Connect with us

StivosNews

Θα ζητήσουν πίσω τα μετάλλια

Published

on

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ ο Βασίλης Σεβαστής περίμενε με αγωνία τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνεργάτη. Θα του είχε νέα καθώς μπορούσε να αντλήσει πληροφόρηση από μία σύσκεψη των ηγετικών στελεχών της Αναγέννησης που θα γινόταν εκείνη την ημέρα.

του Θοδωρή Σαλαντή

Τα νέα που του μεταφέρθηκαν τον πάγωσαν. Δεν επιβεβαίωσαν απλά αυτό που ήδη ξέρει, ότι χάνει τις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, αλλά για πρώτη φορά κατάλαβε ότι η ομάδα της Τασούλας Κελεσίδου, που λειτουργεί τόσο μεθοδικά και τόσο αθόρυβα, έχει πάρει πλέον με το μέρος της την συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πράγματι την Τρίτη το απόγευμα, η ομάδα εκλογικού σχεδιασμού της Αναγέννησης προχώρησε για πρώτη φορά σε ανακοίνωση προς όλα τα μέλη της, των Σωματείων που την στηρίζουν. Δεν ήταν μία απλή αριθμητική αναφορά αλλά ανακοινώθηκαν τα ονόματα όλων των Συλλόγων από το σύνολο της επικρατείας που έχουν ταχθεί και στηρίζουν την Τασούλα Κελεσίδου στις εκλογές του Μαρτίου. Σωματεία ιστορικά που έχουν μεγαλουργήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού στίβου, μικρότερα και μεγαλύτερα βρίσκονται στο πλευρό της Ολυμπιονίκου μας.

Στη Σύσκεψη της Αναγέννησης ανακοινώθηκαν 124 σωματεία που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας Κελεσίδου. Ένα προς ένα! Από τον Έβρο έως την Κρήτη από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο, ο ελληνικός στίβος αλλάζει αποφασιστικά σελίδα και σπάει τα δεσμά μίας διοίκησης που για 25 χρόνια τώρα βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Ενώ καθημερινά  επίσης και αλλα σωματεία διατυπώνουν  την στήριξη  και την συμμετοχή τους στη νέα προσπάθεια. Σωματεία που στηρίζουν τους νέους ανθρώπους, το αύριο του Ελληνικού στίβου και γυρίζουν την πλάτη σε πολιτικές και συμφέροντα που έχουν διαμορφωθεί. Ταυτόχρονα συντρίβουν την ψευδαίσθηση του πανίσχυρου που δημιούργησε αυτή η… αιώνια διαχείριση της εξουσίας.

Τετέλεσται ! Παναγόπουλος και Σεβαστής  βλέπουν ότι και οι τελευταίες προσπάθειες που κατέβαλαν, με αποκορύφωμα την πλήρη κομματικοποίηση των εκλογών, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Γιατί δεν είναι μόνο η αποψίλωση που έχουν υποστεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στη δύναμη των Σωματείων, είναι και η πρωτοφανής δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων. Ενώ υποτίθεται ότι ήταν έτοιμοι να κάνουν εκλογές από το Δεκέμβριο, τις οποίες μάλιστα προκήρυξαν και δύο φορές, ουδέποτε ανακοίνωσαν ονόματα υποψηφίων. Παράλληλα η προσπάθεια  ανακοίνωσης Σωματείων που στηρίζουν την υποψηφιότητά της Σακοράφα όταν αυτή ανακοινώθηκε σταμάτησε στον αριθμό 57!!! Από τότε δεν έχει προστεθεί κανένα παραπάνω, αντιθέτως ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις. Απλά οι Βασίλης Σεβαστής και Κώστας Παναγόπουλος πήραν παράταση λόγω κορονοϊού στην προσωπική συντριπτική ήττα.

Είναι πλέον παραπάνω από εμφανές ότι το ηγετικό Δίδυμο του ΣΕΓΑΣ προσπάθησε με κάθε τρόπο να περιχαρακώσει και να διατηρήσει μία σημαντική δύναμη Σωματείων προκειμένου να έχει άμυνες στην επόμενη μέρα. Μόνο που οι αθλητικοί σύλλογοι κατανόησαν αρκετά νωρίς το παιχνίδι που πήγε να γίνει στην πλάτη τους. Γιατί, αφού κανείς από τους δύο δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με βάση το νέο αθλητικό νόμο καίγονται τόσο πολύ για να μην εκλεγεί η Τασούλα Κελεσίδου; Μια αθλήτρια υπόδειγμα εντιμότητας και δικαίου! Δεν θέλει και πολύ για να αντιληφθεί κάποιος οτι ακριβώς η είσοδος και η ανάληψη της διοίκησης από νέους ανθρώπους, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές, θα φέρει στο φως ενδεχομένως και σκοτεινές πλευρές της απερχόμενης διοίκησης. Αυτό δηλαδή που φοβούνται οι διαχειριστές των διακοσίων είκοσι εκατομμυρίων ευρώ στα χρόνια της θητείας τους. 

Τα δύο ηγετικά στελέχη  της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ  είναι βέβαιο ότι δεν αισθάνονται πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Μέρα με την ημέρα βρίσκουν όλο και λιγότερους συνομιλητές στην προσπάθεια που καταβάλλουν για μία αξιοπρεπή ήττα. Και τωρα, μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές, οι πάλαι ποτέ πανίσχυροι παράγοντες που ουσιαστικά διοικούν τον ΣΕΓΑΣ εναλλάξ τα τελευταία 23 χρόνια έχουν μπει για τα καλά στον αστερισμό του «χάσαμε!»

Η ομάδα της Αναγέννησης και η Τασούλα Κελεσίδου μπορεί δημόσια να μην ανακοινώνουν κινήσεις και προθέσεις αλλά η κινητοποίηση των Δυνάμεων που στηρίζουν την Ολυμπιονίκη είναι πολυεπίπεδη και πρωτοφανής. Φυσικά και η επόμενη πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ θα μιλά και θα συνεργάζεται, με τον Υπουργό με την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους. Φυσικά και θα δώσει λύσεις στα μύρια όσα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί. Φυσικά και η Τασούλα Κελεσίδου με την ομάδα της θα λύσουν το πρόβλημα των σταδίων του στίβου, των χώρων άθλησης σε όλη την Ελλάδα, θα ενισχύσει τα σωματεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, θα αποκαταστήσει τις τεράστιες αδικίες και τον οικονομικό στραγγαλισμό των προπονητών και των αθλητών.

Ο σχεδιασμός του νέου ΣΕΓΑΣ και της νέας εποχής του ελληνικού στίβου αποτελεί αυτή την περίοδο την ύψιστη προτεραιότητα για την Τασούλα Κελεσίδου και τα στελέχη που αναμένεται να την πλαισιώσουν στην διοίκηση της Ομοσπονδίας σε λιγότερο από δύο μήνες. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έδωσε τη δυνατότητα στην Ολυμπιονίκη και τα στελέχη της Αναγέννησης να επικοινωνήσουν τις προγραμματικές τους θέσεις στο σύνολο των Σωματείων που απαρτίζουν την δύναμή του ΣΕΓΑΣ. Και αυτή η αμφίπλευρη επικοινωνία θα ενταθεί τις επόμενες 60 ημέρες. Η αλλαγή έρχεται και τίποτα δεν είναι ικανό να την σταματήσει… 

Το σύνολο των ελλήνων αθλητών, όλοι αυτοί που έφεραν Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις βρίσκονται στο πλευρό της Κελεσίδου. Αυτό και μόνο αποτελεί απάντηση στη διοίκηση του Βασίλη Σεβαστή που επαίρεται ότι αυτός έφερε τα μετάλλια όλα αυτά τα χρόνια. Όχι μόνο λοιπόν βρίσκεται απέναντί τους στην προσπάθεια που καταβάλλουν να αναλάβουν τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, αλλά επιχειρεί αυτή την ύστατη ώρα να καπηλευτεί και αυτή την κορυφαία τους προσπάθεια… Λίγο ακόμη και θα τους ζητήσει τα μετάλλια πίσω…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες