Connect with us

STORY

Τελικός πρωταθλητών

Published

on

Δύο εν ενεργεία πρωταθλήτριες ομάδες θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στους άνδρες. Η πρωταθλήτρια κόσμου του 2013, Ουγγαρία, θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012, Σερβία (21.30), ζευγάρι που προέκυψε μετά από δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Η Ουγγαρία νίκησε την Ιταλία με 8-7, χάρη σε ένα γκολ του Άντορ Βάργκα από τα 5μ. στα 56 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και σε μία απόκρουση του Μίκλος Γκορ-Νάγκι σε σουτ του Πέτρο Φιλιόλι, 29 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι Ούγγροι είχαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ένα προβάδισμα ενός-δύο γκολ, με τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν αρκετές φορές με τελευταία το 7-7, χωρίς όμως να καταφέρουν την ολική ανατροπή.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-2, 1-1, 2-2.

Αντιθέτως, τρομερή ανατροπή έκανε η Σερβία απέναντι στο Μαυροβούνιο. Οι κάτοχοι του τίτλου Σέρβοι μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με -2 (7-9), όμως κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ, να μην δεχτούν κανένα και να νικήσουν τελικά 10-9. Το Μαυροβούνιο έφτασε μέχρι και το +4 (4-8 στο τρίτο οκτάλεπτο) αλλά όχι μόνο δεν κράτησε τη διαφορά, είχε και ένα οκτάλεπτο αφλογιστίας, που το καταδίκασε.
Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-2, 3-0.

Μάλιστα, οι δύο φιναλίστ θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στο ίδιο τουρνουά, αφού τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων, με τους Μαγυάρους να κερδίζουν 8-6.

Στα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας για τις θέσεις 7-12, η Ισπανία νίκησε τη Γερμανία με 16-8 και η Ρουμανία τη Γαλλία με 15-8. Αύριο στις 11.30 παίζουν Γερμανία-Γαλλία για την 9η θέση και στη 13.00 Ισπανία-Ρουμανία για την 7η. Στις 14.30 παίζει η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Κροατία για την 5η θέση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/