Πραγματοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη η κλήρωση για τους τελικούς της WTA όπου θα λάβουν μέρος οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες της χρονιάς.
του Σούλη Μέζου
[email protected]
Η διοργάνωση ξεκινά το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο ακόμα δεν έχει τσεκαριστεί το τελευταίο εισιτήριο.
Αυτό το διεκδικούν η Γιοχάνα Κόντα και η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα. Αν η τελευταία κατακτήσει το Κρεμλιν Καπ, θα «κλέψει» από την Βρετανίδα το όγδοο εισιτήριο.
Τυπικά η Κουζνέντοβα βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης με 3.080 πόντους έναντι 3.170 της Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο που δεδομένα έχει μείνει εκτός και 3.455 της Κόντα.
Αν όμως κερδίσει το ρωσικό τουρνουά με τους 500 πόντους που θα εξασφαλίσει η Κουζνέτσοβα θα ανέβει στην όγδοη θέση της κατάταξης εκτοπίζοντας την Κόντα.
Όποια από τις δύο προκριθεί, θα ανήκει στο «άσπρο γκρουπ», όπου θα αντιμετωπίσει τις Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Καρολίνα Πλίσκοβα και Γκαμπρίνε Μουγκουρούθα.
Στο «κόκκινο γκρουπ» μετέχουν η Ανγκελίκ Κέρμπερ, η Σιμόνα Χάλεπ, η Μάντισον Κις και η Ντομίνικα Τσιμπουλκοβα.