Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Συζήτηση στο Μαξίμου για τον αθλητισμό

Published

on

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν το απόγευμα της Πέμπτης η Λία Μενδώνη και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Η υπουργός πολιτισμού και ο υφυπουργός αθλητισμού συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκαναν τον απολογισμό του έργου για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ προγραμμάτισαν και τις δράσεις για το 2020. 
Πέρα από τα ποδοσφαιρικά ζητήματα, για να βρει κάποιος είδηση θα πρέπει να μετατραπεί σε αστυνόμο Σαϊνη ή να γίνει ο σύγχρονος Σέρλοκ Χολμς.
Στο δελτίο Τύπου από το Μαξίμου υπάρχουν περίπου 1.000 λέξεις. Αλλά είδηση ακόμα ψάχνουμε.
Πάμε να δούμε όσα ειπώθηκαν στον απολογισμό και αφορούν στα Ολυμπιακά αθλήματα.

«Προώθηση Αθλητισμού στο γενικό πληθυσμό με έμφαση σε παιδιά και εφήβους – Εγκρίθηκε η κατανομή 1.145 θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για τη στελέχωση ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” της περιόδου 2019-2020. Η υλοποίηση του προγράμματος. ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2019 για πρώτη φορά (και όχι από τα Χριστούγεννα όπως τις προηγούμενες χρονιές).

● Διορισμός νέας διοίκησης στο ΟΑΚΑ και στα ΣΕΦ, ΕΑΚΘ, ΠΕΑΚΙ, ενώ παράλληλα. ανατέθηκε και ολοκληρώθηκε η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού (master plan) για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

● Εξασφάλιση 110 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αδειοδότηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

● Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

● Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού χάρη στην ψήφιση διατάξεων για ενίσχυση πηγών εσόδων ερασιτεχνικών σωματείων μέσω χορηγιών και δωρεών.

● Άρτια διεξαγωγή των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

● Επικαιροποίηση και προώθηση στη Βουλή του σχεδίου Νόμου “Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας”.

● Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με Κίνα, Βουλγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Ας δούμε τώρα και τις κυριότερες δράσεις για τη χρονιά που ήδη τρέχει.

«● Προβολή του Ολυμπιακού ιδεώδους και καμπάνια “υιοθεσίας” (στήριξης) αθλητών και αθλητριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

● Νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο για την προαγωγή του Αγωνιστικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού

● Εφαρμογή προγράμματος αξιολόγησης Ομοσπονδιών “ΧΙΛΩΝ” με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία για τις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών, όπως το μέγεθός τους, η δραστηριότητα και οι διακρίσεις τους. Βάσει αυτών, με διαφάνεια, θα γίνεται η χρηματοδότησή τους

● Δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων

● Αναθεώρηση και αναβάθμιση συστήματος μοριοδότησης μαθητών και αθλητών

● Καταπολέμηση του ντόπινγκ μέσω αλλαγής της νομικής μορφής του από συλλογικό όργανο σε ΝΠΙΔ και της επανάκτησης διαπίστευσης εργαστηρίου ελέγχου ντόπινγκ

● Κινήσεις για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, με την εκπόνηση μελέτης συντήρησης, αλλά και για την αναβάθμιση άλλων εγκαταστάσεων (αξιοποίηση Κλειστού Ολυμπιακού Ακινήτου Άνω Λιοσίων)

● Προώθηση αθλητισμού στον γενικό πληθυσμό, με έμφαση στα παιδιά και στους εφήβους. Σε αυτό το πλαίσιο για καταρτιστεί πρόγραμμα κολύμβησης για δημοτικά σχολεία και θα τονωθεί ο πανεπιστημιακός αθλητισμός», ανέφερε το δελτίο Τύπου. 

Όλα γνωστά! Χιλιοειπωμένα! Και ως τώρα αναποτελεσματικά. Και ας έρθουν κάποιοι να μας κατηγορήσουν για εμπάθεια. Αλλά επειδή ξημερώνει του Αγίου Βαλεντίνου θα ρίξουμε τις βόμβες μας την Παρασκευή. Έτσι, για το καλό της ημέρας!

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες