Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Οι επαφές Αυγενάκη στη Λωζάνη και η πρόσκληση Φαρμάκη στον Μπαχ

Published

on

Επαφές με υπουργούς Αθλητισμού των βαλκανικών χωρών και όχι μόνο έχει στη Λωζάνη ο Λευτέρης Αυγενάκης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε ήδη με τον Στρόε Λόνουτ, τον υπουργό αθλητισμού και νεότητας στη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του συμφώνησαν να υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας, καθώς ο Αυγενάκης θέλει να καθιερώσει κοινές αθλητικές δράσεις με τις βαλκανικές χώρες. Κυρίως εκείνες που βρίσκονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όχι μόνο.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει επαφές με τα μέλη του Ολυμπιακού κινήματος. Τόσο με τους Έλληνες, όπως ο πρόεδρος της ΕΟΕ και «αθάνατος» Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Μανώλης Κατσιαδάκης και, βέβαια, ο γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης.
Στη Λωζάνη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων βρίσκονται επίσης ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος. Ο Φαρμάκης, μάλιστα, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και τον κάλεσε να επισκεφτεί την Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε
Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αποδέχτηκα την πρόσκληση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γεώργιου Γεωργιόπουλου, να συμμετάσχω στην αποστολή που βρίσκεται στη Λωζάνη για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020», με στόχο την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για ισχυροποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Δ.Ο.Ε. και των φορέων της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως, της περαιτέρω ανάδειξης της κοιτίδας του Ολυμπισμού.Με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η πρόθεσή μου για συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι διαρκής και ισχυρή.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τη γεωγραφική και ιστορική ενότητα της ελληνικής επικράτειας που εμπεριέχει τη γενέτειρα του Ολυμπιακού Ιδεώδους, δηλαδή την Αρχαία Ολυμπία, και όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, αποτελεί τη γεωγραφική ενότητα που αποτελεί την κοιτίδα ενός διαρκούς και μεγάλου «ταξιδιού της φλόγας» στον χρόνο και στο παγκόσμιο στερέωμα, ξεκινώντας από τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων πριν 3.000 χρόνια και φτάνοντας μέχρι την φλόγα της ελληνικής ανεξαρτησίας πριν 200 χρόνια.
Σήμερα, οι τρεις γεωγραφικές ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία) που συγκροτούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν μία σύγχρονη και δυναμική περιοχή της ελληνικής επικράτειας με τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Έχοντας την τιμή να έχω εκλεγεί στη θέση του Περιφερειάρχη από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας στις περιφερειακές εκλογές του 2019, από τον περασμένο Σεπτέμβριο εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε ξεκινήσει μία νέα και μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας μάλιστα την Ολυμπία και τον Ολυμπισμό, ως προμετωπίδα των προσπαθειών μας.
Σε αυτή την προσπάθεια, η δική σας συμβολή θα ήταν πολύτιμη, δεδομένου ότι εκτιμώ πως μπορούν να υπάρξουν πολλές και σημαντικές συνέργειες προς την κατεύθυνση ανάδειξης της Ολυμπίας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και του έργου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία μοιάζει με μία μεγάλη γέφυρα που ξεκινάει από την Ολυμπιακή Γη και φτάνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Γι’ αυτό και με την ευκαιρία που μου δίνεται, επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε την Δυτική Ελλάδα στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε, προκειμένου να έχετε μία πλήρη εικόνα της περιοχής και των δυνατοτήτων της, αλλά και για να συζητήσουμε εκτενέστερα τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν, στα πλαίσια ενός μεγάλου σχεδίου που θα μπορούσε να ονομαστεί: “Το ταξίδι της Φλόγας: Από τη Δυτική Ελλάδα σε όλη τη Γη”», ανέφερε στην επιστολή – πρόσκλησή του ο περιφερειάρχης».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες