Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Του αφαίρεσαν το χρυσό!

Published

on

Ακριβά πλήρωσε την έμπνευση του να βγάλει τη φανέλα και να τρέξει ημίγυμνος τα τελευταία 80 μέτρα ο Μαχεντίν Μακίσι. Ο Γάλλος νικητής του τελικού των 3.000μ. στιπλ τιμωρήθηκε με αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στην παγκόσμια ομοσπονφία στίβου που δεν μπορεί να τους παραβεί κανείς. Ο Μεκίσι δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα. Ο Γάλλος δρομέας, περίπου 80 μέτρα πριν από τον τερματισμό, έβγαλε τη φανέλα του και άρχισε να τρέχει ημίγυμνος. Σε κάποια στιγμή την έβαλε και στο στόμα, για να τερματίσει δίχως αυτήν και φυσικά τον αριθμό (bib number) αθλητή.
Οι κριτές φρόντισαν να του δείξουν αμέσως την κίτρινη κάρτα και λίγη ώρα αργότερα του ανακοινώθηκε ότι του αφαιρείται το μετάλλιο για απρεπή συμπεριφορά. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί ο Μεκίσι. Το 2012, αφού κέρδισε και εκεί το χρυσό μετάλλιο έκανε απρεπή χειρονομία στη μασκότ των αγώνων, η οποία όπως αναφέρθηκε εντός της στολής ήταν ένα 14χρονο κορίτσι.
Μετά την αφαίρεση του χρυσού από τον Μεκίσι, πρωταθλητής Ευρώπης στα 3.000μ. στιπλ είναι ο επίσης Γάλλος Γιόναν Κοβάλ, το αργυρό πηγαίνει στον Κριστιάν Ζαλέφσκι και το χάλκινο στον Ισπανό Άνχελ Μουλέρα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/