Connect with us

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τραμπολίνο για μουσείο

Published

on

Μπήκαμε στο 2015 ωστόσο το ελληνικό τραμπολίνο σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής έχει μείνει στο 2003. Οι αθλητές μας προπονούνται σε όργανα που θα έπρεπε να βρίσκονται σε μουσείο.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Μουσειακά κομμάτια είναι τα τραμπολίνο οι Έλληνες αθλητές. Και όμως. Σε αυτά προπονούνται και σε αυτά προσπαθούν να βάλουν βάσεις για μία διάκριση. Τα τραμπολίνο που υπάρχουν στα ελληνικά γυμναστήρια είναι αυτά που ήρθαν στη χώρα μας το 2003 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το 2015 δεν έχει αλλάξει ούτε ένα τραμπολίνο, τη στιγμή που οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν έχουν βγάλει άλλα τρία μοντέλα. Καινούριο μοντέλο δεν διαθέτει ούτε καν η ομοσπονδία. «Τα παιδιά προπονούνται σε όργανα που ήρθαν το 2003 και από τότε η εταιρεία που τα προμηθεύει έχει βγάλει άλλα τρία μοντέλα. Το τελευταίο έχει βγει το 2013 και είναι αυτό που θα φέρει σε λίγες μέρες ο Αστέρας Πεύκης», εξήγησε η προπονήτρια του συλλόγου, Βαρβάρα Βοϊβόδα. Όσο για το κόστος του; Το πολύ να φτάσει τις 19.000 ευρώ, ποσό σχετικά μικρό για μια τέτοια αγορά αλλά παράλληλα μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα ενός συλλόγου. «Στο τραμπολίνο σημαντικό ρόλο παίζει ο χρόνος πτήσης. Το καινούριο όργανο μπορεί να σου δώσει μέχρι και ένα δευτερόλεπτο πάνω στον χρόνο πτήσης και αυτό το δευτερόλεπτο να σε ανεβάσει έξι-εφτά θέσεις. Η Κασάπογλου για παράδειγμα στη Ντεϊτόνα Μπιτς έμεινε εκτός 24άδας λόγω αυτού του γεγονότος», πρόσθεσε η νεαρή προπονήτρια, εξηγώντας τη σημασία του να δουλεύεις υπό σωστές προϋποθέσεις.

Η Κασάπογλου βάσει όσων έδειξε στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες γα να εξασφαλίσει στο επόμενο παγκόσμιο του 2015 ένα Ολυμπιακό εισιτήριο. «Το θετικό είναι ότι έχει το ασκησιολόγιο. Αν είναι στην καλή της μέρα είναι στις δυνατότητές της, ειδικά με το καινούριο τραμπολίνο», πρόσθεσε η Βαρβάρα Βοϊβόδα, που προπονεί και την Εύη Αγγελούση, παρτενέρ της Καάπογλου στο συγχρονισμένο τραμπολίνο. Η ίδια της ολοκληρώνοντας την αθλητική της καριέρα στην ενόργανη το 1996 αποφάσισε να συνεχίσει στην προπονητική και στο καινούριο τότε για τα ελληνικά δεδομένα τραμπολίνο. «Το άθλημα ήρθε στην Ελλάδα το 1998. Εγώ είχα σταματήσει την ενόργανη δύο χρόνια πριν. Έκανα κάποια σεμινάρια προπονητών και κάπως έτσι άρχισε η προπονητική μου καριέρα», συνέχισε η προπονήτρια του Αστέρα Πεύκης. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει από τις 18 ως τις 24 Ιανουαρίου μία προετοιμασία στη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα πάρουν μέρος σε δύο διεθνείς αγώνες στην Ολλανδία το Μάρτιο και στη Ρωσία τον Ιούνιο, λίγο πριν τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/