Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Έτρεξε με… Σοφία

Published

on

Στον μόλις πέμπτο μαραθώνιο της καριέρας της η Σοφία Ρήγα κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο μαραθώνιο της Αθήνας. Μια «εγκεφαλική νίκη», όπως λέει η ίδια η αθλήτρια που έχει επιστρέψει στη «βάση» της την Πάτρα.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε στο Sportsfeed.gr για την επιτυχία της, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια. «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, δεν με ενόχλησε η υγρασία, ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός της φετινής προετοιμασίας στην Πάτρα. Επιπλέον δεν υπήρξε ευτυχώς τραυματισμός τη φετινή χρονιά», λέει η νικήτρια δύο φορές της αυθεντικής διαδρομής, καθώς ήταν πρώτη και το 2011. Όσον αφορά για το πώς σχεδίασε τον αγώνα τονίζει. «Δεν είχα την εμπειρία για το μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς είχα τρέξει μια φορά το 2011 και το 2012 εγκατέλειψα. Έτρεξα εγκεφαλικά. Πήγα μαζί με τη Μάγδα (σ.σ. Γαζέα) μέχρι περίπου το 27ο χιλιόμετρο και μετά την ανηφόρα, μετά το 30ο χλμ. είδα ότι είχα δυνάμεις και έφυγα. Πάντως, τώρα που είδα με διαφορετικό μάτι τη διαδρομή είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να τη σεβαστείς».

Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου τερμάτισε σε 2:45.38 και λέει για την επίδοσή της. «Ήταν κοντά στο στόχο που είχαμε βάλει με τον προπονητή μου, δεδομένης της διαδρομής, αλλά και των δυσκολιών που είχε την Κυριακή με την υγρασία και τη ζέστη που έβγαλε. Θέλαμε κάτω από 2:45 γι’ αυτό λέω ότι είμαστε κοντά στο στόχο».

Η Σοφία Ρήγα γυμνάζεται στην Πάτρα με τον Γιάννη Δαγκόγλου. «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, αλλά και την οικογένειά του και τη δική μου για την στήριξη και τη βοήθειά τους. Τους αφιερώνη τη νίκη μου». Φυσικά δείγματα είχαν φανεί από την εμφάνισή της νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη. «Κατάλαβα εκεί ότι είμαι καλά και μου έφυγε το άγχος». Η 26άχρονη δρομέας είχε κερδίσει τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο σε 1:17.42.
Όσον αφορά για την συνέχεια είπε: «Τώρα θα κάνω αποκατάσταση, χαλάρωμα και η πρώτη σκέψη είναι να τρέξω του χρόνου τον Ιανουάριο στο μαραθώνιο του Χιούστον. Φυσικά το σώμα μου είναι εκείνο που θα πει αν είμαι σε θέση να είμαι έτοιμη γι’ αυτό τον αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα τρέξω μαραθώνιο την άνοιξη στο εξωτερικό, ενώ νωρίτερα θα πάρω μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου για να βοηθήσει τον σύλλογό μου. Στόχος είναι το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Αν παραμείνει και δεν το αλλάξει ο ΣΕΓΑΣ είναι εφικτό».

Ν’ αναφέρουμε ότι το όριο είναι 2:44.00 και έτσι, όπως είναι η Σοφία Ρήγα έχει πολλές πιθανότητες να το πιάσει. Άλλωστε έτρεξε την πολύ δύσκολη κλασική διαδρομή σε 2:45.38, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:39.10 από πέρσι στο μαραθώνιο του Βερολίνου.
Η νεαρή αθλήτρια, που είναι τεταρτοετής στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής στην Πάτρα έχει πολύ μέλλον στο αγώνισμα δεδομένου και του νεαρού της ηλικίας της, αφού είναι 26 ετών. Όπως αναφέραμε στην αρχή, έχει τρέξει μόλις πέντε μαραθωνίους στην καριέρα της. Η αρχή έγινε το 2011 στο Κάπρι, όταν στο ντεμπούτο της τερμάτισε έβδομη σε 2:41.37 που ήταν η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε τον μαραθώνιο της Αθήνας (πανελλήνιο πρωτάθλημα). Το 2012 εγκατέλειψε στον μαραθώνιο της Αθήνας και αγωνίστηκε στη Φλωρεντία που ήταν έβδομη σε 2:47.09. Πέρσι στο Βερολίνο έκανε το ατομικό της ρεκόρ με 2:39.10 και είχε πάρει την δωδέκατη θέση και φέτος κέρδισε και πάλι, την περασμένη Κυριακή, την αυθεντική διαδρομή.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/