Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Ο πόλεμος άρχισε!

Published

on

Για «υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις», χαρακτήρισαν στο περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την άρνηση του Μανώλη Κολυμπάδη να δεχθεί τις προσβολές περί «κατάπτυστου κειμένου» για την επιστολή που έστειλε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής εν όψει της διαβούλευσης για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην ολομέλεια της ΕΟΕ, ο υφυπουργός αθλητισμού χρησιμοποίησε τον ίδιο χαρακτηρισμό και για τον συντάκτη του κειμένου, δηλαδή, τον ίδιο τον Κολυμπάδη, παρουσία των νομικών συμβούλων του και του έτερου εκπροσώπου στη συνάντηση της Τετάρτης.

Όσα αποδίδονται στον Αυγενάκη πέτυχαν το ακατόρθωτο. Για πρώτη φορά συνεδρίασε η ολομέλεια με τέτοια σύμπνοια. Και οι 28 παρόντες χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα κατά του υφυπουργού αθλητισμού. Με τον Ισίδωρο Κούβελο να σέρνει τον χορό και τον Αριστείδη Αδαμόπουλο να ακολουθεί. «Γιατί δεν σηκωθήκατε να φύγετε;», ρώτησαν πρόεδροι ομοσπονδιών τον Κολυμπάδη και τον έτερο εκπρόσωπο, τον Μανώλη Κατσιαδάκη. Ο πρώτος ζήτησε συγγνώμη που δεν έφυγε και απέδωσε τη στάση του στον σεβασμό του απέναντι στον θεσμό του υφυπουργού αθλητισμού.
Πρώτα βγήκε ψήφισμα που καταδικάζει τη συμπεριφορά του υφυπουργού στον γραμματέα της ΕΟΕ. Με ομοφωνία. Για πρώτη φορά όλοι έδειξαν ενωμένοι.
«Το υφυπουργείο Αθλητισμού υπομονετικά περιμένει, ακόμα και τώρα, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΟΕ. Δηλαδή:

• Η αποστολή της λίστας, όπως η ΕΟΕ πρότεινε, των ενεργών σωματείων όλων των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, προκειμένου να γίνει η διασταύρωσή τους με εκείνα που εγγράφονται στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» και

• Οι αναλυτικές προτάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών στις Ομοσπονδίες, εν όψει της διαβούλευσης του υπό κατάθεση αθλητικού νομοσχεδίου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και προφάσεις εν αμαρτίαις…», απάντησαν από το γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη.

«Ακόμα τον περιμένουν στη ΔΟΕ», σχολίασε πρόεδρος ομοσπονδίας όταν πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της απάντησης από το υφυπουργείο αθλητισμού.

Η ουσία είναι ότι από ‘δω και πέρα, η ΕΟΕ και ο Αυγενάκης βρίσκονται απέναντι. Και αυτή τη φορά όχι επειδή κάποιοι ανησυχούν μήπως χάσουν τις θέσεις τους, αλλά επειδή κάνουν λόγο για συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. «Παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του αθλητικού κινήματος και καταργεί τον Ολυμπιακό χάρτη», ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 
«Δεν μπορεί να αλλάξει το εκλογικό σύστημα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές. Για τη βουλή μεσολαβεί μία ολόκληρη κοινοβουλευτική περίοδος», ήταν ένα άλλο από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν. 
«Στις γενικές συνελεύσεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου ψήφισαν σωματεία που με βάση τον νόμο είχαν το δικαίωμα και αυτό ίσχυε για όλο το 2020. Τώρα τι μαγειρεύουν;», είπε άλλος από τους παριστάμενους.
Όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με σχόλια ότι «ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει κατάπτυστη την επιστολή ακόμα και αν δεν του αρέσει». Λάβετε θέσεις! Ο πόλεμος άρχισε!

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες