Connect with us

TOP

Η ώρα της αλήθειας

Published

on

Μετά από 13 ημέρες γεμάτες αγώνες και ταξίδια, το παγκόσμιο κύπελλο ανδρών το οποίο θα δώσει και τα δύο πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μπαίνει πια στην τελική του ευθεία.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Για να το θέσουμε πιο σωστά, η αλήθεια είναι ότι το τουρνουά ουσιαστικά τώρα αρχίζει καθώς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα κριθούν τα πάντα δεδομένου ότι οι έξι πρώτες ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους (ρεαλιστικά όμως τις δύο πρώτες θέσεις διεκδικούν τέσσερις εξ αυτών).
Οι οκτώ πρώτες αγωνιστικές δεν μπορούμε να πούμε ότι μας έκαναν σοφότερους, ωστόσο σε ένα τέτοιο τουρνουά (χωρίς νοκ άουτ αγώνες) ήταν αναμενόμενο ότι οι ισχυροί θα ξεχώριζαν εύκολα από τους υπόλοιπους.
ΗΠΑ, Πολωνία, Ρωσία, Ιταλία είναι στο πρώτο σκαλί με τις δύο πρώτες να είναι αήττητες (οι ΗΠΑ κέρδισαν την Ιταλία και η Πολωνία την Ρωσία στα μοναδικά ντέρμπι ου έχουν γίνει), με την Αργεντινή και την Ιαπωνία να έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις από το δεύτερο γκρουπ.
Η ομάδα του Χούλιο Βελάσκο (Αργεντινή) καθοδηγούμενη από τον Φακούντο Κόντε και τον Λουτσιάνο Ντε Τσέκο δείχνει ότι έχει αποκτήσει μέταλλο, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση καθώς πρέπει να κάνει το 3Χ3 (με Ιαπωνία, Ιταλία, ΗΠΑ) και να ευνοηθεί από τα άλλα αποτελέσματα.
Η Ιαπωνία από την άλλη, αν δεν είχε γνωρίσει την ήττα από το Ιράν (όπου προηγήθηκε με 2-0) θα είχε κάνει το τέλειο τουρνουά έχοντας κερδίσει σχετικά εύκολα όλες τις υπόλοιπες μικρομεσαίες ομάδες, κι έχοντας παρουσιάσει ένα σύνολο πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια.
Η μεγάλη απογοήτευση είναι σίγουρα το Ιράν, το οποίο μετά την εξαιρετική πορεία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πολωνίας πριν από ένα χρόνο, δείχνει να έχει μείνει στάσιμο.
Για την Αυστραλία, την Τυνησία, την Αίγυπτο, την Βενεζουέλα και τον Καναδά (που έχει λαβωμένο τον σούπερ σταρ του Γκάβιν Σμιτ) το τουρνουά είναι συλλογή εμπειριών.
Όσον αφορά την τετράδα της κορυφής, όπως προαναφέραμε από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη έχουν μπροστά τους ένα τριήμερο φωτιά.

Χωρίζει το δίδυμο
Από την Δευτέρα το δίδυμο της κορυφής θα σπάσει καθώς αναμετρώνται ΗΠΑ – Πολωνία, με τους Αμερικάνους να έχουν δείξει εκπληκτική σταθερότητα και τους Πολωνούς να έχουν αρκετά σκαμανεβάσματα.
Κι οι δύο παίζουν με έναν ακραίο ως διαγώνιο (Άντερσον στις ΗΠΑ, Κούρεκ στην Πολωνία), ενώ το συν των Πολωνών είναι οι περισσότερες λύσεις που φαίνεται να έχουν στον πάγκο.
Ο Αντιγκά έχει κάνει μεγαλύτερο ροτέιτιον (κινδυνεύοντας σε κάποια ματς) και βλέπει τον Κούρεκ (τον οποίο είχε σοκάρει αφηπνοντας τον εκτός παγκοςμίου πρωταθλήματος πέρσι) να αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη ενώ ο Σπίροου δεν έχει τόσες επιλογές πρώτης γραμμής αλλά δείχνει ότι έχει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
Στην Ρωσία, η σφαλιάρα της ήττας από την Πολωνία στα πρώτα στάδια της διοργάνωσης ήταν ένα ισχυρό σοκ για τον Αλέκνο. Η επιστροφή του μετά την παταγώδη αποτυχία στο παγκόσμιο λιγκ ήταν αναμενόμενη, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν προαποφασισμένη, όμως παρόλο που η Ρωσία δεν έχει το καλοκαιρινό χάλι ακόμη δεν πείθει. Ο Μουσέρσκι ως διαγώνιος στα εύκολα ματς κάνει πλάκα κάποιες φορές, αλλά το θέμα είναι οι υπόλοιποι. Κι όταν είναι αναγκασμένος να επιστρατέυσει τον βετεράνο Τετιούκιν για να βρει λύση στα άκρα τότε υπάρχει θέμα. Οι Ρώσοι ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν το 3Χ3 και καλούνται να δείξουν ότι έχουν χαρακτήρα (πέρα από αδιαμφισβήτητα προσόντα).
Το μεγάλο ερωτηματικό στην τετράδα της κορυφής είναι η Ιταλία. Με τον Μπλενζίνι στον πάγκο αντί του Μπερούτο που είχε χάσει τα αποδυτήρια, με τον Χουαντορένα στο ρόστερ για πρώτη φορά και τον Ζάιτσεφ καυτό ναι μεν ηττήθηκε σχετικά εύκολα απο τος ΗΠΑ, αλλά ακόμη δεν έχει φτάσει στο πικ της απόδοσης της και το ερώτημα είναι αν μπορεί να το κάνει τώρα που η μπάλα θα καίει σε κάθε πόντο.

Το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών
9η αγωνιστική
Ιταλία – Ρωσία, ΗΠΑ – Πολωνία, Ιαπωνία – Αργεντινή
10η αγωνιστική
Ιαπωνία – Πολωνία, Ιταλία – Αργεντινή, ΗΠΑ – Ρωσία
11η αγωνιστική
Ιαπωνία – Ρωσία, Ιταλία – Πολωνία, ΗΠΑ – Αργεντινή

Βαθμολογία
1.ΗΠΑ (24-2) 24 βαθμοί (8 νίκες – 0 ήττες)
2.Πολωνία (24-6) 23 βαθμοί (8 νίκες – 0 ήττες)
3.Ρωσία (22-4) 21 βαθμοί (7 νίκες – 1 ήττα)
4.Ιταλία (21-5) 21 βαθμοί (7 νίκες – 1 ήττα)
5.Αργεντινή (20-10) 17 βαθμοί (6 νίκες – 2 ήττες)
6.Ιαπωνία (18-12) 15 βαθμοί (5 νίκες – 3 ήττες)
7.Ιράν (13-18) 9 βαθμοί (3 νίκες – 5 ήττες)
8.Καναδάς (9-22) 4 βαθμοί (2 νίκες – 6 ήττες)
9.Βενεζουέλα (6-23) 3 βαθμοί (1 νίκη – 7 ήττες)
10.Αυστραλία (6-23) 3 βαθμοί (1 νίκη – 7 ήττες)
11.Αίγυπτος (7-24) 3 βαθμοί (0 νίκες – 8 ήττες)
12.Τυνησία (3-24) 1 βαθμό (0 νίκες – 8 ήττες)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/