Connect with us

INTERVIEW

Παιδί χρυσάφι!

Published

on

Από μικρό παιδί ανεβαίνει στα σκαλιά του βάθρου. Όχι ότι δεν είχε και άτυχες στιγμές στην πορεία του αλλά αυτές ήταν που τον έκαναν ο,τι είναι σήμερα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ανδρέας Βαζαίος, μιλάει στο Sportsfeed για την πρόσφατη επιτυχία του στο Λονδίνο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους στόχους του.

Συνέντευξη Στέφανος Σουλιώτης
[email protected]

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήρθε στο ραντεβού για τη συνέντευξη δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα. Πράγμα σπάνιο για κάποιον που έχει κανονίσει συνάντηση με έναν δημοσιογράφο. «Έχω μάθει να είμαι πειθαρχημένος. Δε θέλω να αργώ κάπου!», θα εξηγήσει λίγο αργότερα. Φορώντας τη μπλούζα του ΑΝΟ Αργυρούπολης, της «ομάδας-οικογένειας», όπως την χαρακτήρισε πολλές φορές στην κουβέντα μας, ο Βαζαίος είχε από την αρχή εκείνο το φαρδύ-πλατύ χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει.
Στα 22 του χρονια έχει αφήσει για τα καλά το στίγμα του στην ελληνική κολύμβηση. Πανελλήνια ρεκόρ, μετάλλια σε διεθνείς αγώνες και προσφάτως κατακτητής της κορυφής της Ευρώπης στα 200μ. μεικτή ατομική. Ένα μετάλλιο που ήρθε να προστεθεί στο χάλκινο που κατέκτησε στα 100μ. μεικτή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας τον περασμένο Δεκέμβριο. «Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες όταν γύρισες στην Αθήνα από το Λονδίνο;», ρωτάμε. «Να φάω μπισκότα. Μου αρέσουν πολύ. Αυτά μου έλειψαν!», μας απαντάει γελώντας. Ο Βαζαίος συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Δε διέψευσε τις προσδοκίες αν και ο ίδιος παραμένει πάντα χαμηλών τόνων, τονίζοντας ότι το πρώτο που ήθελε και που θέλει σε κάθε κούρσα είναι να κάνει όσα λιγότερα λάθη μπορεί. «Τέλεια κούρσα δεν υπάρχει. Πάντα θα υστερείς σε κάτι. Έτσι έγινε και με εκείνη του τελικού. Μελετώ κάθε κούρσα για να δω τα λάθη μου ή να κρατήσω τα καλά που έκανα. Για να πω την αλήθεια άργησα να δω την κούρσα του τελικού. Την είδα μετά από τέσσερις μέρες. Δεν γνώριζα ότι είχα τόση διαφορά από το δεύτερο. Ναι, έγιναν λάθη στην κούρσα και αυτό είναι καλό. Σημαίνει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Θυμάμαι όμως πως ένιωθα καλά. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι έχω και άλλο ενέργεια να δώσω, ότι μπορώ να τα καταφέρω. Όταν στο ελεύθερο κατάλαβα πως βρισκόμουν μπροστά, είπα στον εαυτό μου απλά να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό», αναφέρει ο Βαζαίος.

Για να πω την αλήθεια άργησα να δω την κούρσα του τελικού. Την είδα μετά από τέσσερις μέρες. Δεν γνώριζα ότι είχα τόση διαφορά από το δεύτερο

