Connect with us

INTERVIEW

Η γυμναστική αντεπιτίθεται

Published

on

Ομοσπονδία χωρίς χρέη, αθλητές με επιτυχίες, αυξανόμενο δυναμικό και εσχάτως δυνατοί χορηγοί. Η γυμναστική αντεπιτίθεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Στην πρόσφατη εκδήλωση της ΕΟΕ για το χορηγικό πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο», η γυμναστική ήταν την ευχάριστη θέση να έχει την πιο πολυπρόσωπη παρουσία με δώδεκα αθλητές της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής. Έχοντας απαλλαγεί από χρέη, με τους αθλητές να φέρουν επιτυχίες και αυτές τους χορηγούς, ο πρόεδρος της ΕΓΟ μίλησε στο Sportsfeed.gr για ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποιο είναι αυτό; Το συνεχώς αυξανόμενο δυναμικό των σωματείων δεν χωράει στα γυμναστήρια. Αν μη τι άλλο, ευχάριστος ο «πονοκέφαλος».

Κ. Βασιλειάδη, η γυμναστική είχε τους περισσότερους αθλητές που «υιοθετήθηκαν» από χορηγούς στο πρόγραμμα της ΕΟΕ «Υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο». Τι δείχνει αυτό;
Δείχνει ότι είναι ένα άθλημα που έχει προοπτική, έχει χαρίσει και πολλές συγκινήσεις διαχρονικά στη χώρα, είναι ένα άθλημα καθαρό, λαοφιλές και δημοφιλές και ταιριάζει στον Έλληνα. Τον τελευταίο καιρό τα σωματεία έχουν τριπλασιάσει τον βαθμό εισαγωγής παιδιών και δεν μας χωράνε οι εγκαταστάσεις. Στη Θεσσαλονίκη επίκειται ραντεβού με τη διοίκηση του Αλεξανδρείου Μελάθρου για να διαπραγματευτούμε για νέους χώρους. Η γυμναστική αντεπιτίθεται συνεχώς.

Το ενδιαφέρον των χορηγών ήταν άμεσο για τους αθλητές της γυμναστικής;
Υπήρξε κάποια ανταπόκριση από τις πρώτες επαφές που κάναμε τον Αύγουστο. Στην αρχή πήραμε δυο-τρεις θετικές απαντήσεις αλλά όταν είδαν όλοι μετά το παγκόσμιο στην Κίνα ότι έγινε το πρώτο βήμα, τότε κάμφθηκαν οι όποιες αντιστάσεις πιθανόν να υπήρχαν.

Έχει αποφασιστεί το πρόγραμμα των αγώνων και των καμπ προετοιμασίας των διεθνών αθλητών μας;
Σήμερα συνεδριάζει η τεχνική επιτροπή των ανδρών, αύριο της ρυθμικής και θα κανονίσουν το πρόγραμμα. Αυτή την εποχή θα βγει το καλεντάρι για τη νέα χρονιά. Το θετικό είναι ότι από πέρσι καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό μας, αποδείξαμε ότι τα λεφτά που μας έδωσαν έπιασαν τόπο και φέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό συν τους χορηγούς θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί. Πέρσι είχαμε ετοιμάσει ένα δυνατό πρότζεκτ και φέτος θα είναι ακόμα πιο δυνατό με φόντο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να περάσουν όσοι περισσότεροι αθλητές μας γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα χρήματα των χορηγών θα διατεθούν απευθείας στους αθλητές;
Η ομοσπονδία δεν θα έχει καμία ανάμειξη εκτός από το ανσάμπλ, όπου επειδή μπορεί να βγει μια αθλήτρια και να μπει μία άλλη δεν γίνεται να τα δώσουμε σε πρόσωπα και θα τα διαχειριστούμε για την ομάδα. Θα πρέπει βέβαια να πούμε ότι ήδη μέχρι τώρα η ομοσπονδία δίνει αρκετά χρήματα στους αθλητές. Δίνει ποσά που τους κάνουν να ζουν καλά, να περνάνε καλά στην προσωπική ους ζωή και τους διασφαλίζει για όλα τα απαραίτητα για τις προπονήσεις τους.

Εκτός από καθαρή εικόνα σαν άθλημα, η ομοσπονδία βγάζει καθαρή εικόνα με τα οικονομικά της, που είναι μείζον ζήτημα για τις ομοσπονδίες;
Ναι, με τα χρέη έχουμε τελειώσει από το 2011 και από τότε πάμε με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό μας βοηθάει να σκεφτόμαστε θετικά.

Με τις εγκαταστάσεις τι γίνεται; Μένετε στον Άγιο Κοσμά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015. Μετά;
Ο σχετικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακυρωθεί και μέχρι τότε σίγουρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω ότι και στη συνέχεια δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έχουμε έρθει σε επαφή με το υπουργείο και έχουμε προτείνει το οριστικό σπίτι του αθλητισμού να είναι το ΟΑΚΑ. Είναι ο μοναδικός χώρος που είναι καθαρά αθλητικός και θα πρέπει να γίνει το σπίτι όλων των αθλημάτων.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες