Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τί ισχύει με τις επιδόσεις σε υψόμετρο

Published

on

Μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε στα social media σχετικά με το παγκόσμιο ρεκόρ του Κρίστιαν Κόλεμαν στα 60μ. (6.34) το οποίο έγινε σε υψόμετρο 1.619 μέτρων. Κάτι που αποδεδειγμένα βοηθά στις επιδόσεις των σπριντ και των αλμάτων.

Όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ που έγινε στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού είδαν να γίνονται μεγάλες επιδόσεις στα σπριντ (60μ. και 60μ. εμπόδια) αλλά και στα άλματα, ιδίως στο επί κοντώ τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Αντιθέτως, σε ένα πρωτάθλημα γεματο σπουδαίες επιδόσεις, στις αποστάσεις δεν σημειώθηκε κάτι το εξαιρετικό. Όλα αυτά γιατί υπάρχει η επιρροή του υψόμετρου.
Στους κανονισμούς της IAAF δεν υπάρχει κάτι που να αναφέρει ότι οι επιδόσεις που γίνονται σε υψόμετρο δεν αναγνωρίζονται. Αυτό που κάνει η παγκόσμια ομοσπονδία είναι να βάζει στην επίδοση δίπλα ένα κεφαλαίο Α που υποδηλώνει ότι αυτή η επίδοση έγινε σε υψόμετρο.
Αυτό είναι κάτι που ίσως αλλάξει στο μέλλον. Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το 8.90μ. που είχε κάνει στο μήκος ο Μπομπ Μπίμομ στο υψόμετρο της Πόλης του Μεξικού το 1968, άντεξε ως παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι το 1991…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/