Ο 22χρονος πρωταθλητής είναι από το 2015 ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 200μ. μεικτή ατομική. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν με χρόνο 1:58.92 διέγραψε την επίδοση του Ρωμανού Αλυφαντή που κρατούσε έξι χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα ο Βαζαίος ξεπέρασε δύο φορές τον εαυτό. Το 1:58.18 που του χάρισε του χρυσό μετάλλιο ήταν χρόνος καλύτερος κατά 29 εκατοστά από εκείνον του ημιτελικού. «Στον τελικό δε μπορούσα να βλέπω την ελληνική ομάδα στην εξέδρα. Την έβλεπα όμως στον ημιτελικό. Μόλις πήρα τη στροφή για το ελεύθερο, ήταν όλοι όρθιοι και μου έκαναν νοήματα. Σκέφτηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι προπορευόμουν στην κούρσα οπότε ηρέμησα. Δεν υπήρχε λόγος να ανησυχώ. Όταν είδα το χρόνο που σημείωσα δεν το πίστευα. Στον τελικό ήθελα να κάνω παρόμοια κούρσα. Θεωρούσα πως αν γινόταν αυτό θα ήμουν στα μετάλλια και τελικά έτσι έγινε. Μετά την κούρσα ήρθε ο προπονητής μου, Αλέξανδρος Νικολόπουλος. Απλά τον αγκάλιασα! Ήταν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχει κάνει για μένα όλα αυτά τα χρόνια». Συζητώντας για τη στιγμή που ανέβαινε στο βάθρο, τον ρωτήσαμε πώς το φάνηκε που η ανάρτηση της σημαίας γινόταν σε ηλεκτρονικό πίνακα! «Δεν ήταν τόσο συμβατό με την τελετή γιατί μέρος της διαδικασίας είναι να βλέπεις και τη σημαία στον ιστό. Αλλά έτσι είχε οριστεί από την οργανωτική επιτροπή. Κατά τ’άλλα όμως ήταν πολύ καλή διοργάνωση. Εντάξει ένα δύο λαθάκια μπορεί να γίνουν αλλά όλα κύλησαν καλά. Οι αγώνες δεν ξέφυγαν καθόλου από το χρονοδιάγραμμα».

Οι θυσίες ενός αθλητή
Κάθε ένας που αφοσιώνεται στον πρωταθλητισμό είναι δεδομένο που θα στερηθεί πολλά από όσα απολαμβάνουν οι συνομήλικοι του. Ένας αθλητής θα κοιμηθεί νωρίς, θα προσέξει τη διατροφή, θα ρίξει «άκυρο» στην παρέα του για μια βραδινή έξοδο. «Δε μου αρέσει η λέξη θυσία. Για μένα δεν είναι έτσι. Δεν νιώθω πως στερούμαι κάτι. Είναι επιλογή μου να κολυμπάω γιατί ολοκληρώνομαι ως άνθρωπος. Σίγουρα δεν κάνω τη ζωή που κάνει κάποιος άλλος στην ηλικία μου αλλά αυτά που κερδίζω και εγώ αλλά και όσοι κάνουν πρωταθλητισμό είναι πράγματα τα οποία δεν θα τα ανταλλάζαμε με μία έξοδο για καφέ. Είναι εμπειρίες που δε μπορείς να τις ζήσεις πουθενά αλλού. Μου άρεσε από μικρός ο πρωταθλητισμός και γι’αυτό το λόγο άλλωστε κάνω προπονήσεις. Γιατί είχα στόχο τους αγώνες. Εκεί μπορείς να δεις και τη βελτίωσή σου αλλά και τα λάθη σου. Σιγά σιγά όσο μεγάλωνα άρχισα να θέτω και διαφορετικούς στόχους. Χαιρόμουν που εξελισσόμουν και που μπορούσα να ανταπεξέλθω στις προσδοσκίες τις δικές μου και των προπονητών μου».

Πρώτη φορά στην Εθνική
Η πρώτη κλήση του Βαζαίου στην Εθνική ομάδα ήταν σε ηλικία 15 ετών για τα multinations της Κύπρου το 2009. Το ντεμπούτο του ιδανικό αφού κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα και στα 200μ. μεικτή ατομική. Η επόμενη συμμετοχή του φορώντας το σκουφάκι με το εθνόσημο θα γινόταν στους μεσογειακούς αγώνες της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο ένας τραυματισμός λίγο πριν τη διοργάνωση τον έθεσε νοκ άουτ. «Έσπασα το χέρι μου και δε μπορούσα να κολυμπήσω. Ήταν πραγματικά ίσως η πιο άτυχη στιγμή μου. Έκανα προπονήσεις αλλά δεν έπεφτα σε αγώνες γιατί είχα γύψο. Οι προπονήσεις γινόντουσαν χάρη στη βοήθεια του γιατρού του ΑΝΟ Αργυρούπολης, κου. Αντωνακάκη ο οποίος τοποθετούσε μια ειδική σακούλα στο χέρι μου ώστε να μη βρέχεται. Πραγματικά ο συγκεκριμένος γιατρός έχει σταθεί πάντα δίπλα μας 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες
Το 2011 ο Βαζαίος πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. μεικτή ατομική. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για τον πρώτο του σημαντικό αγώνα. Ταξιδεύει στο Περού για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Εκεί πανηγυρίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα και 200μ. μεικτή σημειώνοντας μάλιστα στο δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. «Αυτές οι διακρίσεις μου έδωσαν ακόμα περισσότερη ώθηση για να συνεχίσω την σκληρή προπόνηση. Το 2012 ήρθαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Αυτό που ήθελα ήταν να ξανακάνω πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Κυρίως όμως να ευχαριστηθώ την κούρσα. Θυμάμαι πως όταν τερμάτισα ρώτησα τον εαυτό μου «ευχαριστήθηκες την κούρσα;» και μετά γύρισα να κοιτάξω τον χρόνο. Και όταν είδα πως είχα κάνει νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 200μ. μεικτή τότε πραγματικά χάρηκα πολύ. Είναι μοναδική εμπειρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θυμάμαι τα πάντα από το Λονδίνο – την τελετή έναρξης, το Ολυμπιακό χωριό, το κολυμβητήριο… Μάλιστα όταν πρωτομπήκα στο κολυμβητήριο είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Ήταν σαν να μπαίνει ένα παιδί σε ζαχαροπλαστείο! Ευχαριστιόμουν το κάθε δευτερόλεπτο, την κάθε στιγμή».

Οι προσδοκίες
Η επίδοση 1:58.18 που σημείωσε ο πρωταθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πολλά υποσχόμενη ακόμα για Ολυμπιακό επίπεδο. Ο Βαζαίος όμως φροντίζει να πατά σταθερά στα πόδια του και να μην παρασύρεται. «Είναι καλός χρόνος αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αρκετός. Σίγουρα θέλουμε να πάμε πιο γρήγορα και αυτός είναι ο στόχος κάθε αθλητή. Αυτό που δε θέλω να θέσω ακόμα για το Ρίο είναι θέση κατάταξης. Έχουμε δυόμισι μήνες μέχρι το Ρίο. Με νοιάζει μόνο η προπόνησή μου. Όταν πλησιάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε θα θέσουμε τους στόχους. Πάνω απ’όλα θέλω να έχω την υγεία μου και να βγει σωστά η προετοιμασία». Μιλώντας για φαβορί και αουτσάιντερ ο πρωταθλητής Ευρώπης σημειώνει: «Όπως είδαμε και το 2012 έγιναν πολύ δυνατές κούρσες. Υπήρχαν μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός μεταλλίου. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και φέτος. Μπορεί να προκύψουν αθλητές που να κοντράρουν στα ίσα τον Μάικλ Φελπς». Ο Βαζαίος εκτιμά αφάνταστα τον Αμερικανό για τα σπουδαία κατορθώματα που έχει καταφέρει στην πισίνα αλλά δεν είναι ο αγαπημένος του κολυμβητής. «Πρότυπό μου έχω τον Λάζλο Τσεχ. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Μου αρέσει γιατί είναι σεμνός, συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Στο Λονδίνο το 2012 παρακολουθούσα την κάθε κίνησή του, το πώς έκανε ζέσταμα. Φυσικά αυτά που έχει κάνει ο Φελπς είναι θαυμάσια. Αλλά προτιμώ τον Τσεχ ίσως επειδή είναι Ευρωπαίος, επειδή είναι πιο κοντά σε εμάς».

Πρότυπό μου έχω τον Λάζλο Τσεχ. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του. Μου αρέσει γιατί είναι σεμνός, συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει. Στο Λονδίνο το 2012 παρακολουθούσα την κάθε κίνησή του, το πώς έκανε ζέσταμα

«Η οικογένεια είναι το Α και το Ω»
Η κολύμβηση είναι οικογενειακό άθλημα. Όλοι όσοι ασχολούνται γνωρίζονται μεταξύ τους, χαίρεται ο ένας για την επιτυχία του άλλου και στεναχωριέται όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά. Μεγάλο ρόλο στην πορεία του Βαζαίου έχουν διαδραματίσει οι γονείς του και η ομάδα του. «Η οικογένεια για τους Έλληνες αθλητές είναι το Α και το Ω. Οι γονείς μου είναι αυτοί που με τρέχουν στα κολυμβητήρια, είναι αυτοί που ξυπνούν νωρίς το πρωί για να με πάνε στην προπόνηση ή στους αγώνες. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για ο,τι έχουν κάνει και για τη συμβολή που είχαν ώστε να γίνω ο άνθρωπος και ο αθλητής που είμαι τώρα. Η δεύτερή μου οικογένεια είναι η ομάδα μου. Στον ΑΝΟ Αργυρούπολης είμαι από δέκα ετών. Περνάω πολύ καλά γιατί όλοι είναι δίπλα μας ανά πάσα στιγμή. Είμαστε πολύ δεμένοι και εμείς οι κολυμβητές μεταξύ μας αλλά και με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Έχουμε τους προπονητές μας Αλέξανδρο Νικολόπουλο και Δημήτρη Αθυμαρίτη με επικεφαλής τον Βαγγέλη Κοζομπόλη, τον ιατρό κο. Αντωνακάκη, τον γυμναστή κο. Προβολισιάνο, την φυσιοθεραπεύτρια κα.Θάνου τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Ευκαιρίας δοθείσης όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη χορηγό μας Generali, την Arena για τον κολυμβητικό εξοπλισμό που μου παρέχει και την ΕΟΕ που φέτος συμβάλλει στην προετοιμασία μας».
Τι θα γινόταν όμως αν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών; «Η αλήθεια είναι πως υπολειπόμαστε σε πολλά ως χώρα. Όταν τα συζητάμε με ξένους αθλητές, μένουν με το στόμα ανοιχτό. Π.χ. είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία κλειστή πισίνα για προπόνηση ή μετά από κάθε κούρσα να γίνεται τεστ γαλακτικού ώστε να δούμε την καταπόνησή μας. Επίσης είναι απαραίτητο να έχουμε στην ελληνική αποστολή παραπάνω από έναν ή έστω έναν συγκεκριμένο φυσιοθεραπευτή. Δεν έχουμε το παραμικρό πρόβλημα με αυτούς που υπάρχουν τώρα απλά όταν είναι ο ίδιος φυσιοθεραπευτής, είναι λογικό να ξέρει καλύτερα το σώμα σου, να τον ξέρεις και εσύ καλύτερα και επομένως να προκύπτει μία καλύτερη επικοινωνία. Αυτό που χρειαζόμαστε ενόψει Ρίο είναι να έχουμε διαθέσιμο το ΟΑΚΑ. Ο καιρός θα ζεστάνει πάρα πολύ. Τα ανοιχτά κολυμβητήρια θα γίνουν αφόρητα για προπόνηση. Κάποιος που πέφτει απλά σε πισίνα για να δροσιστεί δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς βράζει το νερό όταν κάνεις δυόμισι ώρες προπόνηση. Χρειαζόμαστε όλοι οι αθλητές μια κλειστή πισίνα και μακάρι να γίνει. Με βάση τις συνθήκες υπό τις οποίες προπονούμαστε, γι΄αυτό λέμε συνέχεια ότι επιτυχία δεν είναι μόνο το μετάλλιο. Είναι ο τελικός, ο ημιτελικός, το πανελλήνιο και το ατομικό ρεκόρ. Γνωρίζουμε πως η ομοσπονδία προσπαθεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, την ευχαριστούμε, αλλά δυστυχώς βλέπουμε πως δε φτάνει».

Αυτό που χρειαζόμαστε ενόψει Ρίο είναι να έχουμε διαθέσιμο το ΟΑΚΑ. Ο καιρός θα ζεστάνει πάρα πολύ. Τα ανοιχτά κολυμβητήρια θα γίνουν αφόρητα για προπόνηση. Κάποιος που πέφτει απλά σε πισίνα για να δροσιστεί δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς βράζει το νερό όταν κάνεις δυόμισι ώρες προπόνηση

Η ελληνική κολύμβηση δεν υπολείπεται όμως μόνο σε προπονητικές εγκαταστάσεις αλλά και σε προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. «Είναι σημαντική η βοήθεια των δημοσιογράφων αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τόση προβολή. Θα παίξουμε μόνο για λίγο και αυτό αν έχει συμβεί κάποια επιτυχία. Δεν το κάνουμε όμως για την προβολή ούτε για να βγάλουμε χρήματα ή να γίνουμε διάσημοι. Το κάνουμε γιατί μας αρέσει. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο υγρός στίβος φέρνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη χώρα και εμείς ασχολούμαστε τόσο πολύ με το ποδόσφαιρο. Προφανώς όταν ήμουν μικρός και εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Αλλά αν υπήρχε μία πισίνα στο σχολείο την ώρα της γυμναστικής, θα βουτούσα χωρίς αμφιβολία! Δε δοκίμασα άλλα αθλήματα. Η κολύμβηση με κέρδισε αμέσως. Δεν υπήρχε θέση στην καρδιά μου για κάτι άλλο. Μπάλα θα κάτσω να δω μόνο με τους φίλους μου. Παρακολουθώ όμως αγώνες στίβου όταν καμιά φορά μεταδίδονται στην τηλεόραση. Όμως δεν υπάρχει πολύ προβολή στο άθλημα, όπως συμβαίνει και στο δικό μας. Θαυμάζω πολύ τους αθλητές στίβου και ιδιαίτερα τους επικοντιστές, όπως τον Κώστα Φιλιππίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Θεωρώ πολύ εντυπωσιακό και δύσκολο αυτό που κάνουν».

Θαυμάζω πολύ τους αθλητές στίβου και ιδιαίτερα τους επικοντιστές, όπως τον Κώστα Φιλιππίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Θεωρώ πολύ εντυπωσιακό και δύσκολο αυτό που κάνουν

Μετά το Ρίο οι ΗΠΑ
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Βαζαίος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ. Πρωταθλητισμός και σπουδές δεν συνδυάζονται στην Ελλάδα και έτσι ο 22χρονος τριτοετής φοιτητής του τμήματος ψυχολογίας της Παντείου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το μεγάλο βήμα. «Πιο νωρίς δεν ήμουν έτοιμος για να πάω. Τώρα προέκυψε η ευκαιρία. Αν αποδειχθεί καλή ή όχι θα φανεί στην πορεία. Δεν το σκέφτομαι όμως ακόμα γιατί είναι κάτι που θα συμβεί μετά το Ρίο. Η μοναδική μου σκέψη αυτή τη στιγμή είναι να γίνομαι καλύτερος στην προπόνηση», δηλώνει ο Βαζαίος ο οποίος φέτος έχει βάλει στην άκρη τις σπουδές του για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην κολύμβηση. «Δεν είναι το θέμα να περνάς τα μαθήματα με πέντε ή έξι. Θέλω να δουλέψω πάνω στην ψυχολογία, θέλω να γίνω σωστός επαγγελματίας όταν τελειώσω. Με ενδιαφέρει πολύ η αθλητική και η παιδική ψυχολογία. Η ιδέα πως μπορώ να προσφέρω βοήθεια σε κάποιον, να τον ακούσω ή να τον στηρίξω είναι κάτι που με εκφράζει. Όμως είμαι τελειομανής και με ενοχλούσε που δε μπορούσα να το συνδυάσω το κολύμπι με τις σπουδές μου. Οπότε φέτος λόγω Ολυμπιακής χρονιάς αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στην προπόνηση».
Ο Βαζαίος βρίσκεται στις πισίνες από 3,5 ετών. Η αδελφή του έκανε ήδη κολύμβηση και έτσι δεν του πήρε πολύ σκέψη να πει στους γονείς του τι ήταν αυτό που θα ήθελε να δοκιμάσει. Κολυμβητής όμως είναι και ο μικρός του αδελφός. Με συμπληρωμένα σχεδόν 20 χρόνια μέσα στο νερό ο Βαζαίος αναφέρεται στα κέρδη που έχει αποκομίσει: «Η κολύμβηση με έχει βοηθήσει στο να γίνω πειθαρχημένος και να έχω ένα πρόγραμμα. Δε μου αρέσει ποτέ να καθυστερώ. Προτιμώ να είμαι από νωρίς κάπου και ας περιμένω! Μέσα από την προπόνηση έμαθα να βελτιώνω τα λάθη και τις αδυναμίες μου. Πίστεψα πιο πολύ στον εαυτό μου γι’αυτό παροτρύνω συνέχεια τα παιδιά να συνεχίσουν την κολύμβηση. Να μην τα παρατάνε».
Επιστρέφοντας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Βαζαίος ακολούθησε χαλαρές προπονήσεις αλλά από τη Δευτέρα θα μπει ξανά σε κανονικό ρυθμό. Η πρώτη αγωνιστική του υποχρέωση ως πρωταθλητής Ευρώπης θα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μέσα του Ιουνίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/