Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Νέα επίθεση Σεβαστή σε Αυγενάκη

Published

on

Ο Βασίλης Σεβαστής έστειλε άλλη μια επιστολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, τις ΕΑΣ, τους υπαλλήλους και τα σωματεία κάνοντας εκ νέου επίθεση στο Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ αυτή τη φορά τα… πυρά βρήκαν και τον Γιώργο Μαυρωτά.

Ακολουθεί η επιστολή του Βασίλη Σεβαστή:

«Η ανακοίνωση της κρατικής χρηματοδότησης των ομοσπονδιών, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, που δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Η ομοσπονδία μας έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και επάρκεια. Λογικά θα περίττευε άλλη τοποθέτηση, εάν δεν επιχειρούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο αγαπητός και εξαιρετικός κατά  τα άλλα Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κύριος Γεώργιος  Μαυρωτάς.   
«Οι ομοσπονδίες γνώριζαν από τον Φεβρουάριο» δήλωσε!
Πρώτα – πρώτα, σύμφωνα με τον νόμο, οι ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν μέχρι και τέλη Οκτωβρίου έναν αρχικό προϋπολογισμό και η ΓΓΑ να ανακοινώσει μέσα στον Ιανουάριο το ύψος της επιχορήγησης. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αυτό δεν έγινε. Τι έγινε; 

Μας κάλεσαν όλες τις ομοσπονδίες σε μια επικοινωνιακή εκδήλωση και μας παρουσίασαν το «πρωτοποριακό» πρόγραμμα  ΧΙΛΩΝ. Ένα σύστημα συντελεστών, με βάση το οποίο διαμορφώνονταν στο εξής οι χρηματοδοτήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών. Μας ανακοίνωσαν μάλιστα ότι στον πρώτο χρόνο  εφαρμογής θα εφαρμόζονταν αυτό το σύστημα κατά 80% του συνολικού ποσού χρηματοδότησης και το υπόλοιπο 20% θα υπολογίζονταν με βάση την περσινή επιχορήγηση.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκαν σημαντικές αδυναμίες του συστήματος, τις οποίες εντοπίσαμε και υποβάλλαμε προτάσεις, παρατηρήσεις κ.λπ., π.χ. το σύστημα προέβλεπε περικοπές σε περίπτωσή θετικών δειγμάτων ντόπινγκ, όχι όμως και αυξήσεις για αυξημένο αριθμό ελέγχων, αντιμετώπιζε το ίδιο ομοσπονδίες που επιδοτούν αθλητές, προπονητές και Σωματεία και μάλιστα με ιδίους πόρους, με άλλες που εισπράττουν παράβολα για βασικές δραστηριότητες κ.λπ. Η τύχη αυτών των προτάσεων είναι άγνωστη.

Έρχεται λοιπόν τώρα μετά από  3,1/2 μήνες η αθλητική ηγεσία και με το εκσυγχρονιστικό προπέτασμα του «ΧΙΛΩΝΑ» ανακοινώνει σημαντικές περικοπές στο σύνολο σχεδόν των ομοσπονδιών, ενώ βρισκόμαστε στα μισά του οικονομικού έτους, έχουν αναληφθεί  συμβατικές υποχρεώσεις από την αρχή του αθλητικού έτους (Οκτώβριος 2019) και μας οδηγεί σε οικονομικό εκτροχιασμό.

Τα αθλητικά στελέχη που διοικούμε τους αθλητικούς φορείς, δεν είμαστε ιδιώτες που διαχειριζόμαστε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Διαχειριζόμαστε εθνικά, κοινωνικά, ιστορικά και δημόσια αγαθά και πόρους και έχουμε ευθύνες και υποχρεώσεις, αλλά απαιτούμε και ΣΕΒΑΣΜΟ! Δεν είμαστε ούτε υπάλληλοι, ούτε υποτελείς.

