναι πολύ ισορροπημένη. Σίγουρα το γεγονός ότι είναι η πέμπτη Ολυμπιακή μας προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο. Η ωριμότητα, η διάθεση για αυτοβελτίωση, η εμπιστοσύνη και επιθυμία για τη δημιουργία ουσιαστικής επικοινωνίας είναι παράγοντες που βοηθούν καθημερινά να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Η πρόοδος που κάνουμε γίνεται με σταθερό ρυθμό και πολύ συνειδητοποιημένα. Χαίρομαι και είμαι περήφανη για το συναθλητή μου και πιστεύω ότι είναι το καλύτερο πλήρωμα που υπάρχει σε όλο το στόλο των nacra. Η διαδικασία που ζούμε είναι απόδειξη ότι η μάθηση δεν σταματά ποτέ και είναι τιμή μου να εκπροσωπούμε τη χώρα μας για μια ακόμη φορά».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες