Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Τα 11 λάθη του υφυπουργού

Published

on

Πέρασαν ήδη δύο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε ο Σταύρος Κοντονής τα ηνία του ελληνικού αθλητισμού ως αρμόδιος υφυπουργός της νέας κυβέρνησης. Με ένα πολύ σημαντικό ατού στα μάτια της κοινής γνώμης: την πεποίθηση ότι χειρότερα, δεν γίνεται.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Έπειτα από το πρώτο δίμηνο, αρκετοί έχουν ήδη μπει στη διαδικασία αναθεώρησης και κινούνται προς την κατεύθυνση του «κάθε πέρσι και καλύτερα». Με απλά λόγια, κάποιοι άρχισαν ήδη να μνημονεύουν τον Γιάννη Ανδριανό, προκάτοχο του Κοντονή.
Πάμε να δούμε τα λανθασμένα βήματα που εκθέτουν έως τώρα τον νυν υφυπουργό αθλητισμού. Με καλοπροαίρετη διάθεση! Διότι θεωρούμε ότι και ο Σταύρος Κοντονής, όπως και ο νέος γγ αθλητισμού, ο Ιούλιος Συναδινός έχουν καλές προθέσεις. Στην αποτελεσματικότητα κολλάνε και κινδυνεύουν να μείνουν μετεξεταστέοι. Πάμε, λοιπόν, να απαριθμήσουμε τα λάθη του.

1. Αναλώθηκε στη διαρκή προβολή του μέσα από την υπερβολική έκθεσή του στα ελληνικά ΜΜΕ. Με τις παρεμβάσεις του ξεπέρασε εντός των συνόρων ακόμα και τον Γιάνη Βαρουφάκη!

2. Έστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αν και δύο ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο συνδρομητικό κανάλι και έλεγε τα δικά του.

3. Καθυστέρησε σημαντικά στην υπογραφή των κρατικών επιχορηγήσεων με συνέπεια να φτάσουν στα όρια του λουκέτου οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες. Και όταν υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, στο ποσό συμπεριέλαβε ένα ταβάνι, χωρίς όμως να δεσμευτεί για συγκεκριμένο ύψος με συνέπεια να μη γνωρίζουν οι πρόεδροι πώς να καθορίσουν τους προϋπολογισμούς.

4. Ασχολήθηκε εξ αρχής με το ποδόσφαιρο, με συνεχείς προσκλήσεις στους προβεβλημένους παράγοντες δίχως ανάλογη σημασία και στα υπόλοιπα αθλήματα. Μόνο που οι διακρίσεις στη χώρα έρχονται από άλλα αγωνίσματα και όχι από το ποδόσφαιρο όπως έχει καταντήσει στη χώρα μας.

5. Εστίασε στη διάθεσή του για την επιβολή της διαφάνειας σε όλους τους τομείς της αθλητικής ζωής, αλλά εστίασε τις πρώτες κινήσεις του στην καταπολέμηση της βίας με μέτρα όπως η αναβολή των αγωνιστικών όπως είχε πράξει και ο προκάτοχός του. Δίχως φυσικά συγκεκριμένα αποτελέσματα.

6. Έκλεισε τις κερκίδες στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, αλλά την ίδια ώρα απέφυγε να πάρει μέτρα για τις μικρότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες και για τα άλλα ομαδικά αθλήματα, αν και εκεί έπεφτε πολύ ξύλο.

7. Φάνηκε στην πράξη ότι του έλειπε το πλάνο δράσης και έτσι στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στα στελέχη που βρήκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την εποχή του Ανδριανού, ενώ κινήθηκε και με βάση τις νομοθετικές παρεμβάσεις του προηγούμενου υφυπουργού.

8. Επέτρεψε στους παράγοντες των ομάδων να του λένε ό,τι τους κατέβαινε στο κεφάλι χωρίς να αντιδράει. Ούτε όταν του είπε κάποιος εξ αυτών ότι ένας από τους συνεργάτες του κάνει μασάζ στον ελεύθερο χρόνο του ως χόμπι!

9. Αν και βρίσκεται δύο μήνες στο πόστο του, τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΓΓ Αθλητισμού αυξάνονται αντί να μειώνονται. Χωρίς να φαίνεται έτοιμος να δώσει λύσεις, ενδεχομένως και από τη συνολική αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας. Αλλά εδώ μιλάμε για ευθύνες του υφυπουργού αθλητισμού που γνώριζε τα δεδομένα όταν αποδέχθηκε το χαρτοφυλάκιο.

10. Κατέθεσε ένα μίνι αθλητικό νομοσχέδιο, ενώ ήδη βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ με συνέπεια να παγώσει την ψήφισή του από το κοινοβούλιο.

11. Προχώρησε σε προαναγγελίες πολλών δράσεων, αλλά έως τώρα έχει αρκεστεί στα λόγια. Κλασικό δείγμα πολιτικής προσέγγισης. Με τη διαφορά ότι ο αθλητισμός χρειάζεται πράξεις και όχι υποσχέσεις. Από τις τελευταίες έχουμε χορτάσει!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/