Connect with us

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Με την ευχή του Καλλίνικου

Published

on

Η μαγνητική έδειξε τη σημαντική πρόοδο στην αποθεραπεία του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Ο ίδιος είναι σα θεριό στο κλουβί, όμως δεν ξεχνά τον συμπαίκτη του, Παναγιώτη Γκιώνη που ετοιμάζεται για το παγκόσμιο κύπελλο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Το αιμάτωμα έχει υποχωρήσει αισθητά. Από τα 15 χιλιοστά έχει φτάσει στα 6 χιλιοστά, ενώ και η ρήξη του τένοντα στον μακρύ προσαγωγό αποκαθίσταται σταδιακά. «Σε 3 ή 4 εβδομάδες θα είμαι έτοιμος για την επιστροφή στους αγώνες», μας αποκάλυψε ο «Καλλίν». Ο αθλητής που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στα παγκόσμια κύπελλα του πινγκ πονγκ. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 12 διοργανώσεις. «Από το Βιετνάμ το 1992 έως και το Μαγδεμβούργο το 2010, απόλαυσα κάθε συμμετοχή μου», υποστήριξε ο 42χρονος πρωταθλητής. Χωρίς, βέβαια, να κρύβει την πίκρα του που το 2003 και το 2004 έφτασε στον τελικό δίχως να γευθεί τη χαρά του χρυσού μιας και έπεσε πάνω στον Μα Λιν.
«Είχε σαρώσει τα πάντα. Έπαιρνε τα χρυσά σε όλες τις διοργανώσεις», λέει ο Κρεάνγκα για τον σπουδαίο Κινέζο, ο οποίος επικράτησε 4-1 στον πρώτο τελικό και 4-2 στη δεύτερη χρονιά. Σε ένα ματς θρίλερ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Καλλίνικος είχε προηγηθεί 2-1 και έπειτα έχασε όλα τα σετ ουσιαστικά στον πόντο (12-14, 9-11, 10-12).

Ο Μα Λιν είναι ο ρέκορντμαν των παγκοσμίων κυπέλλων με 4 τίτλους. Τους κατέκτησε από το 2000 έως το 2006! Αν προσθέσουμε και τα χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ο πιο επιτυχημένος παίκτης μιας και αγνοούσε την ήττα σε τελικό.
Γενικά οι Κινέζοι αποτελούν τα δυσκολότερα εμπόδια για τον «Καλλίν». Την τελευταία νίκη του επί Κινέζου πέτυχε τον Οκτώβριο του 2003 και, μάλιστα, μέσα στο άντρο του Γουάνγκ Λιτσίν, στο Γιανγκουίν της Κίνας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Ο Λιτσίν ήταν τότε παγκόσμιος πρωταθλητής στο απλό ανδρών!

Από το Βιετνάμ, βέβαια, είχε δείξει τα δόντια του ο Κρεάνγκα. Στα 20 χρόνια του κατάφερε και έφτασε στην 4η θέση. Μέχρι τα ημιτελικά μετρούσε 4 νίκες σε ισάριθμα ματς δίχως να χάσει σετ. Στην τετράδα, όμως, έπεσε πάνω στον μετέπειτα κυπελλούχο Μα Βενγκέ. Γνώρισε την ήττα 3-0 και στον μικρό τελικό του στέρησε το μετάλλιο ο Γιου Ναμ Κίου από την Κορέα που είχε κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988. Ο Κίου επικράτησε 2-1 και άφησε τον Έλληνα πρωταθλητή με την πρώτη πικρή γεύση σε παγκόσμιο κύπελλο.
Την 4η θέση πήρε ο Κρεάνγκα και το 2008. Ο νικητής της διοργάνωσης, ο Γουάνγκ Χάο τον υπέταξε στα ημιτελικά με 4-2, ενώ ο Μα Λονγκ τον νίκησε 4-1 στον μικρό τελικό. Ο εφιάλτης των Κινέζων που λέγαμε…

«Εμφανίζουν μεγάλους αθλητές σε κάθε μεγάλη διοργάνωση», υπογραμμίζει ο Έλληνας πρωταθλητής και προσθέτει ότι «οι Κινέζοι μαζί με τον Τίμο Μπολ από τη Γερμανία και τον Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ αποτελούν τους σημαντικότερους αντιπάλους για τον Παναγιώτη».
Πιστεύει ο «Καλλίν» στην καλή παρουσία του Γκιώνη στο παγκόσμιο κύπελλο. Θεωρεί ότι έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει στη διοργάνωση.
«Έχει δυνατά ματς στα πόδια του και στα χέρια του. Ειδικά στο Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Λογικά θα πάρει το κρίσιμο παιχνίδι και θα μπει στους «12». Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί και τύχη στην κλήρωση. Αλλά μπορεί να φτάσει ψηλά», τονίζει για την παρθενική παρουσία του Γκιώνη σε παγκόσμιο κύπελλο. Για να το λέει, κάτι περισσότερο θα ξέρει από όλους εμάς που συνηθίζουμε να τραγουδάμε έξω από τον χορό. Και μακάρι να δικαιωθεί απόλυτα ο Κρεάνγκα και ο Γκιώνης να φτάσει όσο ψηλά έφτασε και εκείνος στα χρόνια της απόλυτης φόρμας του…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/