Connect with us

TOP

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες από τη γιορτή των Ολυμπιονικών

Published

on

Δυο ώρες κράτησε η τελετή στο Ζάππειο για την βράβευση των αθλητών και των αθλητριών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά τα πιο καλά ήταν όσα ακολούθησαν στο επόμενο δίωρο, κατά την διάρκεια της δεξίωσης που παρατέθηκε από την ΕΟΕ σε όλους τους προσκεκλημένους.

Εκεί, μεταξύ ποτών αλλά και φαγητών, σχηματίστηκαν μια σειρά από πηγαδάκια ανάμεσα σε παράγοντες, αθλητές και δημοσιογράφους. Σαν μαγνήτης τράβαγαν ασφαλώς τους περισσότερους οι Oλυμπιονίκες και κυρίως οι δύο χρυσοί νικητές, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη. Έφυγαν τελευταίοι από το Ζάππειο Μέγαρο, μαζί με τον οικοδεσπότη Σπύρο Καπράλο, ενώ και στις ομιλίες τους συνέπεσαν σε μια ατάκα: και οι δύο υποστήριξαν ότι μόλις ξεκίνησαν την αθλητική τους καριέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χρυσά στο Ρίο ήταν μόνο η αρχή.
Η Βασιλική Μιλούση ήταν αυτή που παρατήρησε ένα μικρό τατουάζ στο αριστερό χέρι της Άννας Κορακάκη με τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους και την ρώτησε σχετικά, αφού δεν θυμόταν κάτι τέτοιο στο Ρίο, με την Δραμινή σκοποβόλο να της απαντά ότι πράγματι είναι κάτι καινούριο που «χτυπήθηκε» μόλις την περασμένη εβδομάδα και ελπίζει να της φέρει γούρι στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου στην Ιταλία, σε δύο εβδομάδες.
Ακόμα και στο περιθώριο της τελετής, η Άννα Κορακάκη δεν σταματούσε να δέχεται προσκλήσεις για να τιμηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις. Οι προτάσεις εξακολουθούν να πέφτουν βροχή και όπως εξηγούσε, πολύ επιλεκτικά έχει αποδεχθεί μέχρι στιγμής κάποιες. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν, η Κορακάκη ήταν από τους τελευταίους που προσήλθαν στον χώρο της δεξίωσης που ακολούθησε την τελετή. Διακριτική παρουσία είχε δίπλα της, πέρα από τον συγκινημένο πατέρα της, και το αγόρι της, που είχε φτάσει λίγες ώρες πριν από το Παρίσι στην Αθήνα, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά.
Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι δύο Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, τους οποίους ρωτούσαν οι περισσότεροι για την αμηχανία που και οι ίδιοι ένιωσαν όταν προσπάθησε με δυσκολία να του συγχαρεί ο τέως βασιλιάς (αλλά και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1960 στην Ρώμη) Κωνσταντίνος. Μετά την δική τους βράβευση και μακριά από τις κάμερες, ο Γλύξμπουργκ προσέγγισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον ευχαρίστησε και του παρέδωσε την γραβάτα του, σε μια συμβολική κίνηση που προκάλεσε πολλά (και πολιτικά) σχόλια.
Διακριτικά φρόντισε να φύγει από τον χώρο σχετικά νωρίς και ο Σπύρος Γιαννιώτης, που ήρθε ασυνόδευτος στην εκδήλωση και στις περισσότερες ιδιωτικές συνομιλίες δέχονταν ευχές για τον αναμενόμενο ερχομό του… πελαργού στην οικογένειά του, σε περίπου τρεις μήνες. Το δικό τους παρεάκι είχαν στήσει και τα παιδιά της Εθνικής πόλο, ενώ θερμή ήταν η χειραψία της Σοφίας Ασσουμανάκη με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, λόγω προφανώς και της ρεθυμνιώτικης καταγωγής.

Η οικογένεια της γυμναστικής
Ιδιαίτερα κινητικός ο πρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας Σάκης Βασιλειάδης, έλαβε από αρκετό κόσμο συγχαρητήρια για το οικογενειακό κλίμα που έχει δημιουργήσει με τους αθλητές της ομοσπονδίας του. «Το ότι ο Πετρούνιας είχε ένα λεπτό να ευχαριστήσει τους πάντες κα έσπευσε να μιλήσει για την Ομοσπονδία πρέπει να σημαίνει πολλά για εσένα και δεν συμβαίνει συχνά», του ειπώθηκε χαρακτηριστικά – και γελούσαν και τα μουστάκια του, έστω και αν ο ίδιος απέφευγε να δώσει περαιτέρω τροφή για σχόλια και άφηνε τους άλλους να μιλάνε για το θέμα αυτό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε λόγω πρωτοκόλλου πριν ολοκληρωθεί η τηλεοπτική μετάδοση και μάλιστα κατά την αποχώρησή του, όλως τυχαίως βρέθηκε στον δρόμο του και ο… Ηλίας Ψινάκης. Ο δήμαρχος Μαραθώνα δεν χάνει ευκαιρία παρουσίας σε τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς έχει επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό και είχε μια σύντομη συνομιλία ενόψει και μαραθωνίου με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κωστή Παναγόπουλο, ο οποίος για πιο πολλή ώρα μιλούσε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Μάλιστα κανένας από τους δύο δεν εθεάθη στην διπλανή αίθουσα της δεξίωσης, καθώς μάλλον αποχώρησαν μετά την μακρά μεταξύ τους κουβέντα.
Στην εκδήλωση υπήρχαν και ξένες παρουσίες, όπως οι πρέσβεις της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και μέλη της επιτροπής μεσογειακών αγώνων. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία πολιτικών αρχηγών, που φαίνεται ότι στις περιπτώσεις που οι διοργανωτές δεν προτίθενται να τους σηκώσουν στο βήμα για να κάνουν το «κομμάτι» τους, προτιμούν να απουσιάζουν και να εκμεταλλεύονται αλλιώς τον χρόνο τους.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην είσοδο του Ζαππείου είχαν μεταφερθεί μηχανήματα σαν και αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, από τα οποία πέρναγαν όλοι οι καλεσμένοι προκειμένου να ελεγχθούν για μεταλλικά αντικείμενα. Η παρουσία των ανδρών της ασφάλειας της Προεδρίας της Δημοκρατίας ήταν έντονη αλλά και συνάμα όσο πιο διακριτική γινόταν.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν στο Πενταγωνο και οι βραβεύσεις στους ένστολους Ολυμπιονίκες με τους Σπύρο Γιαννιώτη, Χρήστο Βολικάκη, Αγγελική Σκαρλάτου, Βλάση Μάρα και Σοφία Μπεκατώρου, να παραλαμβάνουν τις πλακέτες τους από έναν άλλο πολύ μεγάλο Ολυμπιονίκη, τον Δημοσθένη Ταμπάκο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/