Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

2η στον κόσμο η Δίβαρη, 3ος ο Τσορτανίδης

Published

on

Για άλλη μία μεγάλη διοργάνωση της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία techno, το δίδυμο Δίβαρη, Τσορτανίδη ήταν εξαιρετικό και ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Κιμπερόν της Γαλλίας, η Κατερίνα έκανε εξαιρετικό αγώνα και μετά από 11 συναρπαστικές ιστιοδρομίες πήρε αυτό που της άξιζε. Η ιστιοπλόος του ΝΑΟΒΒ συγκέντρωσε 46 βαθμούς και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Πρώτη ήταν η Ιταλίδα Σπεσιάλε με 26 βαθμούς.
Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στις 12 κούρσες που έτρεξαν τα 95 σκάφη και στο τέλος δικαιώθηκε. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς έναντι 24 του πρώτου Γάλλου Πιανάτσα και 32, 5 επίσης του Γάλλου Ζολιβέ.
Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο του νεαρού αθλητή του ΝΟ Άνδρου μέσα στο 2017. Είχαν προηγηθεί το αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX της κατηγορίας U17 και το χάλκινο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.
Πολύ καλά πήγε ο Α. Καλπογιαννάκης, ο οποίος τερμάτισε 5ος με 62, 2 βαθμούς, ενώ ο Π. Τσορτανίδης ήταν 15ος με 148β. και ο Ε. Μανιαδάκης 19ος με 162 βαθμούς. Στον αργυρό στολίσκο των 46 σκαφών ο Σ. Ε. Τζοτζολάκης ήταν 2ος με 114β. και ο Μ. Βούρτσης 29ος με 311 βαθμούς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr