Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Η πολιτική κατά της φαρμακοδιέγερσης, χάρισε μετάλλια σε περισσότερες χώρες

Published

on

Ένα σημαντικό ρεκόρ σημειώθηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών την εβδομάδα που πέρασε με την συμβολή αθλητών από Ελλάδα, Αυστρία και Βέλγιο με το αγώνισμα πια να είναι καθαρό από το στίγμα του ντόπινγκ.

απόδοση Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Την περασμένη Παρασκευή αρσιβαρίστες από Ελλάδα, Αυστρία και Βέλγιο, κερδίζοντας μετάλλια στο ευρωπαϊκό μετάλλιο, κατάφεραν να συμβάλλουν σημαντικά σε ένα ρεκόρ που θα τύχει μεγάλης αναγνώρισης από όλους εκείνους που προσπαθούν να καθαρίσουν το άθλημα και να του αφαιρέσουν πια το στίγμα του ντόπινγκ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών γιορτάζει μισό αιώνα ύπαρξης φέτος και ποτέ άλλοτε σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει συμβεί ξανά τόσα πολλά έθνη να έχουν αθλητές στο βάθρο στο βασικό πρωτάθλημα άρσης βαρών της Ευρώπης.
Ο απολογισμός στο Μπατούμι της Γεωργίας είναι εντυπωσιακός. Η Ιταλία κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια, οι Βρετανίδες είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η Λετονία και το Βέλγιο πήγαν πολύ καλά ενώ ανάμεσα στα μικρότερα μετάλλια ήταν το Ισραήλ που κατέλαβε το πρώτο του γυναικείο μετάλλιο σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Η απουσία των Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία από τον πίνακα των μεταλλίων ήταν εμφανής αφού είναι δύο από τα επτά ευρωπαϊκά έθνη που είχαν απαγόρευση για το 2017 (Αρμενία, Λευκορωσία, Ρωσία, Τουρκία, Ουκρανία) για πολλαπλά αδικήματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ στο πρωτάθλημα του 2015 είχαν καταλάβει τις έξι από την πρώτες οχτώ θέσεις της γενικής κατάταξης με την Λευκορωσία να είναι αυτή που συμπλήρωσε την πρώτη οχτάδα.
Το ότι τα μετάλλια πια απλώθηκαν δεν είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο στην Ευρώπη αφού τα δύο τελευταία χρόνια και σε άλλα διεθνή πρωταθλήματα τα μετάλλια άλλαξαν χέρια δεδομένου ότι ξεκίνησε να ισχύει η καταστολή του ντόπινγκ αφού έχουν μετρήσει πάνω από 20 κράτη στον πίνακα μεταλλίων τα τελευταία χρόνια.
Η εξάπλωση των μεταλλίων και η παρουσία στο βάθρο από έθνη που δεν πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί είναι αποτέλεσμα της νέας πολιτικής κατά της φαρμακοδιέγερσης του Διεθνούς Ομοσπονδίας άρσης βαρών, των αυστηρότερων ποινών των εθνικών ομοσπονδιών και ατόμων και του Ολυμπιακού προγράμματος πρόκρισης αφού οποιοσδήποτε αθλητής θέλει να είναι προκριθεί στο Τόκιο 2020 δεν έχει καμία πιθανότητα να μην παγιδευτεί σε περίπτωση που είναι θετικός σε κάποια ουσία ή μέθοδο, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της περιόδου των 18 μηνών για το Τόκιο 2020, επειδή πρέπει να αγωνιστεί και να ελεγχθεί πολύ συχνά.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/