Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη – διοικήσεων ΕΑΚ

Published

on

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η 2η σύνοδος των διοικήσεων ΕΑΚ της χώρας με πάνω από 100 συμμετέχοντες και με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να δρομολογηθεί η προετοιμασία για την επανεκκίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και να προταθούν δράσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού μόλις επανέλθουν τα πράγματα στην κανονικότητα. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σύνοδος είχε διεξαχθεί πριν την κρίση με τον κορονοϊό, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του ευχαρίσρησε όλους τους εμπλεκόμενους για την έγκαιρη λήψη των μέτρων κατά της πανδημίας στους αθλητικούς χώρους και περιέγραψε την αλληλουχία των δράσεων της πολιτείας σε αυτό το δύσκολο διάστημα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού στάθηκε στις διαδικτυακές καμπάνιες του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», στις δράσεις για την αιμοδοσία ανά την επικράτεια, αλλά και στις δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών, που ξεκίνησαν με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη και τα γάντια του Μιχάλη Ζαμπίδη και συνεχίζονται με ενθυμήματα των Τσιτσιπά, Σάκκαρη, Ράτζα κ.ά. Τα έσοδα από τις δημοπρασίες, ως γνωστόν, θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Επιγραμματικά, αποφασίστηκαν τα εξής:

 • Γενναία έκπτωση των ΕΑΚ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων τους πρώτους μήνες λειτουργίας μετά τον κορωνοϊό
 • Περιοδείες αθλητών ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με εκδηλώσεις στα ΕΑΚ, σε επιμέρους δήμους κάθε νομού και σε σχολικές μονάδες με έμφαση στην εξοικείωση της κοινωνίας και σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα
 • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων από ΑμεΑ
 • Τηλεημερίδα για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη ως βασικές αξίες του, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός όλων των υποδομών της ΓΓΑ
 • Φιλοξενία των Επιχειρησιακών, Εργασιακών και Κλαδικών πρωταθλημάτων
 • Καλοκαιρινά αθλητικά καμπ για μικρά παιδιά
 • Εβδομάδα κοινού και εβδομάδα μαθητών, με δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων
 • Street Games

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, συνοψίζοντας, αναφέρθηκε:

 • Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που θα εφαρμοστεί σε κάθε εγκατάσταση, με τα έσοδά του να χρηματοδοτούν το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά»
 • Στον «Πέλοπα», που σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ δημιουργείται το μητρώο κάθε αθλητικής υποδομής στη χώρα μας
 • Στην κουλτούρα της νέας ποιότητας ζωής που καλλιεργείται (άθληση, υγιεινή διατροφή, όχι κάπνισμα και αλκοόλ)
 • Και σε άλλες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου με ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα υπό σύσταση, τα οποία θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι διοικήσεις των δύο αθλητικών κέντρων, τέλος, μετέφεραν τη μεγάλη ικανοποίηση των τοπικών αθλητικών κοινοτήτων για την ένταξη όλων των φορέων τους στα Μέτρα Στήριξης για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και στάθηκαν στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία δείχνει τέτοια άμεση μέριμνα, ενώ εξήραν και την αποτελεσματικότητα, γενικότερα, των μέτρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες