Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Κεφαλόπουλος: «Βαρεθήκαμε την εκλογολογία, για Ολυμπιακούς δεν ακούμε τίποτα»

Published

on

Η εκλογολογία φαίνεται να έχει κουράσει τους Έλληνες προπονητές και αθλητές οι οποίοι περιμένουν να ακούσουν νέα για το σχεδιασμό των Ολυμπιακών από την ομοσπονδία για το 2021. Ο προπονητής Ναπολέων Κεφαλόπουλος μιλά για τη σεζόν που δεν πρέπει να χαθεί ενώ τονίζει πως η εκλογολογία έχει πια… κουράσει.  

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, έχοντας στο γκρουπ του ήδη μια αθλήτρια που έχει κλείσει ήδη θέση για τους Ολυμπιακούς και ακόμη μια που έχει όλες τις πιθανότητες με το μέρος της να βρεθεί στους Αγώνες, δηλώνει πως η σεζόν δεν πρέπει χαθεί. Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για το ζήτημα των εκλογών που έχει ανησυχήσει τόσο την ομοσπονδία και που, όμως, την έκανε να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς και τη σεζόν που έρχεται. «Με την απαγόρευση των μετακινήσεων, ήταν ευκαιρία να είμαι κοντά στους αθλητές όλη μέρα και να την κάνουμε τη δουλειά σαν επαγγελματίες. Ευτυχώς έχουν ανεβεί πολύ τα παιδιά. Η Χριστίνα (Παπαδοπούλου) όσο γυμνάζεται θα ανεβαίνει και η Αντιγόνη  (Ντρισμπιώτη) επίσης πολύ πολύ, παρ’ ότι έχει ήδη το όριο συνεχίζει τις προπονήσεις και τη βελτίωση, όπως και η Έφη (Κουρκουτσάκη). Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα καθώς υπάρχει και κίνητρο και πρόοδος» τόνισε ο έμπειρος κόουτς που αναφέρθηκε και στην απόφαση της World Athletics για την περίοδο πρόκριση. «Καταρχάς, πριν κρίνουμε την παγκόσμια ομοσπονδία (WA) ας έρθουμε πρώτα στα δικά μας. Όταν μπούμε στην κανονικότητα και μπορέσει να γίνει προγραμματισμός, η όποια αγωνιστική σεζόν θα πρέπει να διευρυνθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να συμπεριληφθούν όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα, τουλάχιστον. Όμως, με τις συνεχιζόμενες ανακοινώσεις περί εκλογών κάτι τέτοιο δεν μπορεί ισχύσει. Άρα, πρέπει να λήξει άμεσα η εκλογολογία και να επικεντρωθούμε στο δια ταύτα, δηλαδή στην προετοιμασία μας για τους αγώνες. Γιατί ο ιός μπορεί να εξασθενήσει το καλοκαίρι όμως πιθανό είναι μετά τον Νοέμβριο ίσως, που θα ξεκινήσει ξανά το κρύο, ίσως εμφανιστεί και πάλι. Δεν μας διασφαλίζει κανείς για το αντίθετο. Τα δεδομένα, λοιπόν, που έχουμε είναι ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις και αγώνες. Αν το χάσουμε αυτό, θα είναι όλοι συνυπεύθυνοι, και η ΕΟΕ και η ομοσπονδία και όλοι. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για εκλογολογία. Για Ολυμπιακούς δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Μας δημιουργεί πρόβλημα η ανακοίνωση περί εκλογών τον Σεπτέμβριο, ας γίνουν τον Δεκέμβριο οι εκλογές. Να ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν πρώτα και μετά. Μας κούρασε η εκλογολογία» δηλώνει ο Κεφαλόπουλος μιλώντας στο Sportsfeed.

Να μετρήσουν οι επιδόσεις μέχρι το Δεκέμβριο
Ο Έλληνας προπονητής του βάδην, αναφερόμενος στη νέα περίοδο πρόκρισης που θέσπισε η WΑ τόνισε πως εφόσον στο βάδην υπάρχουν θέσεις πρόκρισης μέσω κατάταξης θα μπορούσε να μετρήσει η εκάστοτε επίδοση σε αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο ενώ συμπληρώνει πως μπορούν να προετοιμαστούν οι αθλητές σε αυτό το διάστημα και να πετύχουν μάλιστα και καλές επιδόσεις: «Ήδη ένα από τα σημαντικότερα μίτινγκ για βάδην, αυτό του Άλιτους, έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει το Σεπτέμβριο και φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και άλλα. Σίγουρα στους μεγάλους αγώνες θα θέλουν να γίνουν επιδόσεις, γιατί αυτό τραβάει και τους χορηγούς. Όσον αφορά στη νέα περίοδο πρόκρισης, στο βάδην υπάρχουν ακόμη θέσεις διαθέσιμες μέσω ranking και δε νομίζω πως υφίσταται λόγος να μη μετρήσει η περίοδος αυτή, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Πιστεύω πως εύκολα προλαβαίνουν τα παιδιά να προετοιμαστούν και να κάνουν μάλιστα σπουδαίες επιδόσεις. Και το αντί ντόπινγκ μπορεί να λειτουργήσει, επίσης εύκολα».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες