Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Οι νεανίδες μεγάλωσαν

Published

on

Οι διεθνείς νεανίδες πολίστριες μεγάλωσαν και πάνε στη Ρώμη. Με αποστολή, που θυμίζει κατά πολύ αυτήν που συμμετείχε στο παγκόσμιο νεανίδων της Μαδρίτης, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νέων γυναικών.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Οχτώ από τις 13 αθλήτριες της αποστολής που ταξιδεύουν αύριο το μεσημέρι στη Ρώμη, στις αρχές του μήνα πρωταγωνίστησαν στη διοργάνωση που φιλοξένησε η ισπανική πρωτεύουσα.
Πρόκειται για τις Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Μιχαέλα – Βασιλική Καλογεράκου, Μαρία Σώρα, Βιργινία – Παναγιώτα Νιαρχάκου, που μαζί με τις Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερεφού, Μαρία Ντάσιου, Στεφανία Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Χαραλαμπίδου συνθέτουν την αποστολή, που θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό νέων γυναικών.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην πόλη Όστια, προάστιο της Ρώμης (απέχει 60χλμ), από την Κυριακή μέχρι και τις 14 του μήνα. Η Εθνική μας βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο με αντιπάλους τη Σλοβακία, τη Βρετανία και την Πορτογαλία.
Οι άλλοι τρεις όμιλοι είναι οι εξής
1ος όμιλος Ολλανδία, Ουγγαρία, Ισραήλ
3ος όμιλος Ιταλία, Ουκρανία, Ελβετία
4ος όμιλος Ισπανία, Ρωσία, Τουρκία, Σερβία
Το πρόγραμμα της Εθνικής
Κυριακή 07.09, 15:00 Ελλάδα – Βρετανία
Δευτέρα 08.09, 15:00 Ελλάδα – Σλοβακία
Τρίτη 09.09, 19:30 Ελλάδα – Πορτογαλία

Ο 1ος από κάθε όμιλο προκρίνεται απευθείας στην 8άδα (προημιτελικά). Ο 2ος και ο 3ος δίνουν αγώνες χιαστί με τον 3ο και τον 2ο άλλου ομίλου αντίστοιχα (2Α-3Γ, 2Γ-3Α, 2Β-3Δ, 2Δ-3Β) για πρόκριση στην 8άδα, στις 10/9. Στις 11/9 γίνονται οι προημιτελικοί, στις 13/9 οι ημιτελικοί και στις 14/9 ο μεγάλος και ο μικρός τελικός, καθώς και οι αγώνες κατάταξης.

Την Εθνική μας ομάδα συνοδεύει το προπονητικό τιμ, με τους Γιώργο Μορφέση και Στέφανο Λέανδρο, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η Βάσω Γαρελίδη, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος της ομάδας, ως αρχηγός αποστολής. Στην Όστια θα βρεθούν ακόμα ο διεθνής διαιτητής Νίκος Μπουδραμής που θα σφυρίξει στους αγώνες, καθώς και οι Λάκης Τσαντάς και Κυριάκος Νανούσης που θα παραστούν ως μέλη της Τεχνικής και της Ιατρικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της LEN αντίστοιχα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/