Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Αναστέλλεται η απλή αναλογική στις εκλογές των ομοσπονδιών

Published

on

Στη διαβούλευση για μία εβδομάδα θα παραμείνει το αθλητικό νομοσχέδιο που ανήρτησε στη διαύγεια ο Λευτέρης Αυγενάκης.

του  Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Τι συζήτηση μπορεί να γίνει σε επτά μέρες είναι κάτι που θα το αντιληφθούμε στην πράξη. Ούτως ή άλλως με το άρθρο 47 ο υφυπουργός Αθλητισμού δείχνει τις προθέσεις του. «Οι κανονισμοί και οι τροποποιήσεις τους υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό. Αν κατά τον έλεγχο νομιμότητας κανονισμού διαπιστωθεί ότι ρυθμίσεις αυτού πρέπει να τροποποιηθούν, να συμπληρωθούν ή να εναρμονιστούν με διατάξεις του παρόντος ή άλλων νόμων, ο κανονισμός αναπέμπεται στην οικεία ομοσπονδία προς συμμόρφωση. Αν η ομοσπονδία δεν συμμορφωθεί εντός τριών (3) μηνών από την αναπομπή, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να αποφασίσει την αναστολή της τακτικής επιχορήγησης της ομοσπονδίας και αν παρέλθουν τρεις (3) επιπλέον μήνες από την περί αναστολής της επιχορήγησης απόφαση, χωρίς η ομοσπονδία να έχει στο μεταξύ συμμορφωθεί, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός δύναται να ανακαλέσει την ειδική αθλητική αναγνώρισή της», αναφέρει το εν λόγω άρθρο που τροποποιεί το 27 του 2725/1999. Άρα, το καρπούζι και το πεπόνι πηγαίνει στον υφυπουργό Αθλητισμού. Όχι στο πρωτοδικείο που μπορεί να κρίνει τη νομιμότητα και να εγκρίνει ένα καταστατικό.

Πάμε στις άλλες τροπολογίες. Με το άρθρο 49 γίνεται τροποποίηση του άρθρου 22 του ν. 2725/1999.

«1. Η παράγραφος 7 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999, η οποία προστέθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 29 του ν. 4603/2019 (Α΄48), τροποποιείται ως εξής:

«7. Δεν επιτρέπεται το ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί Πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις (3) συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση Δ.Σ. αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο (2) συνολικά φορές, πλήρους ή μερικής θητείας.».

2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 7 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999, που προστίθεται με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, λαμβάνονται υπόψη και θητείες που ξεκίνησαν πριν από τη δημοσίευση του παρόντος.», αναφέρει σε ένα νόμο με αναδρομική ισχύ. Ίσως είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να νομοθετεί κάποιος για το παρελθόν και όχι για το παρόν ή το μέλλον. 

Πάμε και στο άρθρο 48. Με αυτό ο Αυγενάκης αναστέλλει τον νόμο του Γιώργου Βασιλειάδη και την απλή αναλογική που θέλησε να επιβάλει ο προκάτοχός του στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών και των σωματείων. Όπως αναστέλλει και την ποσόστωση για τη συμμετοχή των γυναικών στις διοικήσεις. Τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/