Connect with us

OLYMPICS

Περιμένει για άρση ασυλίας ο Σταμενίτης

Published

on

Στάση αναμονής κρατούν ο Κωνσταντίνος Ματάλας και ο Διονύσης Σταμενίτης για την άσκηση ποινικής δίωξης από τους Σωτήρη Μπουγιούκο και Ελένη Σίσκου.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Οι δύο εισαγγελείς κατηγόρησαν τους δύο πρώην προέδρους της εταιρίας «Ολυμπιακά Ακίνητα» για πλημμελή συντήρηση και επειδή απέτυχαν, κατά τη δίωξη, να αξιοποιήσουν μεταολυμπιακά τα έργα που κληρονόμησε το κράτος από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κόστος των έργων ανήλθε στα 10 δισ. ευρώ χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, οι κατάλληλες αποφάσεις για τη μέγιστη ανταπόδοση της επένδυσης.

Ο φάκελος του Ματάλα πήρε τον δρόμο για τον ανακριτή, ενώ ο Σταμενίτης περιμένει την ενημέρωση από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας όταν κοινοποιηθεί το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του. «Δεν γνωρίζω κάτι», δηλώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εμμένει στην αρχική δήλωσή του που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε δήμους και ομοσπονδίες) τρία από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση». Επίσης είχε προσθέσει ότι «ουδέποτε ‘στη μακρά έρευνα’ όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου» και κατέληξε με τη δήλωση πώς «είμαι υπερήφανος γι αυτό».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/