Connect with us

STORY

Μπολτ… Μάρλεϊ και 9.98

Published

on

Μπήκε στο γήπεδο πάνω σε στρατιωτικό όχημα χάμβι, υπό τους ήχους του Μπομπ Μάρλεϊ (Everything is gonna be alright) και έκανε 9.98. Ο Γιουσέιν Μπολτ έδωσε ακόμα μία παράσταση, αυτή τη φορά στη Βαρσοβία, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. κλειστού στίβου.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Οι Πολωνοί διοργάνωσαν ολόκληρη φιέστα προκειμένου να υποδεχθούν τον Μπολτ. Το γεγονός έγινε στη μνήμη της Καμίλα Σκολίμοφκσα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, και το 2009 πέθανε σε ηλικία 26 ετών από καρδιακή προσβολή την ώρα της προπόνησης.
Στην ειδική πίστα ταρτάν 100μ. πάνω στο χορτάρι του εθνικού σταδίου Βαρσοβίας (δεν έχει κουλουάρ στίβου, καθώς είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο), ο Μπολτ έτρεξε με την οροφή κλεισμένη προκειμένου το αγώνισμα να γίνει… κλειστού στίβου.

Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού έτρεξε μόλις δεύτερη φορά φέτος στα 100μ. Την πρώτη πριν από λίγες μέρες στο Ρίο όπου έκανε 10.06, και η δεύτερη ήταν σήμερα όπου κατέβηκε τα 10 δευτερόλεπτα κάνοντας 9.98, το οποίο είναι παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα των 100μ. κλειστού στίβου. Το προηγούμενο το είχε ο Φράνκι Φρέντερικς, με 10.05 από το 1996.

«Διαρκής πόνος, διαρκής πόνος πριν από την εγχείριση», δήλωσε μετά τη νίκη του ο Μπολτ και συμπλήρωσε «Προπονήθηκα σφίγγοντας τα δόντια για μερικές εβδομάδες, αλλά ο πόνος δεν έλεγε να φύγει. Πήγα να δω τον γιατρό μου και μου είπε: ‘Μπορείς να κάνεις απλά θεραπεία και να σταματήσει για λίγο. Όμως μετά θα επιστρέψει, οπότε είναι καλύτερο να εγχειριστείς.’ Έτσι προχωρήσαμε σε επέμβαση».
Παρά το γεγονός ότι ο Τζαμαϊκανός θρύλος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μέχρι και πατερίτσες μετά το χειρουργείο, για πρώτη φορά στη ζωή του όπως είπε, εν τούτοις επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός, κάτι που απέδειξε και στους αγώνες της κοινοπολιτείας στη Γλασκόβη όπου πρώτευσε με την ομάδα της χώρας του στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Επόμενη κούρσα του «κεραυνού» Μπολτ θα είναι αυτή της Ζυρίχης, την ερχόμενη Πέμπτη (28/08), στο πλαίσιο του ντάιαμοντ λιγκ.

Η είσοδος του Μπολτ.
[youtube id=”vwS2tKkKZ7w” width=”620″ height=”360″]

Ο αγώνας του Μπολτ.
[youtube id=”9aCSSCNMdn0″ width=”620″ height=”360″]

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/