Connect with us

TOP

Τί συμβαίνει με τα ταξίδια των μελών;

Published

on

Το μουσείο «Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνας 2004» αποτέλεσε το ένα θέμα συζήτησης στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής! Ακόμα μεγαλύτερη σημασία είχε ωστόσο μία άλλη κουβέντα που έγινε στη συνεδρίαση της Τρίτης.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Έπειτα από αίτημα των Στέλιου Αγγελούδη (χάντμπολ), Πέτρου Συναδινού (τοξοβολία) και Θανάση Τερζή (ποδηλασία), στους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών δόθηκε μία λίστα με ταξίδια μελών της ΕΟΕ. Αφιέρωσα αρκετές ώρες για να μελετήσω τις 12 σελίδες και να βγάλω ένα συμπέρασμα. Τελικά κατέληξα στο… οφθαλμοφανές.
Οι τρεις παράγοντες ζήτησαν από το προεδρείο της ΕΟΕ αναλυτική αναφορά για τα ταξίδια που έκαναν στο εξωτερικό τα μέλη της ολομέλειας και οι τεχνικοί σύμβουλοι από το 2013 έως και την περασμένη εβδομάδα. Ποιος ταξίδεψε, πού πήγε, ποιο ήταν το κίνητρο, πόσο κόστισαν το ταξίδι και η διαμονή, ποια ήταν η αποζημίωση για το εκτός έδρας και επίσης ποιος έβαλε τα χρήματα.
Αν και στην αφεντιά μας το αίτημα των τριών παραγόντων μοιάζει με προσπάθεια αντιπολίτευσης και πίεσης στο προεδρείο της ΕΟΕ, ο Σπύρος Καπράλος και οι συνεργάτες του ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν και έδωσαν τη λίστα των ταξιδιών. Μόνο που έκαναν μισή δουλειά. Διότι στο αίτημά τους οι Αγγελούδης, Τερζής και Συναδινός ζητούσαν και τα ταξίδια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Αυτά έμειναν έξω από τη λίστα. Μοιραία γεννάται ένα ερώτημα: ήταν απλά ένα λάθος του Καπράλου ή μήπως προσπέρασε το αίτημα διότι ήθελε να προστατέψει τον φίλο του και συνεργάτη του Ισίδωρο Κούβελο; Επειδή στην ΕΟΕ πρέπει να επικρατεί η διαφάνεια, καλό θα είναι να δοθούν στα μέλη της ολομέλειας και τα ταξίδια της ΔΟΑ, μιας και στο αίτημα των τριών μελών του συμβουλίου συμπεριλαμβάνονταν και αυτά!

Ποιοι ταξίδεψαν
Να καταγράψουμε όλα τα ονόματα, τα ποσά, τις τοποθεσίες και τους «χορηγούς» τη λίστας μάλλον είναι περιττό. Αλλά μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο Σπύρος Καπράλος πραγματοποίησε 10 ταξίδια ως πρόεδρος της ΕΟΕ μέσα στην τριετία. Ο Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία, γγ ΕΟΕ, μέλος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας) ταξίδεψε 15 φορές! Ο Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία, πρόεδρος Διεθνούς και Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας) μόνο δύο επειδή κάποιοι παρέλειψαν (;) να δώσουν και τη λίστα της ΔΟΑ στην ολομέλεια. Ο Μανώλης Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ) έχει χρεωθεί μόνο με πέντε ταξίδια. Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης (χόκεϊ επί χόρτου) βγήκε δύο φορές στο εξωτερικό, όσες και η Σοφία Μπεκατώρου (επίτιμο μέλος), ενώ ο Βασίλης Κατσώρας (χιονοδρομία, μέλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας) ταξίδεψε τρεις φορές. Από ‘κει και πέρα είχαμε δύο προορισμούς για τον Αντώνιο Νικολόπουλο (κανόε καγιάκ), ισάριθμους για τον Βαγγέλη Σουφλέρη (μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας), ενώ ο Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος, αναπληρωτής γγ), ο Γιάννης Καρράς (κωπηλασία, μέλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας), ο Μιχάλης Φυσεντζίδης (τάε κβον ντο, αναπληρωτής ταμίας ΕΟΕ, αντιπρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας) και ο Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστικής, β’ αντιπρόεδρος, μέλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας) πήγαν μόνο ένα ταξίδι!
Ποιο πολυταξιδεμένος αναδείχθηκε ο Στράτος (Ευστράτιος) Καρέτος. Συμμετείχε σε 18 αποστολές στο εξωτερικό! Κλείνει η λίστα των μελών με τρία ταξίδια του Χαρίλαου Τσολάκη και δύο του Μανώλη Κοτσολάκη! Με τους υπαλλήλους νομίζω ότι προς το παρόν δεν συντρέχει λόγος να ασχοληθώ. Περιμένω πρώτα από τον κ. Καπράλο να ανταποκριθεί πλήρως στο αίτημα των Αγγελούδη, Τερζή, Συναδινού και να ενημερώσει την ολομέλεια και για τα ταξίδια της ΔΟΑ ή και της ΕΘΝΟΑ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/