Connect with us

TOP

1.777 αθλητές και αθλήτριες για 49 θέσεις!

Published

on

Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά είναι τα αμερικάνικα τράιαλς. Οι μεγαλύτεροι αγώνες κολύμβησης στον κόσμο, όπου για έναν Αμερικανό είναι ευκολότερο να προκριθεί σε τελικό οποιοασδήποτε διοργάνωσης παρά να προκριθεί στους Ολυμπιακούς!

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Δύο εβδομάδες έχουν απομείνει για τα τράιαλς στη Ομάχα. Τα εισιτήρια για τους αγώνες έχουν όλα πωληθεί και οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αποθεώσουν τους αθλητές τους. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι από τα κορυφαία αθλητικά στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί θεωρούν τους κολυμβητές τους σούπερ σταρ, τους οποίους αποθεώνουν όταν γίνεται η παρουσίαση της Ολυμπιακής ομάδας με χολιγουντιανό τρόπο, αμέσως μετά τα τράιαλς.
Σήμερα η κολυμβητική ομοσπονδία ανακοίνωσε τα ονόματα όλων όσοι έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στα τράιαλς, των οποίων ο αριθμός φτάνει τους 1.777! Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η τελική λίστα καθώς υπάρχουν μέσα αθλητές που έχουν αποσυρθεί, όπως η Κέιτι Χοφ.
Σε σύγκριση με το 2012, τα νούμερα είναι μικρότερα. Πιο συγκεκριμένα, στους άνδρες το 2012, η αρχική λίστα για την Ολυμπιακή πρόκριση περιλάμβανε 1.030 κολυμβητές, ενώ φέτος είναι 936. Στις γυναίκες, το 2012 ήταν 1.040 και φέτος 841. Το 2012 στα entry lists τα νούμερα ήταν 930 και 883 αντίστοιχα. Θα περιμένουμε να δούμε πόσοι θα είναι φέτος.
Οσον αφορά σρα αγωνίσματα, έχουμε 1.789 προκρίσεις για τους άνδρες (1,9 ανά αθλητή) και 1.835 για τις γυναίκες (2,2 ανά αθλήτρια). Ο μέσος όρος είναι τόσο χαμηλός γιατί μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών έχουν προκριθεί για ένα αγώνισμα μόνο (459 άνδρες και 369 γυναίκες).
Επτά κολυμβήτριες από αυτές που θα αγωνιστούν στα τράιαλς είναι μόλις 13 ετών ενώ στους άνδρες υπάχουν δύο αθλητές που είναι 14 ετών.
Όσον αφορά στους μεγαλύτερους υπάρχουν πάντε αθλητές 31 ετών, με πιο γνωστό όλων, τον Ράιαν Λόχτι, ενώ στις γυναίκες η μεγαλύτερη είναι η 32χρονη Νάταλι Κάφλιν.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/