Connect with us

ΕΟΕ

Κορονοϊός: Ο αντίκτυπος σε όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα

Published

on

Τα καλεντάρια των εγχώριων ομοσπονδιών έχουν γίνει… άνω-κάτω λόγω της πανδημίας και αρκετές Εθνικές διοργανώσεις αναβάλλονται.

Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στον εγχώριο αθλητισμό είναι εμφανής στα αγωνιστικά καλεντάρια των ομοσπονδιών που είτε έχουν αδειάσει είτε έχουν γεμίσει με επισημάνσεις περί αναβολών και ακυρώσεων. Το τοπίο, για την ώρα, παραμένει σχεδόν ίδιο καθώς μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα προπονητικά κέντρα καμία αθλητική διοργάνωση δεν θα μπορέσει να διεξαχθεί. Παρακάτω βρίσκονται οι αποφάσεις για τις εθνικές διοργανώσεις από τις ομοσπονδίες ανά άθλημα καθώς και κάθε σημαντική διοργάνωση που αναστέλλεται.

Στίβος
Ο ΣΕΓΑΣ έχει ανακοινώσει αναστολή όλων των αθλητικών διοργανώσεων έως και τις 17 Μαΐου, αναβάλλοντας πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ βάδην και πανελλήνιο 10.000 μέτρων. Παράλληλα, η ομοσπονδία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να διεξαγάγει κανονικά διασυλλογικά και πρωταθλήματα πρωταθλήματα, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Υγρός στίβος
Όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν ανασταλεί έως τις 15 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των Εθνικών πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, τεχνικής κολύμβησης και καταδύσεων. Όμως, η ΚΟΕ ανακοίνωσε πως θέλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα στα παραπάνω αθλήματα, όπως και στην κολύμβηση, αφού θα είναι σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση και τα σωματεία.

Βόλεϊ
Η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε αναβολή επ’ αορίστου όλων των Εθνικών πρωταθλήματων ενώ αναβολή των πρωταθλημάτων της Volley league μέχρι τις 30 Απριλίου ανακοίνωσε και η ΕΣΑΠ. Δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση.

Γυμναστική
Μέχρι τις 31 Μαΐου καμία αθλητική διοργάνωση δε θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η ΕΓΟ, συμπεριλαμβανομένου του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών γυναικών (4-5/4). Παράλληλα, η διοίκηση της ομοσπονδίας δήλωσε πως έχει πρόθεση να συνεχίσει την αγωνιστική σεζόν το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο).

Ποδηλασία
Μέχρι το τέλος του Απριλίου (30/4) κανένα πρωτάθλημα ποδηλασίας δεν θα διεξαχθεί, όπως τα πανελλήνια πρωταθλήματα ΜΤΒ (4-5/4), όμνιουμ (11/4) και δρόμου αντοχής και χρονομέτρησης (24-26/4). Καμία επιπλέον ανακοίνωση δεν έχει γίνει ως τώρα.

Ιστιοπλοΐα
Όλοι οι αγώνες ανοιχτής θάλασσας έχουν ανασταλεί επ’ αορίστου, χωρίς κάποιο σημαντικό πρωτάθλημα όμως να αναβάλλεται. Όσον αφορά στους εναπομείναντες αγώνες εσωτερικής πρόκρισης (470 ανδρών/γυναικών, ράντιαλ, φιν) θα οριστούν εκ νέου από την ΕΙΟ, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στο 2020.

Τζούντο
Μέχρι τις 30 Απριλίου έχει αναβληθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των Olympus cup και του διεθνούς τουρνουά «Φίλιππος». Δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση.

Κωπηλασία
Καμία διοργάνωση δε θα διεξαχθεί μέχρι νεοτέρας, όπως διασυλλογικοί αγώνες, αγώνες αξιολόγησης και η πρώτη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος στις 23-26 Απριλίου. Το πιθανότερο είναι να αναβληθούν και οι διασυλλογικοί αγώνες του Μαΐου.

Πάλη
Η ΕΛΟΠ είχε προχωρήσει σε αναβολή ορισμένων πρωταθλημάτων και σε αναστολή όλων των διοργανώσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου. Έκτοτε, δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση ενώ καμία μεγάλη διοργάνωση δεν είναι προγραμματισμένη για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, με εξαίρεση το βαλκανικό πρωτάθλημα στο Λουτράκι (1-3/5) που όπως όλα δείχνουν δε θα πραγματοποιηθεί.

Τάε κβον ντο
Ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας όλες οι εγχώριες διοργανώσεις. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται το κύπελλο Ακρόπολης, το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα αλλά και φιλικές διοργανώσεις των συλλόγων.

Τένις
Οι εγχώριες διοργανώσεις (σχολικά και πανελλήνια πρωταθλήματα) είχαν ανασταλεί έως τις 27/3 ενώ δεν έχει υπάρξει εκ νέου ενημέρωση. Η ΕΦΟΑ έχει ανακοινώσει πως αν το επιτρέψουν οι συνθήκες τότε τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν αλλιώς θα ακυρωθούν.

Ξιφασκία
Μέχρι νεοτέρας έχουν ανασταλεί όλες οι διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του πανελληνίου πρωταθλήματος σπάθης ανδρών και γυναικών ενώ, όπως φαίνεται λογικό, θα ανασταλούν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων που είναι προγραμματισμένα για το μήνα Μάιο.

Επιτραπέζια αντισφαίριση
Όλες οι εγχώριες διοργανώσεις έχουν ανασταλεί μέχρι και τις 30 Απριλίου και τα πρωταθλήματα σε Μέτσοβο και Δερβένι (για τις κατηγορίες παίδων-παμπαίδων, παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων) ακυρώθηκαν. Παράλληλα, τα μπαράζ ανόδου στις κατηγορίες Α1 και Α2 και Β Εθνικής Α2 έχουν ανασταλεί.

Πυγμαχία
Για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εγχώρια διοργάνωση, χωρίς κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα να χάνεται.

Καράτε
Η ΕΛΟΚ εφαρμόζει αναστολή λειτουργίας βάσει νόμου (τυπικά μέχρι 27 Μαρτίου) ενώ καμία σημαντική Εθνική διοργάνωση δεν αναστέλλεται.

Άρση βαρών
Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει για αναστολή διοργανώσεων παρά μόνο για την αναστολή λειτουργίας των προπονητικών χώρων, με τα πανελλήνια πρωταθλήματα Ε/Ν και Π/Κ να είναι στον αέρα.

Κανόε
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα καγιάκ σπριντ μεγάλων αποστάσεων έχει αναβληθεί, όπως και όλοι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το διάστημα πριν τις 25 Απριλίου.

Σκοποβολή
Όλες οι εγχώριες διοργανώσεις έχουν ανασταλεί μέχρι και τις 27 Απριλίου ενώ καμία νεότερη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Χάντμπολ
Όλα τα εθνικά και ηλικιακά πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί επ’ αορίστου χρόνου ενώ η ΟΧΕ δήλωσε την προθυμία της να ολοκληρωθούν όλα τ εγχώρια πρωταθλήματα της σεζόν 2019-2020.

Μπάσκετ
Η διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της ΕΟΚ αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας όπως και η Basket League, που ανήκει στον ΕΣΑΚΕ.

Ποδόσφαιρο
Αναστέλλεται η διεξαγωγή των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, ανδρών και γυναικών, μέχρι να προκύψει νεότερη ανακοίνωση.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες