Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Μία γειτονιά στα Χανιά έβγαλε τους 3 κορυφαίους σφυροβόλους

Published

on

Οι Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Ιβάν Μενγκλέμπεη που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ της Πάτρας μεγάλωσαν σε παράλληλους δρόμους στη Νέα Χώρα Χανίων.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Μπορεί να βρέθηκαν σε διαφορετικούς συλλόγους καθώς ο Μενγκλέμπεη ξεκίνησε την πορεία του στον Κύδωνα Χανίων με προπονητή το Γιώργο Κονταράκη και ο Αναστασάκης με το Φραντζεσκάκη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά έριχναν βολές στην ίδια βαλβίδα, στους ίδιους στους αμμόλοφους της παραλίας του Κλαδισού. Οι μεγαλύτεροι των τριών, Αναστασάκης και Μενγκλέμπεη έφυγαν στη συνέχεια για σπουδές παράλληλα με προπόνηση σε Αθήνα και Τρίκαλα αντίστοιχα. Όμως τον τελευταίο χρόνο ανταμώθηκαν ξανά στο ίδιο γκρουπ προπόνησης, αφού ο δεύτερος μετά το πέρας των σπουδών του εντάχθηκε στο γκρουπ του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που είχε αναλάβει εξαρχής τον Αναστασάκη. Οι δεσμοί δε μεταξύ Αναστασάκη και Φραντζεσκάκη οδηγούν πίσω στο όνομα του Κώστα Παπαμαρκάκη, του προπονητή και «εργάτη του στίβου» που τους ανέδειξε, όπως και πολλούς ακόμα ρίπτες στην κρητική πόλη. Το άλλο πράγμα που τους ενώνει είναι τα πανελλήνια ρεκόρ, αφού αυτή τη στιγμή ο Αναστασάκης είναι ο κάτοχος του ρεκόρ νέων και ο Φραντζεσκάκης ο κάτοχος του ρεκόρ παίδων και εφήβων.

Στα του αγώνα της Πάτρας, ο Αναστασάκης απέδειξε ότι είναι εδώ και χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας στο αγώνισμα και πήρε τη νίκη με 75.13μ. Ακολούθησε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με την ανδρική σφύρα, 73.86μ. και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μενγκλέμπεη με 69.46μ. Βάσει επιδόσεων ήταν σίγουρα ένα από τα δυνατά αγωνίσματα του διημέρου στην Πάτρα.

Ο Αναστασάκης δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την επίδοση, αφού εδώ και καιρό κυνηγάει μεγαλύτερες βολές από 74-75μ. ώστε να ξεμπερδέψει και με την πρόκριση για το Τόκιο με το όριο των 77.50μ., χωρίς να χρειαστεί να μπλέξει με το ράνκινγκ. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας είπε, στον αγώνα του σταδίου Λαδόπουλου είχε μεγαλύτερες βολές, στα 75.40μ. και 76.20μ., αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί εντός βαλβίδας και τις έβγαλε άκυρες. Η επόμενη στάση του στο δρόμο για την Ντόχα θα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων τη Πολωνίας, ενώ στις 6-7 Σεπτέμβρη έχει και το κορυφαίο ελληνικό μίτινγκ σφυροβολίας του προπονητή του, στη Νικήτη Χαλκιδικής: τα Σιθώνεια.
Ο Φραντζεσκάκης από την άλλη είπε: « Ήθελα πολύ το πανελλήνιο ρεκόρ και βγήκε στην τελευταία μου βολή, με 73.86μ. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Η χρονιά όμως δεν τελείωσε ακόμα για μένα και ξέρω ότι μπορώ να ρίξω ακόμα καλύτερες βολές», εννοώντας ότι θα κυνηγήσει καλές επιδόσεις σε διεθνείς αγώνες από εδώ και πέρα για να ανέβει στο παγκόσμιο ράνκινγκ των ανδρών, όντας έφηβος.
Τέλος, ο Μενγλέμπεη σε μία δύσκολη, μεταβατική χρονιά με αλλαγή πόλης, προπονητή και συλλόγου δεν κατάφερε να γράψει μπροστά το νούμερο 7 που κυνηγάει εδώ και κάποια χρόνια με μεγάλο πάθος, αλλά η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σίγουρα γλύκανε το τέλος της σεζόν του 2019.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραπάνω τρεις αθλητές αλλά και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ρίπτες αγωνίζονται εδώ και χρόνια σε ένα άδειο γήπεδο, μακριά από το παμπελοποννησιακό στάδιο, με μοναδικό κοινό τους προπονητές και τους συναθλητές τους. Είναι ένα αγώνισμα με μεγάλη ανάπτυξη και διεθνείς διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και αξίζει πραγματικά να βρίσκεται εντός κεντρικού σταδίου (έστω ο τελικός) για να το βλέπει το κοινό και για να παίρνουν και οι αθλητές δύναμη και ώθηση να δώσουν το 100% τους. Ελπίζουμε ότι ο ΣΕΓΑΣ με το σχέδιο αλλαγής της πόλης τέλεσης των αγώνων από την Πάτρα στο Βόλο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ του 2020 έχει λάβει υπόψη και αυτή την παράμετρο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/