Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Βρέθηκαν τα χρήματα!

Published

on

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, ακούστηκε από το στόμα του γενικού γραμματέα αθλητισμού, η ευχάριστη είδηση. Βρέθηκαν τα χρήματα για την ανακατασκευή των προβληματικών χώρων του Καυτανζόγλειου!

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο Ιούλιος Συναδινός είδε με τα μάτια του τα χάλια στο Καυτανζόγλειο και αυτή τη φορά πέρα από την υπόσχεση, έδωσε και είδηση. «Ασφαλώς χρειάζεται και στο Καυτανζόγλειο άμεση παρέμβαση και ανακατασκευή του ταρτάν τόσο στον εξωτερικό χώρο και στους εσωτερικούς», τόνισε ο γενικός γραμματέας αθλητισμού. Για τα έργα που απαιτούνται στο μοναδικό στάδιο της Θεσσαλονίκης έχουν βρεθεί τα χρήματα. Το ποσό ανέρχεται στο 1.005.000 ευρώ και προέρχεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Με την επιστροφή μου στην Αθήνα θα συσκεφτούμε με τις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας για να δούμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε τη διαδικασία», δήλωσε ο γγ Αθλητισμού στο Sportsfeed από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στους αγώνες του world league στο βόλεϊ.
Υπάρχει, πάντως, εκκρεμότητα με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου. Αν και για τα υπόλοιπα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα βρήκαν άκρη στη ΓΓΑ, με το μοναδικό στάδιο της Θεσσαλονίκης παρατηρείται μία δυστοκία στον διορισμό νέων προσώπων. Το σκεπτικό που υπάρχει στο Μαρούσι είναι ξεκάθαρο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θέλει να αναθέσει τη διαχείριση του κονδυλίου για την ανακατασκευή του Καυτανζογλείου σε ανθρώπους, με τους οποίους θα ‘χει έναν κώδικα επικοινωνίας. Κάτι που όπως λένε οι κακές γλώσσες «δεν συμβαίνει με την τωρινή διοίκηση». Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν για έλλειμμα επικοινωνίας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συνεννόηση των δύο πλευρών.

Στη δικαιοσύνη για το ΟΑΚΑ!
Στη δικαιοσύνη θα παραπέμψει η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού τη νυν διοίκηση του ΟΑΚΑ! Το είπε ξεκάθαρα ο γενικός γραμματέας Ιούλιος Συναδινός έπειτα από την επιθεώρηση των εγκαταστάσεων. «Για τη συνολική εικόνα του ΟΑΚΑ σήμερα, δεν θα επιληφθεί μόνο η νέα διοίκηση, αλλά και οι αρμόδιες Δικαστικές Αρχές», δήλωσε γραπτώς ο Συναδινός πριν πετάξει για τη Θεσσαλονίκη. Οι καμπάνες δεν αφορούν μόνο τη διοίκηση του Πέτρου Γαλακτόπουλου όπως λανθασμένα μπορεί να υποθέσει κάποιος. Η αναζήτηση των υπευθύνων εκτείνεται σε βάθος χρόνου, διότι αποτελεί πολιτική βούληση ο καταμερισμός των ευθυνών για τη διάλυση της δημόσιας περιουσίας που έχει χρυσοπληρωθεί από τον ελληνικό λαό.
«Είναι πραγματικά δύσκολο να αποτυπωθεί στην πραγματική της διάσταση η θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ. Είναι γνωστό ότι το κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο και το τένις ουδέποτε ελέγχθηκαν ενδελεχώς από την κατασκευή τους μέχρι σήμερα, προκειμένου να αδειοδοτηθούν. Με αφορμή τον έλεγχο, που για πρώτη φορά διενεργείται από τεχνικά κλιμάκια της ΓΓΑ, η πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου επισκέφθηκε επιτόπου το χώρο. Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η αντίληψη της προηγούμενης κυβέρνησης και της απερχόμενης διοίκησης για το ΟΑΚΑ και εν γένει για τον αθλητισμό. Το Ο.Α.Κ.Α. σήμερα αποτελεί ένα κακοδιαχειριζόμενο αθλητικό-εμπορικό κέντρο, στο οποίο κυριαρχεί η αυθαιρεσία, η εγκατάλειψη και η επικινδυνότητα σε ορισμένες από τις υποδομές του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άδεια στο ποδηλατοδρόμιο
Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού υπέγραψε την αδειοδότηση του ποδηλατοδρομίου. Η προσωρινή άδεια έχει ισχύ έως τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν κάποιες εργασίες. Αντίθετα, για το κολυμβητήριο, ο Ιούλιος Συναδινός έλεγε στους συνεργάτες του ότι «δεν υπογράφω ακόμα και αν με κρεμάσουν».
Από ‘κει και πέρα υπάρχει εκκρεμότητα με το τένις. Οι πληροφορίες που έχει η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού κάνουν λόγο για μετατροπή κάποιων υπογείων σε γυμναστήρια, αν και οι χώροι προορίζονταν για γραφεία. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν θα επιδείξει καμία ανοχή σε όσους κατέστρεψαν τον ελληνικό αθλητισμό και τις υποδομές του. Ο σχεδιασμός για μία διαφορετικού τύπου ανάπτυξη του ΟΑΚΑ, αθλητικού κέντρου προσβάσιμου και προσιτού στους πολίτες, έχει ξεκινήσει», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες