Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Υποψήφιος ξανά ο Διαμαντόπουλος για την ομοσπονδία ποδηλασίας

Published

on

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ανακοίνωση την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Ομοσπονδία της Ποδηλασίας.

Το 2015 ο Διαμαντόπουλος ήταν υποψήφιος απέναντι στη διοίκηση του Θανάση Τερζή. Δεν τα κατάφερε τότε και επανέρχεται εκ νέου, ανακοινώνοντας ο ίδιος την υποψηφιότητα για το 2021. Είναι η πρώτη που ανακοινώνεται για την ΕΟΠ και όπως δείχνουν τα πράγματα, το πιο πιθανό είναι να έχει αντίπαλο τον Ιάκωβο Φιλιππούση.
Ο γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, στις εκλογές του 2015 είχε ηττηθεί 24-15 το 2016 από την παράταξη των Τερζή -Πριστούρη.

Η ανακοίνωση του Διαμαντόπουλου:

«Φίλες και Φίλοι, Μέλη της Ελληνικής Ποδηλασίας,

Τις τελευταίες εβδομάδες έγινα αποδέκτης πλείστων όσων παροτρύνσεων από ενεργά και παραδοσιακά Σωματεία της Ποδηλασίας προκειμένου να ηγηθώ μιας νέας προσπάθειας με στόχο την διοικητική και αγωνιστική ανάσταση του Αθλήματος μας.

Δεν υπάρχει πράγματι αμφιβολία, είναι άλλωστε ευρέως πανθομολογούμενο, ότι τα τελευταία χρόνια η Ποδηλασία πλήττεται από πρωτοφανή ανυποληψία και υποφέρει από έλλειψη ενότητας, αξιοπιστίας, διαφάνειας και καλής διακυβέρνησης, στοιχεία που καθιστούν απαραίτητη πλέον την διοικητική ανανέωση και σε κάθε περίπτωση την διά παντός απαλλαγή της Ομοσπονδίας και του Αθλήματος από όλα εκείνα τα “βαρίδια” του παρελθόντος, που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν Αθλητές, Σωματεία, Εθνικές Ομάδες και φυσικά την ίδια Ομοσπονδία μας.

Τούτων δοθέντων, και τιμώντας την εμπιστοσύνη όλων των υγιών δυνάμεων του Αθλήματος, που με ιδιαίτερη αγωνία για το μέλλον της Ελληνικής Ποδηλασίας με προσέγγισαν ως τώρα, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Έχω την πεποίθηση ότι η αταλάντευτη διαδρομή μου στις δεκαετίες που υπηρετώ το Άθλημα, εγγυάται τη διασφάλιση βασικών Αρχών που διέπουν τη χρηστή διοίκηση μιας αθλητικής ομοσπονδίας, τις οποίες μετ’ επιτάσεως υποστήριζα επί σειρά ετών ότι πρέπει να αποτελούν τους κεντρικούς άξονες λειτουργίας της Ελληνικής Ποδηλασίας στο σύνολό της.

Η Ελληνική Ποδηλασία χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ενότητα, αξιοκρατία, χρηστή διοίκηση και διαχείριση, επαγγελματισμό, αναπτυξιακό όραμα για το μέλλον. Όλα αυτά, δηλαδή, που κανένας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας δεν θέλησε ή επιχείρησε να βάλει στην καθημερινότητα του Αθλήματος μας, αντίθετα κάποιοι συντηρούν συστηματικά έκτοτε στην Ποδηλασία τον αυταρχισμό, τα τεράστια χρέη, τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Αθλητών και Σωματείων, την απόλυτη έλλειψη διαφάνειας.

Καλώ όλους όσους συμμερίζονται αυτές τις απόψεις να στηρίξουν την κίνηση αυτή και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, με σκοπό και όραμα να προσφέρουμε τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες, εμπειρίες και γνώσεις μας στην αναγέννηση του αθλήματος. Η ευκαιρία που δίδεται στις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Π. είναι  μοναδική, προκειμένου να χαράξουμε σε καθεστώς χρηστής διοίκησης και αθλητικού οράματος το μέλλον της Ποδηλασίας στη χώρα μας και δεν πρέπει να την απολέσουμε».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες