Connect with us

TOP

Preview άλμα: Μάχη ΗΠΑ-Ρωσίας για το χρυσό

Published

on

Στο άλμα, το φαινόμενο Μπάιλς των Αμερικανών, παρουσιάζει το πιο… γήινο πρόσωπό του. Η Αμερικανίδα θέλει πολύ το χρυσό μετάλλιο και δούλεψε σκληρά για να το καταφέρει, έχει όμως πολύ σκληρό ανταγωνισμό. Η υγιής Πασέκα δύσκολα θα χάσει, ενώ η Ουν Γιουγκ, η Στάινγκρούμπερ και η απίθανη Ινδή Καρμακάρ, παραμονεύουν για να κλέψουν ένα μετάλλιο. Προσέξτε και τη 41χρονη Τσουσοβίτινα.

Σιμόν Μπάιλς (ΗΠΑ)
Η Αμερικανίδα είναι η απόλυτη σταρ της γυμναστικής. Το 2012 δεν αγωνίστηκε στο Λονδίνο καθώς 15 ετών και στο Ρίο θα κάνει το ντεμπούτο της, διεκδικώντας όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια μπορεί.
Το άλμα είναι το… τρωτό της σημείο. Χάλκινο στο παγκόσμιο της Γλασκόβης το 2015 και αργυρά στο 2014 στο Νανίνγκ και το 2013 στην Αμβέρσα. Προχώρησε σε αλλαγές στο άλμα της για να μη χάσει το χρυσό στο Ρίο. Άλλαξε το δεύτερο της άλμα από Λόπεζ (αρχική αξία 5.6) σε Τσενγκ (6.4) και έδειξε ότι τα καταφέρνει περίφημα στο αμερικάνικο πρωτάθλημα.

Μαρία Πασέκα (Ρωσία)
Είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 ενώ το 2012 στο Λονδίνο ήταν τρίτη με τη Ρωσία στο ομαδικό και τρίτη στο άλμα. Η Ρωσίδα κάνει ακριβώς τα ίδια άλματα με την Μπάιλς (Άμαναρ και Τσενγκ) και με 15.6 και 15.7 πήρε το χρυσό στη Γλασκόβη. Ωστόσο όμως υποφέρει από τραυματισμό στη μέση και θα κάνει ένα τελευταίο τσεκ απ στις 3 Αυγούστου πριν αποφασιστεί αν θα αγωνιστεί ή όχι.

Χονγκ Ουν Γιονγκ (Βόρεια Κορέα)
Η 27χρονη Βορειοκορεάτισα είναι από τις πιο επιτυχημένες γυμνάστριες στο άλμα. Έχει ήδη ένα χρυσό από το 2008 στο Πεκίνο ενώ το 2014 κέρδισε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Νανίνγκ και πέρσι ήταν δεύτερη πίσω από την Πασέκα. Εκτελεί και αυτή τα ίδια άλματα (Άμαναρ και Τσενγκ).

Τζιούλια Στάινγκρουμπερ (Ελβετία)
Η Ελβετίδα είναι μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, για να κάνει την υπέρβαση σε παγκόσμιο επίπεδο θα χρειαστεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Το πρώτο της άλμα που περιέχει 1,5 περιστροφή έχει αρχική αξία 6.2 ενώ το δεύτερο της είναι ένα Γιουρτσένκο (με διπλή περιστροφή) το οποίο έχει αρχική αξία 5.8. Η Ελβετίδα πάει στα σίγουρα.

Ντίπα Καρμακάρ (Ινδία)
Έχει ήδη γράψει ιστορία ως η πρώτη γυμνάστρια από την Ινδία που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς. Αυτό όμως δεν της αρκεί. Το πρώτος της άλμα στον προκριματικό θα είναι ένα πολύ δύσκολο Προντούνοβα που έχει αρχική αξία 7.0, τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο. Στο δεύτερο της θα δοκιμάσει ένα Τσουκαχάρα με διπλή περιστροφή που έχει αξία 6.0. Στο παγκόσμιο τους 2015 ήταν πέμπτη, ενώ στο test event του Ρίο νίκησε.

Οξάνα Τσουσοβίτινα (Ουζμπεκιστάν)
Η παρουσία της και μόνο είναι ιστορική. Είναι 41 ετών και αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς από το 1992 (Βαρκελόνη) όταν και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο για τη Γερμανία, ενώ το 2008 ήταν δεύτερη. Στο Ρίο θα δοκιμάσει στο πρώτο της άλμα ένα Προντούνοβα το οποίο έχει δουλέψει πολύ (6.2) και ένα Τσουκαχάρα με 1,5 περιστροφή (5.5).

Γουάνγκ Γιαν (Κίνα)
Η 17χρονη Κινέζα είναι μια από τις πρωτοεμφανιζόμενες αθλήτρίες και βοήθησε πολύ πέρσι στο παγκόσμιο την Κίνα στο ομαδικό για να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο. Είναι η πρωταθλήτρια Ασίας στο άλμα κάνοντας Τσουκαχάρα με διπλή περιστροφή (6.0) και ένα με 1,5 περιστροφή (6.2).

Έλι Ντάουντι (Βρετανία)
Έχασε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό της Βέρνης, από την Στάινγκρουμπερ για 0.05 βαθμούς ενώ στο παγκόσμιο το 2015 ήταν 4η. Θα εκτελέσει ένα Γιουρτσένκο και ένα Λόπεζ, ελπίζοντας στο τέλειο για να βρεθεί και πάλι μέσα στην τετράδα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/