Connect with us

TOP

Τί έδειξαν οι «παγκόσμιοι» στη Λιλ

Published

on

Το ευρωπαϊκό των ομάδων στη Λιλ ήταν μια καλή ευκαιρία για να δούμε σε τί κατάσταση βρίσκονται τα μέλη της Εθνικής ομάδας που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me @ThanNikolaou

Κατερίνα Στεφανίδη – επί κοντώ
Στη Λιλ έμεινε στο 4.70μ., ύψος ασυνήθιστο για την ίδια. Ωστόσο οι συνθήκες του αγώνα (κρύο, έντονος άερας, τέσσερις χαμένες προσπάθειες συνολικά) δεν ευνοούσαν για κάτι περισσότερο και αυτό φάνηκε και στους άνδρες (ο Λίσεκ έμεινε στο 5.55μ.). Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη να κάνει το πολύ μεγάλο άλμα. Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό, παίζει ο Μιτς Κρίερ και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σε 1,5 χρόνο την έφερε στην κορυφή του κόσμου. Η Στεφανίδη πηγαίνει στο Λονδίνο ως το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Τέτοιο φαβορί η Ελλάδα δεν είχε ποτέ στην ιστορία της στο στίβο. Ούτε καν με τον Κώστα Κεντέρη (200μ.) το 2001 στο Έντμοντον, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Το αν αντέχει στο βάρος αυτού του τίτλου, φαίνεται σε κάθε αγώνα της. Απλά δε χάνει.

Γιάννης Κυριαζής – ακοντισμός
Οι Ευρωπαίοι ακοντιστές έχουν την τάση να μην πολυασχολούνται με αυτούς που ρίχνουν στο NCAA, ακόμα και αν η βολές τους φτάνουν τα 88 μέτρα. Το τί θα γράψει στην Ευρώπη είναι αυτό που μετράει σύμφωνα με Γερμανούς, Φινλανδούς και λοιπούς ακοντιστές. Ο Κυριαζής του τρόμαξε όλους στη Λιλ. Όταν με δύο μόνο βολές, βάζεις από κάτω τον Τόμας Ρόλερ που έριξε τέσσερις για να τον περάσει, τότε αρχίζεις και γίνεσαι υπολογίσιμος. Αρκεί να μείνεις και υγιής. Αν ο 21χρονος ακοντιστής περάσει με την πρώτη του βολή στον τελικό του παγκοσμίου δίχως να νιώσει ενόχληση στον αγκώνα, τότε στον τελικό όλα γίνονται. Ο Γιάννης δε φοβάται το θεριό αλλά το θεριό φοβάται τον Γιάννη. Ελπίζουμε πάντως αυτή τη φορά να έχει μαζί τον προπονητή του…

Βούλα Παπαχρήστου – τριπλούν
Της λείπει το παγκόσμιο μετάλλιο στον ανοιχτό. Στη Λιλ έδειξε τρομερή σταθερότητα πηδώντας δύο φορές πάνω από το 14.20μ. και ενώ προερχόταν από ταλαιπωρεία με την υγεία της. Είναι αθλήτρια αγώνων, το επιβεβαίωσε στη Γαλλία και είναι σίγουρο πως έτσι θα εμφανιστεί και στο Λονδίνο. Προς το παρόν μόνο η Ρόχας δείχνει να απέχει (μισό μέτρο) από όλες τις υπόλοιπες. Η Παπαχρήστου είναι καλά, μπορεί και καλύτερα και σίγουρα αυτό το «καλύτερα» θα το βγάλει στο Λονδίνο. Το έχει…

Λυκούργος Τσάκωνας – 200μ.
Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και το δείχνει κάθε φορά που αγωνίζεται. Λίγο μας τα χάλασε στον τελικό των 200μ. καθώς περιμέναμε να γράψει κάτω από 20.20, όμως αυτά συμβαίνουν. Το ζητούμενο είναι να γράψει την καλή επίδοση εκεί που έχει σημασία. Στο Πεκίνο κατάφερε να κάνει την κορυφαία επίδοση αποκλεισμού απο τελικό (20.22). Αυτή τη φορά δε θα υπάρχουν Μπολτ και Γκάτλιν, θα τρέξει όμως ο Βαν Νίκερκ και αρκετοί νέοι που ξεπετάχτηκαν τώρα. Στη Λιλ, ο Λυκούργος μας έπεισε ότι φέτος είναι η χρονιά του.

Κώστας Δουβαλίδης – 110μ. εμπόδια
Στο ευρωπαϊκό των ομάδων έκανε το όριο για το παγκόσμιο τρέχοντας 13.42. Θα τρέξει για πέμπτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ξέρει πολύ καλά τί πρέπει να κάνει. Δείχνει ότι επανέρχεται σε καλή κατάσταση. Θα τον δούμε και στην Οστράβα καθώς αυτό που του λείπει είναι οι αγώνες καιστη συνέχεια θα μπορέσει να εκτιμηθεί και η παρουσία του στο παγκόσμιο. Είναι πάντως αθλητής αγώνων, το έδειξε ξεκάθαρα στο Λιλ.

Μαρία Μπελιμπασάκη – 200μ.
Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε Ελληνίδα να κατεβαίνει τα 23 δευτερόλεπτα, Δυστυχώς δε θα μάθουμε ποτέ πόσο και θα μείνουμε στην ηλεκτρονική χρονομέτρηση που έγινε με το βίντεο και οι διοργανωτές έδωσαν 22.6 (συν 0.24 πάει 22.84). Όπως και να έχει, αν επαναλάβει ανάλογη κούρσα θα μπει σίγουρα ημιτελικό. Για τελικό θα πρέπει να υπερβάλλει ευατόν και αν τα καταφέρει θα είναι σα να κέρδισε μετάλλιο.

Μιχάλης Αναστασάκης – σφυροβολία
Η Λιλ ήταν μια κακή παρένθεση για τον πολύ καλό σφυροβόλο του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου. Ήταν μία από αυτές τις μέρες που απλά τίποτα δεν πάει καλά. Δε σου βγαίνει και τα παρατάς. Ο Αναστασάκης του ΛΙλ, μάλλον θα μείνει στο Λιλ και δε θα ξαναεμφανιστεί. Ο Αναστασάκης της Νικήτης μπαίνει εύκολα τελικό στο παγκόσμιο και εκεί όλα γίνονται. Θα τον δούμε στον αγώνα της Ουγγαρίας που θα δώσει σε λίγες μέρες.

Μίλτος Τεντόγλου – μήκος
Σε αγώνες τριών αλμάτων δε θα κάνει ποτέ καριέρα. Ο 19χρονος χρειάζεται τα τρία πρώτα άλματα για να ζεσταθεί και να βρει τα πατήματά του. Οπότε δεν πρέπει να κριθεί με βάσει την εμφάνιση στη Λιλ. Κάτι μας λέει ότι στο Λονδίνο θα κάνει σπουδαία εμφάνιση.

Δημήτρης Τσιάμης – τριπλούν
Στη Λιλ ήταν πολύτιμος, ο ίδιος όμως δεν έμεινε ευχαριστημένος. Κυνηγά το 17αρι σε μεγάλο αγώνα. Θα έχει την ευκαιρία του στο Λονδίνο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/