Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κυπριακό στοίχημα

Published

on

Η Κύπρος αποφάσισε να αναπτύξει την υδατοσφαίριση και οι ελπίδες της γι’ αυτό το στόχο προσωποποιούνται σε έναν Ελλαδίτη, τον Τάσο Τσικάρη. Μετά από 12 χρόνια θητείας κυρίως σε ακαδημίες ελληνικών ομάδων δέχτηκε την πρόκληση στη μεγαλόνησο.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων αθλητών της ελληνικής υδατοσφαίρισης και όταν το 1999 κρέμασε το σκουφάκι του ο Τάσος Τσικάρης αποφάσισε να παραμείνει στο χώρο, διεκδικώντας μία θέση στον πάγκο της ομάδας. Από τότε ως τώρα πέρασε από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, την Κέρκυρα, τη Σύρο δουλεύοντας τόσο στις ομάδες των ανδρών όσο και στις ακαδημίες. Κάποια στιγμή αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έκανε τη σκέψη της Κύπρου. «Δεν ήθελα να πάω στην Αθήνα και δεν υπήρχαν προοπτικές στην περιφέρεια. Στα Χανιά απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός μου, έχουν τη νοοτροπία του να εμπιστεύονται τα δικά τους παιδιά κι έτσι πήγα το 2010 στη Σύρο. Ήταν πολύ καλά εκεί, είχα συμβόλαιο για τρία χρόνια, έκλεισε όμως το κολυμβητήριο λόγω έλλειψης πετρελαίου και διακόψαμε τη λειτουργία του τμήματος. Έστειλα λοιπόν πριν δύο χρόνια ένα βιογραφικό στην κυπριακή ομοσπονδία. Τον πρώτο χρόνο δεν είχα καμία απάντηση. Πέρσι το Σεπτέμβριο δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τη Λάρνακα. Εγώ είχα ξεχάσει ότι είχα στείλει βιογραφικά στην Κύπρο. Μου έγινε μία πρόταση, ήταν ενδιαφέρουσα και δέχτηκα. Εκείνη την περίοδο ήταν στην Κύπρο ο Γιάννης Γιαννουρής για ένα σεμινάριο, τον ρώτησαν κι αυτόν, τους μίλησε για μένα και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη συμφωνία με το Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας. Ακολούθησαν οι συζητήσεις και υπέγραψα διετές συμβόλαιο από τις 2 Ιανουαρίου 2014», αναφέρει ο Τάσος Τσικάρης εξιστορώντας στο Sportsfeed.gr το πώς βρέθηκε στην Κύπρο.
Το πρώτο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν η νοοτροπία των παιδιών που ασχολούνται με τον πόλο. «Το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό. Το έβλεπαν απλά σαν ένα χόμπι. Πλήρωναν κανονικά τη συνδρομή τους κι έρχονται να κάνουν προπόνηση μία φορά την εβδομάδα. Τώρα υπάρχει διαφορετικό κίνητρο, ακολουθούν το δικό μας ρυθμό και οι άλλες ομάδες και το πείραμα δείχνει να πετυχαίνει. Μέχρι που πήγα εγώ ούτε φιλικά δεν έπαιζαν μεταξύ τους κι ας είναι πολύ κοντινές οι αποστάσεις. Μπήκε στο πρωτάθλημα και έβδομη ομάδα, ο ΑΠΟΕΛ, που έχει και λεφτά και πολύ κόσμο και σιγά σιγά τα πράγματα αλλάζουν. Τώρα δουλεύουμε πολύ καλά, είμαι πολύ ευχαριστημένος κι έχω αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών της ομάδας μου», τόνισε ο 48χρονος προπονητής.

Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα γι’ αυτόν είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται αλλά και η ανταπόκριση που συναντά από τους Κύπριους. «Έχω το μισθό μου, την ασφάλειά μου και αυτά είναι πολύ σημαντικά. Δεν θα μπορούσα όμως να λειτουργήσω αν δεν έβρισκα ανταπόκριση. Μισθοφόρος δεν είμαι. Σεβάστηκαν τις γνώσεις που τους έχω μεταδώσει για το τι είναι πόλο, τι είναι αθλητισμός και είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Εννοείται ότι δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα σχετικά με τις πισίνες, σαν αυτά που δυστυχώς αποτελούν καθημερινότητα για τις ομάδες στην Ελλάδα. Αν εξαιρέσουμε τη Λεμεσό, που έχουν ένα μικρό πρόβλημα γιατί έχουν αρκετές ομάδες, στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Πάφο έχεις ένα κολυμβητήριο για σένα», συνέχισε ο προπονητής του ΝΟ Λάρνακας, για τον οποίο σύντομα άνοιξε και η πόρτα της ομοσπονδίας. Εκεί μπήκε ένα άλλο… κυπριακό στοίχημα. «Φτιάξαμε ομάδες μίνι παίδων, παίδων και νέων. Δουλεύουμε πολύ καλά. Υπάρχει πρόγραμμα ανάπτυξης και μία ομοσπονδία που το υποστηρίζει. Κάνουμε καμπ και βοηθάμε τα παιδιά να αναπτυχθούν. Υπάρχουν έξι Κύπριοι προπονητές, δύο για κάθε ηλικία κι εμένα μου έχει ανατεθεί ο ρόλος του συντονιστή όλων των ομάδων».
Η κατάσταση στο ΝΟ Λάρνακας του θυμίζει κάτι από τα δικά του πρώτα βήματα. «Αυτό που βίωσα τον πρώτο καιρό μου θύμισε όταν ξεκινούσαμε στον Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ’80, που πηγαίναμε μόνοι μας στην προπόνηση. Κι εδώ τα παιδιά δουλεύουν μέχρι τις 17:00 και στις 19:00 έρχονται για προπόνηση. Υπάρχει μεράκι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε στο στόχο που έχει θέσει: «Στόχος είναι να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο. Πέρσι τερματίσαμε τέταρτοι, φέτος προσπαθούμε να ανεβούμε. Αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι το ιδανικό, θα είμαστε ικανοποιημένοι αν βρεθούμε μέσα στα μετάλλια, κάτι που είναι στις δυνατότητές μου. Ο στόχος μου είναι να αφήσω τη σφραγίδα μου τη Λάρνακα με έναν τίτλο και μία φουρνιά αθλητών που μετά την αποχώρησή μου θα είναι για χρόνια πρωταθλητές».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/