Connect with us

ΤΡΕΞΙΜΟ

Mαραθώνια τρέλα

Published

on

Σε αντίθεση με τους μαραθώνιους των Αμερικανών, των Γερμανών και των Γιαπωνέζων, οι Βρετανοί στον δικό τους, δεν αποβάλουν τους… περίεργους δρομείς. Κατά καιρούς μάλιστα, στον αγώνα του Λονδίνου έχουν εμφανιστεί δρομείς που είτε διεκδικούν θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είτε διαθέτουν αρκετή δόση τρέλας. Αυτές είναι οι δέκα πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και η αντιστοιχία των χρόνων τους, σε μαραθώνιους του Γουίλσον Κίπσανγκ.

της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]

Ο πύργος του Μπλάκπουλ, 7 ώρες, 0 λεπτά
Ο Ντέιβιντ Λόρενσον μπορεί να έχασε σε ταχύτητα αλλά το πήρε σε… ύψος. Όταν το 2012 αγωνίστηκε στο μαραθώνιο του Λονδίνου ρυμουλκούσε μια κατασκευή του πύργου του Μπλάκπουλ με ύψος 7.976μ. και όταν μετά από εφτά ώρες τα κατάφερε, άγγιξε τη γραμμή του τερματισμού προβάλλοντας μια φουσκάλα που είχε βγάλει στο δάχτυλο.
Ο Γουίλσον Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 3,4 μαραθώνιους στον ίδιο χρόνο

Με πατερίτσες, 7 ώρες και 13 λεπτά
Ο απίθανος Άνγκους Μακφάντιεν παρά το γεγονός ότι τερμάτισε μετά από τις 7 ώρες, κέρδισε μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες το 2007, όταν έτρεξε την απόσταση των 43.195μ. με πατερίτσες.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 3,5 μαραθώνιους/strong>

Ο Άγγελος του Βορρά, 7 ώρες και 33 λεπτά
Ο Τζόρτζ Μπίνκχαμ έτρεξε στο μαραθώνιο το 2010 έχοντας μαζί του μια κατασκευή του Άγγελου του Βορρά με ύψος 4,4μ. Μετά από 22χλμ. χρειάστηκε να αφήσει τα φτερά του σε ένα χαντάκι καθώς οι δυνατοί άνεμοι τον παράσερναν, για να τερματίσει περίπου στον ίδιο χρόνο που θα έκανε αν πετούσε με πραγματικό αεροπλάνο από Λονδίνο για Νέα Υόρκη.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 3,7 μαραθώνιους

Μουσική μπάντα, 7 ώρες και 55 λεπτά
Περίπου 8 ώρες χρειάστηκαν τα 20 μέλη της μουσικής μπάντας από το πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ για να ολοκληρώσουν το μαραθώνιο περπατώντας και παράλληλα παίζοντας τα όργανα τους κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 3,8 μαραθώνιους

Ξυλοπόδαρα, 8 ώρες και 25 λεπτά
Η Μισέλ Φροστ κέρδισε και αυτή μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες, όταν το 2008 περπάτησε ολόκληρο το μαραθώνιο πάνω σε ξυλοπόδαρα. Μπορεί να είχε τα ψηλότερα πόδια στον αγώνα αλλά της πήρε κοντά 8,5 ώρες για να τερματίσει.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 4,1 μαραθώνιους

Πυροτεχνουργός, 9 ώρες και 40 λεπτά
Ο Τζον Μπέντφορντ επέλεξε να τρέξει το 2011 στο μαραθώνιο του Λονδίνου, μέσα σε μια στολή πυροτεχνουργού. Το επιπλέον βάρος που μετάφερε τον έκανε να καθυστερήσει τόσο, όσο οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν κατά στην καθημερινή τους εργασία.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 4,7 μαραθώνιους

Αντίκα στολή καταδύσεων, 5 μέρες και 8 ώρες
Το 2002 ο εκκεντρικός μαραθωνοδρόμος Λόιντ Σκοτ έκανε την πιο περίεργη εμφάνιση. Η αντίκα στολή κατάδυσης ξεχώριζε, με τον υπομονετικό Σκοτ να χρειάζεται περισσότερες από 5 μέρες για να ολοκληρώσει το μαραθώνιο. Αργότερα άλλαξε και ο κανονισμός του μαραθώνιου του Λονδίνου, με τον αγώνα να πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 61,09 μαραθώνιους

Σιδερένιος γίγαντας, 6 μέρες
Το 2008 ο Λόιντ Σκοτ έκανε και πάλι την εμφάνιση του στο μαραθώνιο του Λονδίνου, αυτή τη φορά μεταμφιεσμένος σε Iron Man. Με το 9 πόδια ύψος ρομπότ που είχε φτιάξει, εμπνευσμένος από το βιβλίο του Τεντ Χιούζ, τερμάτισε μετά από 6 μέρες, ισορροπώντας πάνω σε ξυλοπόδαρα σε όλη τη διαδρομή.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 69,7 μαραθώνιους

Άγιος Γεώργιος και ο δράκος, 8 μέρες
Μια ακόμα υπερπροσπάθεια πραγματοποιήθηκε από τον βετεράνο πλέον Λόιντ Σκοτ, όταν μέσα από μια πανοπλία και σέρνοντας έναν δράκο απο πίσω του, ολοκλήρωσε μετά από 8 μέρες προσποιούμενος τον Άγιο Γεώργιο.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 92,9 μαραθώνιους

Μπράιαν το σαλιγκάρι, 26 μέρες
Και παλι ο τρελό Σκοτ Λόιντ έκανε τη διαφορά, όταν εμφανίστηκε το 2011 στο μαραθώνιο του Λονδίνου, ντυμένος σαλιγκάρι. Με το πρόσωπο του στραπατσαρισμένο μέσα στο κοστούμι, πάλεψε για 26 μέρες, συρόμενος δίπλα από ακαθαρσίες σκύλων, σκουπίδια και σπασμένα γυαλιά για να φτάσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.
Ο Κίπσανγκ θα είχε τρέξει 301,9 μαραθώνιους

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/