Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Νέος έλεγχος στον Αγ. Κοσμά

Published

on

Μετά τον έκτακτο έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο πολιτισμού στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά για τα πεπραγμένα της διοίκησης Πρίφτη, ακολουθεί νέος έλεγχος για τις τρεις τελευταίες χρήσεις.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η νέα διοίκηση που συμπληρώνει περίπου ένα μήνα στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει κάποια άκρη με τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών. Η χρήση της διοίκησης Πρίφτη απασχόλησε πρόσφατα το υπουργείο πολιτισμού και η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες. Η νέα διοίκηση προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού πρόχειρου διαγωνισμού, ώστε να ανατεθεί σε εταιρεία ορκωτών λογιστών ο οικονομικός έλεγχος των ετών 2012, 2013 και 2014. Οι διαγωνισμός έχει καταληκτική ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου. Δέκα μέρες μετά θα έχουμε οι εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα επιφέρει αλλαγές στη διοίκηση του Αγίου Κοσμά. Ακόμα και αν όλα παραμείνουν ως έχουν, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, να δοθούν στους ορκωτούς λογιστές όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να γίνει ο έλεγχος (εντός τριμήνου αναφέρει ο διαγωνισμός), αποτελέσματα θα έχουμε κατά το Μάιο.
Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση. Οι εγκαταστάσεις που ήταν κλειστές παρέμειναν κλειστές, ενώ αυτές που ήταν ανοιχτές θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν με βάση την πρόσφατη υπουργική απόφαση του Γιάννη Ανδριανού και με δεδομένη την επιθυμία της διοίκησης να υπηρετήσει τον αθλητισμό. Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» αναφέρει: «Ύστερα από τη θέση σε ισχύ του ν. 4280/2014(ΦΕΚ 159/Α/08.08.2014) και κατόπιν της υλοποίησης της α΄ φάσης που ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 29, ήτοι η έκδοση και δημοσίευση της αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/305275/1048/131/22 (ΦΕΚ 3319/Β/10.12.2014) Υπουργικής Απόφασης ‘Περί καθορισμού όρων δυνάμει των οποίων θα χορηγείται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού η άδεια λειτουργίας των εξής αθλητικών εγκαταστάσεων: Ο.Α.Κ.Α., Σ.Ε.Φ., Ε.Σ. Καυτανζόγλειο Θεσσαλονίκης και Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά’, γεγονός που αποδεικνύει την τάχιστη εξέλιξη της ως άνω διαδικασίας, την οποία ως Επιτροπή Διοίκησης θα στηρίξουμε και θα προωθήσουμε για την άμεση υλοποίησή της καθώς και λόγω του ότι, σκοπός του ΕΑΚΝ/ΑΚ είναι να υπηρετεί τον αθλητισμό, η Επιτροπή Διοίκησης αποφασίζει ομόφωνα, προκειμένου για την αντιμετώπιση των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών του αθλητικού κέντρου και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία αυτού, όπως στο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, συνεχιστεί το ισχύον καθεστώς των κλειστών (σκεπαστών) γυμναστηρίων ως είχε την Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων, των Αθλητικών Ομοσπονδιών, των Αθλητικών Σωματείων και του Οργανωμένου Εργασιακού Αθλητισμού».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες