Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ: 187 χώρες και 1088 κολυμβητές στην Έτιχαντ αρένα

Published

on

Μία μόλις μέρα έχει απομείνει για την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25αρα πισίνα και όλα είναι έτοιμα για την τελευταία μεγάλη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς.

Στο νησί Γιας και την περίφημη αρένα Ετιχάντ όπου φιλοξενεί από αγώνες πυγμαχίας, αγώνες του UFC και συναυλίες των μεγαλύτερων σταρ, οι κορυφαίοι κολυμβητές και κολυμβήτριες του πλανήτη, από αύριο μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου θα διεκδικήσουν τους τελευταίους παγκόσμιους τίτλους της χρονιάς.
Η ελληνική αποστολή, από σήμερα είναι πλήρης στο Άμπου Ντάμπι που τις προηγούμενες μέρες βίωσε την τρέλα της φόρμουλα 1 με την εισβολή δεκάδων χιλιάδων Ολλανδών που θέλησαν να παρακολουθήσουν το συμπατριώτης του Μαξ Βερστάπεν να κατακτά τον τίτλο.
Στο Άμπου Ντάμπι, βρίσκεται από σήμερα ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Νίκος Ξυλούρης ενώ και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος θα είναι δίπλα στην ομάδα.
Συνολικά 187 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή και περισσότεροι από 1000 είναι οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες που θα αγωνιστούν.
To πιο εντυπωσιακό από πλευράς συμμετοχών αγώνισμα, είναι αυτό της μεικτής σκυταλοδρομίας 4Χ50μ ελεύθερο όπου εκτός από τις υπερδυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία, συμμετοχή έχουν δηλώσει ακόμα οι Ουγκάντα, Σενεγάλη, Τανζανία, Περού, Μογγολία, Νιγηρία, Μαλάουι, Γκάνα, Πράσινο Ακρωτήρι, Αγκόλα, Βόρεια Νησιά Μαριάνας κτλ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr