Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Η κόντρα με τον Βασιλακόπουλο και τα όρια ηλικίας και θητειών

Published

on

Με παροιμιώδη συχνότητα ηχούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι καμπάνες για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

του  Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αναγνώρισε την προσφορά του, αλλά μέσω του άλλοτε γενικού γραμματέα Αθλητισμού έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις ομοσπονδίες.

«Καταρχάς είχα αναγνωρίσει στον κ. Βασιλακόπουλο την προσφορά του στο μπάσκετ της χώρας. Δούλεψε από όλα τα επίπεδα και προσέφερε, αυτό μην το ξεχνάμε. Ωστόσο, έκανα μία γενικότερη τοποθέτηση, η οποία βεβαίως θα ενισχυθεί και με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένας αέρας διοικητικής ανανέωσης σε όλες τις ομοσπονδίες της χώρας. Πολύ περισσότερο δε, στα Ολυμπιακά αθλήματα. Το δεύτερο που έχω πει και δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στον κ. Βασιλακόπουλο, είναι ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και κανόνες οι οποίοι θα τηρούνται», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του Sportsfeed.

«Γι` αυτόν τον λόγο έχουμε ήδη ετοιμάσει, και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν όλες οι ομοσπονδίες, μία σειρά από κριτήρια, τα οποία πρέπει να πληρούν και να απαντήσουν, για να λάβουν και τη σχετική τακτική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο. Μερικά από αυτά τα κριτήρια είναι, αν τηρούνται η διαφάνεια και οι κανόνες για τη διαχείριση των όποιων χρημάτων φτάνουν από τον Πολιτεία ή από χορηγίες στα ταμεία τους. Επίσης, αν έχουν διακρίσεις, περιστατικά ντόπινγκ, περιστατικά βίας, αν έχουν νόμιμα σωματεία και πόσα (γιατί έχουμε περιστατικά, όπως ακούω και γνωρίζω κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει όμως να τα δω στην πράξη, για σωματεία “σφραγίδες”). Εδώ έχουμε να καθαρίσουμε ένα χώρο με τη βοήθεια των αθλητικών παραγόντων, των οποίων δεν πρέπει να μηδενίζουμε την προσφορά, ούτε να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Υπάρχουν υγιή στοιχεία με τα οποία θα συνεργαστούμε και έχω ξεκαθαρίσει ότι για εμάς είναι συνομιλητές. Και η Ολυμπιακή Επιτροπή, και οι ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία, ο κάθε παράγοντας, ο κάθε πολίτης που έχει αφιερώσει τη ζωή του ή εμπιστεύεται το παιδί του στον αθλητισμό, όλοι είναι συνομιλητές του Υπουργείου μας. Δεν έχω κλείσει την πόρτα σε κανέναν, ούτε θα το κάνω. Ωστόσο στη συνέχεια θα φέρουμε έναν πλήρως ανανεωμένο και αναθεωρημένο αθλητικό νόμο, που θα ξεκινήσει η διαβούλευσή του αυτό το μήνα, ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο να είμαστε θέση να φέρουμε με μία πραγματική διαβούλευση έναν αθλητικό νόμο σύγχρονο, λειτουργικό και χωρίς δογματισμούς και κρατικιστικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να υπάρχουν στον αθλητισμό».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο Αυγενάκης επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να θεσπίσει όρια ηλικίας για τη συμμετοχή παραγόντων στις εκτελεστικές θέσεις. Όπως επίσης θέλει να βάλει και ανώτατο όριο ηλικιών. Με σύμμαχό του τη ΔΟΕ, όπως έγραψε το Sportsfeed.

«Είναι ανοησίες όλα αυτά, είναι ιδεοληπτικά, αποτελούν απολιθώματα του παρελθόντος και δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Ούτε ποσοστώσεις, ούτε απλές αναλογικές, ούτε τίποτα απ` όλα αυτά. Θα καταργηθούν άμεσα. Ωστόσο, να σας πω ότι στη ΔΟΕ σήμερα έχουν τόσο ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη, όσο όριο και σε θητείες. Τρεις θητείες για τους προέδρους και δύο για τους εκτελεστικούς. Άρα δεν είναι κάτι που εμείς θα ανακαλύψουμε, έχει εφαρμοστεί», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες