Connect with us

TOP

Έγραψε ιστορία ο Γκεμπρεσλασιέ

Published

on

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μαραθωνίου, είναι και ο νικητής του αγώνα της Νέας Υόρκης, με τον 20χρονο Γκριμάι Γκρεμπασλασιέ να γράφει ιστορία.

Ο δρομέας από την Ερυθραία επικράτησε κάνοντας 2:07:51 και έγινε ο νεότερος δρομέας που κερδίζει τον αγώνα κάνοντας την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη διαδρομή. Ο Γκεμπρεσλασιέ μέσα στα δυο χρόνια που τρέχει μαραθώνιο έχει βγει 6ος το 2014 στο Σικάγο, 2ος στο Αμβούργο το 2015 παίρνοντας την ίδια χρονιά και τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ φέτος ήταν 4ος στο Λονδίνο και τους Ολυμπιακούς για να κερδίσει πριν από λίγο το μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, εισπράτοντας και 100.000 δολάρια. Και είναι μόλις 21 ετών!
Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Κενυάτης Λούκας Ρότιτς κάνοντας 2:08:53 και στην τρίτη θέση ο 39χρονος Αμερικανός Αμπντί Αμπντιραχμάν με 2:11:23 που έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία δρομέας που ανεβαίνει στο βάθρο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/