Είπε ο φίλος κατά τα άλλα, Γ.Γ.Α.: «Στις 19.9.20 όταν παρουσιάσαμε το πρόγραμμα κάναμε απολύτως σαφή τα ποσοστά στα οποία κινούνταν κάθε ομοσπονδία… κλπ»
Ίσως ναι, αλλά τα «ΠΟΣΟΣΤΑ» και όχι τα ποσά!
Καμία ένδειξη ότι τα ποσά θα ήταν μειωμένα! (Για τον ΣΕΓΑΣ κατά 13%, ή αλλιώς κατά 422.00,00€).
Το εφεύρημα ότι τα πριμ των πρωταθλητών -τριών μας που δήθεν πέρσι δόθηκαν στις ομοσπονδίες, ενώ φέτος θα δοθούν σ’ αυτούς, καθώς και ότι η πολιτεία «σχεδιάζει» την οικονομική στήριξη των σωματείων, αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής του κυρίου Αυγενάκη στον αθλητισμό, που επιδιώκει να δημιουργήσει διάσταση μεταξύ πρωταθλητών και ομοσπονδιών και να επηρεάσει τα σωματεία ενόψει των αρχαιρεσιών των ομοσπονδιών.

 Όταν όμως τις παραπάνω θέσεις τις διατυπώνει και ο Γιώργος Μαυρωτάς, αυτό αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση της αλλοτρίωσης που επιφέρει η πολιτική, με αποτέλεσμα την επικράτηση του αμοραλισμού και του κυνισμού στη δημόσια ζωή.

Όσο για τη γενικευμένη και αυθαίρετη θέση ότι τα λειτουργικά έξοδα φέτος θα είναι μειωμένα, ειδικά σε ομοσπονδίες που θα υλοποιήσουν ολόκληρο το αγωνιστικό τους πρόγραμμα, μόνο μπακάλικο υπολογισμό συνιστούν και πιστοποιούν την πλήρη αδυναμία της αθλητικής ηγεσίας να διεκδικήσει πιστώσεις για τον αθλητισμό, αντίστοιχες με τον πολιτισμό.

Στο μεταξύ ο κύριος Αυγενάκης συνεχίζει να επιδιώκει τον τίτλο του διώκτη του στίβου και του ΣΕΓΑΣ, ακυρώνοντας ώριμες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την δημιουργία υποδομών στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο κ.λπ.  που ο ΣΕΓΑΣ δρομολόγησε με την έγκριση  της προηγούμενης κυβέρνησης. Την ίδια περίοδο μάλιστα που παρεμβαίνει μέσω κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών στις προεκλογικές διεργασίες του ΣΕΓΑΣ, φακελώνει τα σωματεία, φωτογραφίζεται στην Παιανία, στον Άγιο Κοσμά κ.λπ. με εκκολαπτόμενο υποψήφιο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, πιστεύοντας ότι με όλα αυτά προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και στον κύριο πρωθυπουργό, που του εμπιστεύθηκε αυτή τη θέση.

Ας διαβάσει πολύ προσεκτικά τις προχθεσινές δηλώσεις Πετρούνια. Αντί να αναλίσκεται σε επικοινωνιακές  φούσκες τύπου ΧΙΛΩΝΑ, Μητρώων, «ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ» κ.λπ., ας ασχοληθεί σοβαρά για να βελτιωθούν οι ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΤΑ ΜΕΣΑ και οι ΠΟΡΟΙ στον ελληνικό αθλητισμό, όχι μόνο για να ανταποκρίνονται στο μέγεθος της αξίας ενός Πετρούνια, μιας Στεφανίδη, μιας Κορακάκη, και πολλών άλλων, αλλά και για να μπορεί αξιοπρεπώς να «ζει αθλητικά» η νεολαία και ο λαός αυτής της χώρας, οι υποδομές, τα μέσα και οι πόροι για τον αθλητισμό της οποίας είναι αναντίστοιχοι, όχι μόνο με την ιστορική παράδοση και παγκόσμια παρακαταθήκη της πατρίδας μας, αλλά και την σύγχρονη παρουσία της στον παγκόσμιο αθλητικό ζάρτη.   

Βασίλης Σεβαστής
γενικός γραμματέας ΣΕΓΑΣ».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες