Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Αυγενάκης: «Μπροστά στη βόλεψη των λίγων, διάλεξα το συμφέρον των πολλών» (video)

Published

on

Συνέντευξη στο Grtimes.gr και τη συνάδελφο Μαρία Σαμολαδά παραχώρησε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όπου αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα θέματα του αθλητισμου.

Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του υφυπουργού αθλητισμού:

«Κρίμα που δεν είχε γίνει 10, 15, 20 ακόμα και 30 χρόνια η μεταρρύθμιση γιατί θα ήταν εντελώς διαφορετικός ο αθλητισμός στη χώρα μας».

«Το εισπράττω καθημερινά από στελέχη της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας και οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται το οξυγόνο που αρχίζει να μπαίνει στις ομοσπονδίες, η τάξη το νοικοκύρεμα»

«Ξέρω ότι έχουν ενοχληθεί και κάποιοι. Ζητώ συγγνώμη δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν, αλλά μπροστά στη ζυγαριά και το συμφέρον ή για τη βόλεψη των συγκεκριμένων ολίγων, κυρίως μονίμων διοικητών προέδρων διαφόρων ομοσπονδιών, εγώ διάλεξα το συμφέρον των πολλών. Δηλαδή της βάσης, του αθλητικού οικοδομήματος, της αθλητικής πυραμίδας, που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα νόμιμα, τα ενεργά και αυτά που έχουν εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών σωματείων του υπουργείου μας, αλλά και τους αθλητές. Για πρώτη φορά δίνουμε ρόλο και λόγο στους αθλητές της χώρας μας, οι οποίοι είναι κατασυγκινημένοι και δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Να έχουμε εκπροσώπηση των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των ομοσπονδιών με δικαίωμα όχι μόνο λόγου, αλλά και ψήφου».

«Όλα αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, αποτελούν παρελθόν. Οι 49 ομοσπονδίες της χώρας μας πρέπει να λειτουργήσουν σωστά. Με όρους διαφάνειας, με νοικοκυροσύνη με όρια θητειών και ηλικίας για να υπάρχει ανανέωση. Και θέλουμε να βγούνε μπροστά οι αθλητές».

«Το υπουργείο αθλητισμού, δεν είναι υπουργείου ποδοσφαίρου, είναι όλων των αθλημάτων μας ενδιαφέρουν όλες οι ομοσπονδίες ακόμα και η μικρότερη».

«Μετά από 12 χρόνια, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα λάβουν οικονομική ενίσχυση απευθείας από το κράτος χωρίς ενδιάμεσους. Επίσης να θυμίσουμε κάτι που ξεχνούν ορισμένοι. Ήμασταν εμείς, αυτή η κυβέρνηση που εντάξαμε στα μέτρα στήριξης τους εργαζόμενους, απασχολούμενους με κάθε τρόπο στις αθλητικές δραστηριότητες».

«Τα 12.000.000 ευρώ θα είχαν δοθεί αν είχαμε τη συνεργασία των ομοσπονδιών, κυρίως των μεγάλων που υπήρξε μεγάλη αντίδραση γιατί θεώρησαν ότι αυτά τα χρήματα είναι ιδιοκτησία τους. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός».

«Έχουμε περίπου στα 5.300 προεγγεγραμένα στο μητρώο σωματεία. Έχουμε περίπου 3.000 κατά δήλωση τους ολοκληρωμένους φακέλους και έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 1.500 σωματεία. Το μητρώο δεν κλείνει. Μετά από τρεις – τέσσερις εβδομάδες που θα βγει η ΚΥΑ θα κλείσει για να δοθούν τα χρήματα. Δεν μπορεί να μείνει ανοιχτό εις αεί. Αν οι ομοσπονδίες θα προκηρύξουν εκλογές και δε θα έχουν δικαίωμα ψήφου».

«Πρώτα από όλα είναι οι αθλητές προτεραιότητα, οι οικογένειες τους που μοχθούν και είναι οι πρώτοι χορηγοί και οι παράγοντες οι σοβαροί οι μετρημένοι και έχουμε πολλούς τέτοιους, που το λέει η καρδιά τους και προσφέρουν χρόνο από το χρόνο τους και αφήνουν αποτύπωμα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι όμως, λίγοι αλλά ικανοί να κάνουν τη ζημιά που πιέζουν, που απειλούν, που γονατίζουν, που εξαφανίζουν αθλητές…».

«Είμαι αποφασισμένος να κάνω τη δουλειά μου και χαίρομαι που το έργο μου αναγνωρίζεται από τον πολιτικό μου προϊστάμενο τον πρωθυπουργό της χώρας και συμφωνεί και συναινεί με αυτήν την προσπάθεια που γίνεται».

«Αν διαβάζετε συγκεκριμένα μέσα και ακούτε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, με έχουν ανασχηματίσει καμιά 500αρια φορές και ίσως παραπάνω. Έλα όμως που δεν… Έλα όμως που κουμάντο κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας και όχι κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Εγώ αξιολογούμαι από τον προϊστάμενο μου που είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και είναι ευχαριστημένος ιδιαιτέρως με το νομοθετικό έργο και με τη μεταρρύθμιση που γίνεται στον αθλητισμό και με τα έργα τα οποία πραγματοποιούνται».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες