Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Προτεραιότητα στο κολυμβητήριο των Χανίων

Published

on

Το νομό Χανίων επισκέφτηκε σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης για να δει ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή που αριθμεί ήδη μέλη στην Ολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Athlitiko.gr o υφυπουργός αθλητισμού έκανε ο ίδιος αυτοψία στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να περάσει και από το κολυμβητήριο όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τονίζοντας ότι θα πρέπει το κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓ Αθλητισμού να επιβλέψει τους χώρους για να φανεί πώς έχει η κατάσταση και να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η διαδικασία με το κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ είναι χρονοβόρα τότε υπάρχει συμφωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης για μνημόνιο συνεργασίας – όπως έγινε με το ΕΑΚ Ηρακλείου – ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος. 
Μετά από την επίσκεψη στο κολυμβητήριο ακολούθησε η επίβλεψη των εγκαταστάσεων του Εθνικού σταδίου. «Στο εν ενεργεία κολυμβητήριο η εικόνα είναι ανησυχητική, γι’ αυτό και άμεσα θα έρθει κλιμάκιο τεχνικών της ΓΓΑ, για να δει από κοντά την κατάσταση πώς έχει και από πάνω (50άρα πισίνα) και από κάτω (25άρα) έτσι ώστε να κάνει μια προτεραιοποίηση και να δώσουμε βάρος σε αυτό που λέγεται εν ενεργεία κολυμβητήριο της πόλης των Χανίων. Θεωρώ ότι χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, γι’ αυτό τον λόγο θα δουλέψουμε οργανωμένα και κυρίως συντονισμένα. Εχω μιλήσει ήδη με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, αν απαιτηθεί θα υπογράψουμε σχετικό μνημόνιο έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες, τις γνώσεις, με τα χρήματα της ΓΓΑ έτσι ώστε να τρέξουμε ταχύτερα το κομμάτι το μελετητικό. Από τη μία να καλύψουμε τα άμεσα, τα τρέχοντα, από την άλλη όμως να κάνουμε μια εκ βαθέων παρέμβαση στο κολυμβητήριο Χανίων, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε η διοίκηση έχει να ακουμπήσει χέρι τεχνίτη πάνω από τουλάχιστον 20 χρόνια. Αρα η υποχρέωσή μας είναι να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε, πού θέλουμε να το πάμε, πόσο κόστος έχει συνολικά και βέβαια ένα πλάνο ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο θα τρέξουμε σε συνεργασία με το υπουργείο περιβάλλοντος, για το σύνολο των εγκαταστάσεων. Η κατάσταση σαφώς δεν είναι αυτή που θέλαμε. Οι εικόνες εγκατάλειψης είναι εμφανείς, πολλά χρόνια είχε να ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι τις εγκαταστάσεις. Η διοίκηση και κυρίως οι ελάχιστοι εργαζόμενοι δίνουν και την ψυχή τους και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Σύντομα, τις επόμενες εβδομάδες θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό, το ΕΑΚ Χανίων, με 14 ακόμη άτομα, τεχνίτες, αλλά και διοικητικό προσωπικό. Αξιοποιήσαμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τις 8μηνες συμβάσεις, όπου ο αθλητισμός πήρε περίπου το 1,8% περίπου των συμβάσεων. Πάντα με τη συνεργασία των συναδέλφων θα δουλέψουμε για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως άμεσα να έχουμε άμεση δουλειά, γιατί αυτό ζητά η αθλητική κοινότητα των Χανίων. Μία πόλη, ένας νομός, που έχει παράδοση στον αθλητισμό. Επειδή το ξέρουμε με απόλυτο σεβασμό, με πολλή προσοχή και χωρίς μεγάλες κουβέντες και παχουλές υποσχέσεις θα κάνουμε αυτό που πρέπει, κυρίως με σύνεση και με στόχο να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες