Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

«Βλέπει» το Πόρτλαντ

Published

on

Ο Γεβγκένι Τροφίμοφ, προπονητής της Γέλενα Ισινμπάγεβα (μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS) είπε πώς η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα ξεκινήσει προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα και ίσως προετοιμαστεί για το παγκόσμιο κλειστού του 2016 που θα διεξαχθεί στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

του Τόλη Λελεκίδη
[email protected]

Παρίσι (Γαλλία) Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 50χλμ. βάδην Γιόχαν Ντινίζ θα πάρει μέρος σε δύο αγώνες στις αρχές της νέας χρονιάς, στις 15 Μάρτη στο μίτινγκ του Λουγκάνο στην Ελβετία, όπου θέλει να πιάσει το όριο για το παγκόσμιο στο Πεκίνο στα 20χλμ. βάδην και το ευρωπαϊκό κύπελλο βάδην στο Ιβάνο- Φράνκισβ της Ουκρανίας τον Μάιο.

Παρίσι (Γαλλία) Ο Ρενό Λαβιλενί θέλει να μπει από νωρίς σε αγώνες στο επί κοντώ τη νέα χρονιά. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στον κλειστό θα πάρει μέρος στις 10 Ιανουαρίου στο μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν- Φεράν. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Ρένο των ΗΠΑ για το μίτινγκ που γίνεται στις 16 Ιανουαρίου, ενώ θα επιστρέψει στη Γαλλία για να αγωνιστεί στις 24 του μήνα στη Ρουέν και στις 30 Γενάρη στο Μπίντγκος της Πολωνίας. Τον Φεβρουάριο έχει προγραμματίσει τέσσερα μίτινγκ πριν τον πρώτο του στόχο το 2015 το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πράγα.

Ναϊρόμπι (ΚένυαΗStandardmedia.co.ke έγραψε ότι η Κένυα ρισκάρει την τιμωρία της, καθώς δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για το ντόπινγκ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της αφρικανικής χώρας, δρ. Κιπτσόγκε Κέινο οι επικεφαλείς του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ είναι δυσαρεστημένοι από αυτά που είδαν στην Κένυα .

Μονακό (Μονακό) Σήμερα λήγει η προθεσμία για τη ψηφοφορία ανάδειξης του κορυφαίου αθλητή και αθλήτριας της χρονιάς από την IAAF. Οι νικητές του επάθλου θα πάρουν το χρηματικό έπαθλο των 100.000 δολαρίων, ενώ το «γκαλά» που θα ανακοινωθούν τα ονόματα θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου στο Μονακό.

Ντακάρ (Σενεγάλη) Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της Σενεγάλης χαρακτήρισε την απόφαση του αθλητή της χώρας, Μαμαντού Κασέ Αν «άκομψη, ασεβής και άδικη». Να θυμίσουμε ότι η πρωταθλητής στα 400μ. εμπόδια πήρε τη γαλλική υπηκοότητα.

Ίτεν (Κένυα) Η κάτοχος του ρεκόρ Αφρικής στο μαραθώνιο Μέρι Κεϊτάνι επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Η Κενυάτισσα έχει τη μεγάλη πρόκληση μπροστά της να τρέξει στο μαραθώνιο στη Νέα Υόρκη στις 2 Νοεμβρίου.

Πρετόρια (Νότια Αφρική): Σειρά για καταθέσεις συγγενών της Ρίβα Στένκαμπ στο δικαστήριο για την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους. Η ξαδέλφη της Κιμ Μάρτιν μίλησε συναισθηματικά για τη ζωή και το χαρακτήρα της αδικοχαμένης Στένκαμπ και των γονιών της. Επίσης, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ επανεξέτασε τη δημόδια λειτουργό Ανέτ Βέργκερ που εξέφρασε τη γνώμη της πώς η φυλακή είναι ακατάλληλο μέρος για τον Νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη.

Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη) Ο θρυλικός Αιθίοπας Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ θα τρέξει σε αγώνα 10χλμ. που θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη στις 7 Δεκεμβρίου.

 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/