Το τριήμερο 7-9 Μαρτίου το Ηράκλειο της Κρήτης θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο σπάθης γυναικών και η Ελλάδα ως οικοδέσποινα θα έχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ θα κατεβάσει τετράδα και στο ομαδικό.
της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]
Το Ηράκλειο θα υποδεχτεί 190 αθλήτριες της σπάθης από όλο τον κόσμο, που θέλουν να βρεθούν στο βάθρο του παγκοσμίου κυπέλλου και να συγκεντρώσουν βαθμούς για το ranking τους. Μεταξύ αυτών των ξιφομάχων, θα βρίσκονται 11 Ελληνίδες με την 5η Ολυμπιονίκη του Παρισιού, Δώρα Γκουντούρα, και την δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023, Δέσποινα Γεωργιάδου, να είναι υποψήφιες για μετάλλια όπως σε κάθε διοργάνωση που αγωνίζονται. Από τις διεθνές συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των Άνα Μπάστα (Αζερμπαϊτζάν), Μισάκι Εμούρα (Ιαπωνία), Μαρτίνα Κρίσκιο (Ιταλία) και Μιτσέλα Μπάτιστον (Ιταλία).
Την ελληνική τετράδα για την παρουσία στο ομαδικό της σπάθης θα συνθέσουν οι Γκουντούρα, Γεωργιάδου, Άννα Καλλιόπη Κουρούση και Αθηναΐδα Μαυρικάκη.
Οι ελληνικές συμμετοχές
Δέσποινα Γεωργιάδου
Άννα Γερονίκου
Δώρα Γκουντούρα
Ελεονώρα Γριμπαβιώτη
Άννα Καλλιόπη Κουρούση
Κατερίνα Λύτινα
Αθηναΐδα Μαυρικάκη
Ευαγγελία Μουτοπούλου
Αγνή Παλάσκα
Ευαγγελία Συντυχάκη
Ανικα Τσαπατσάρη