Connect with us

EDITORIAL

Οι υπεύθυνοι του φιάσκου έχουν ονοματεπώνυμο

Published

on

Η απομάκρυνση Κουτσιώρα, Μελέτογλου, Γκόγκα ως υπεύθυνων (όπως αναφέρει η προκήρυξη) του φιάσκου που οδήγησε στο διεθνή διασυρμό, τη μη αναγνώριση του παγκόσμιου ρεκόρ της Τζένγκο και των τεσσάρων πανελλήνιων ρεκόρ των Καρύδη, Χατζηπουργάνη, Φιάσκα, Εμμανουηλίδου, είναι η πρόταση που θα τεθεί ενώπιον του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το οποίο και θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη για να πάρει αποφάσεις. 

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Βέβαια οι υπεύθυνοι και υπόλογοι ενώπιον των αθλητριών και των προπονητών τους είναι πολύ περισσότεροι και φτάνουν μέχρι την κεφαλή της ομοσπονδίας. Όμως στην παρούσα φάση λόγω του διεθνή διασυρμού, της πολύ μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας που πήρε ο ελληνικός στίβος και της πίεσης που δέχονται από την κοινή γνώμη οι διοικούντες για το φιάσκο με τα ρεκόρ και τους ελέγχους ντόπινγκ, Παναγόπουλος και Σεβαστής βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση καθώς από τη μία πρέπει να υπερασπιστούν τον πολύ στενό τους συνεργάτη και επικεφαλή του υψηλού αθλητισμού Γιάννη Κουτσιώρα και από την άλλη να του αποδώσουν τις ευθύνες που του αναλογούν για να μπορέσουν να διασωθούν οι ίδιοι.
Εμείς θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ και να ενημερώνουμε με αξιοπιστία και ακριβείς πληροφορίες, καθώς οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και δεν επιδέχονται ερμηνειών κατά το δοκούν όπως επιβεβαιώνεται σε κάθε περίσταση. Και γι αυτό παραθέτουμε ακριβώς πως έχουν τα δεδομένα για τα πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 των Ιωαννίνων, όπως τα έχει καταγράψει η ίδια η ελληνική ομοσπονδία και χωρίς αλλοίωση ή παράφραση κανονισμών.

Η προκήρυξη του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 συντάχθηκε από τους οργανωτικούς και τεχνικούς υπεύθυνους των πανελληνίων πρωταθλημάτων της ομοσπονδίας, ελέγχθηκε και επικυρώθηκε από τον Εθνικό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα που έχει το γενικό πρόσταγμα στον υψηλό αθλητισμό για όλα τα θέματα και υπογράφηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ Κώστα Παναγόπουλο και το γενικό γραμματέα του ΔΣ Βασίλη Σεβαστή, για να σταλεί ακολούθως σε όλα τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ.

Μέσα στην προκήρυξη ορίστηκαν ως οργανωτικοί και τεχνικοί υπεύθυνοι για την διασφάλιση της σωστής διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τήρηση όλων όσων προβλέπονται από την προκήρυξη οι: Θανάσης Ράπτης, Χρήστος Μελέτογλου, Βασίλης Πλάτωνας και Ανδρέας Γκόγκας. 
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο άρθρο 21 της προκήρυξης που παραθέτουμε αυτούσιο από το έντυπο που δημοσιοποίησε ο ΣΕΓΑΣ, η ομοσπονδία ως διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προέβλεψε να γίνουν κανονικά έλεγχοι ντόπινγκ σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά δυστυχώς ηθελημένα ή από αμέλεια (θα το κρίνουν οι αρμόδιες αρχές) το έκανε μόνο στα χαρτιά.

Η ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ ήταν σαφέστατη. Βάσει νόμου, στα ηλικιακά πρωταθλήματα, κλιμάκιο ελεγκτών πηγαίνει μόνο κατόπιν πρόσκλησης και φυσικά όχι κατόπιν εορτής….

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έγινε σκόπιμα ή από ανικανότητα ή από αμέλεια, το μόνο βέβαιο είναι πως κάποιοι είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει να πληρώσουν τίμημα για τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η Ελίνα Τζένγκο η οποία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και στις άλλες τέσσερις αθλήτριες που έκαναν πανελλήνια ρεκόρ. Τα πέντε κορίτσια θύματα των πράξεων παντός υπευθύνου βρέθηκαν σήμερα να χάνουν προνόμια όσον αφορά την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, την ένταξή τους στον σχεδιασμό της ομοσπονδίας, την οικονομική στήριξη για την προετοιμασία τους μέσα από χορηγικά προγράμματα και όπως έχει δηλώσει στην «Καθημερινή» ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωβ, δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι αυτό το… φιάσκο καθώς θα κινηθούν νομικά.
Παρά τις παραπλανητικές ανακοινώσεις των διοικούντων της ομοσπονδίας, αποκλειστικός υπεύθυνος σύμφωνα με τους κανονισμούς για την οργάνωση και των προγραμματισμό των ελέγχων ντόπινγκ στα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και στα ημερήσια μίτινγκ, είναι ο διοργανωτής και όχι ο ελεγκτής όπως προσπαθεί τεχνηέντως να περάσει  προς τα έξω τόσο ο Εθνικός προπονητής όσο και το δίδυμο Παναγόπουλος-Σεβαστής. Αυτοί λοιπόν είναι και υπόλογοι ενώπιον των δικαστηρίων γνωρίζοντας πως είναι αστικό και ποινικό το αδίκημα σε βάρος των αθλητριών από την αμέλεια ή επιπολαιότητα ή ανικανότητα των υπευθύνων του ΣΕΓΑΣ.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες