Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

4 παγκόσμια ρεκόρ απειλούνται στην 25άρα

Published

on

H περίοδος της 25άρας πισίνας είναι καθ’ οδόν και με το παγκόσμιο κύπελλο της FINA και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης, τα ρεκόρ τοποθετούνται στο στόχαστρο των κορυφαίων κολυμβητών και κολυμβητριών, οι οποίοι επιθυμούν να τα κάνουν δικά τους.

Μετά από ένα πλούσιο αγωνιστικά καλοκαίρι, το οποίο περιείχε ένα παγκόσμιο και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και τους αγώνες κοινοπολιτείας, οι κολυμβητές, αφού ξεκουράστηκαν και φόρτισαν τις μπαταρίες τους, θα τεστάρουν τις αποδόσεις τους και στην 25άρα πισίνα. Όπως έχει αναφερθεί σε ρεπορτάζ του Sportsfeed μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα πάρουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις και δεν είναι απίθανο να καταρριφθούν παγκόσμια ρεκόρ.

100μ ύπτιο γυναικών
H κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ είναι η Αυστραλή, Μίνα Άθερτον, η οποία το 2019 κολύμπησε σε 54.89 για να γίνει η πρώτη και η μοναδική γυναίκα που έχει κατέβει τα 55 δευτερόλεπτα. Τρεις είναι οι βασικές υποψήφιες που έχουν τις δυνατότητες να σπάσουν το ρεκόρ της και αυτές είναι οι Λουίζ Χάνσον (Σουηδία), Κάιλι Μας (Καναδάς) και Κίρα Τουσάντ (Ολλανδία). Η Χάνσον πέρσι στο Άμπου Ντάμπι στέφθηκε χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια με 55.20, ενώ η Μας ήταν δεύτερη, τερματίζοντας σε 55.22, επιδόσεις που αποτελούν εθνικά ρεκόρ και για τις δυο αθλήτριες. Η Τουσάντ είναι η κολυμβήτρια με τον 4ο ταχύτερο χρόνο στην ιστορία, καθώς το 2019 έκανε νέο ρεκόρ με 55.17. Η Καναδή, Μάγκι Μακνίλ, θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο της Μελβούρνης και παρά το γεγονός ότι είναι σπεσιαλίστρια στην πεταλούδα, είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο 50άρι ύπτιο και αν αποφασίσει να αγωνιστεί σε αυτό το στιλ σίγουρα θα αποτελεί ένα δυνατό χαρτί. Από εκεί και πέρα στη Μελβούρνη, η Κέιλι Μακιούαν θα προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει μέσα στην έδρα της και μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ ύπτιο με 1:58.94, είναι πιθανό να μπορεί να σπάσει και αυτό των 100μ, αγώνισμα στο οποίο έχει 55.68 από το 2020.

100μ ελεύθερο ανδρών
Στο 100άρι θα παρακολουθήσουμε τον Κάιλ Τσάλμερς (Αυστραλία) να κοντράρεται με το χρονόμετρο. Το παγκόσμιο ρεκόρ του ανήκει από πέρσι, όταν στο παγκόσμιο κύπελλο της FINA που διεξαγόταν στο Καζάν της Ρωσίας, o 24χρονος κολύμπησε σε 44.84. Ο μοναδικός που θα μπορούσε να κοιτάξει στα ίσια τον Τσάλμερς και να τον απειλήσει θα ήταν ο Κέιλεμπ Ντρέσελ (έχει 45.08), αλλά ο Αμερικανός μετά την απόσυρσή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δεν έχει επιστρέψει στις πισίνες, καθώς κάνει ένα διάλειμμα από την κολύμβηση προς όφελος της ψυχικής του υγείας.

50μ ελεύθερο γυναικών
Με την μεγάλη κυρία της 25άρας πισίνας, Ρανόμι Κρομοβιτζότζο (Ολλανδία), να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη σπουδαία κολυμβήτρια να κυνηγήσει το ρεκόρ της. Η Σάρα Σέστρεμ ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν στην 50άρα πισίνα και τώρα θέλει να πετύχει μια ανάλογη στην 25άρα. Η Σουηδέζα πέρσι κολύμπησε τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιδόσεις στο 23 χαμηλό και φέτος ίσως είναι η χρονιά θα κατέβει κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα, καθώς έχει 23.00. Κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα θέλει να κατέβει και η Πολωνή, Κάσια Βάσικς, της οποίας το ρεκόρ είναι 23.30. Το παγκόσμιο ρεκόρ της Κρομοβιτζότζο είναι 22.93 από το 2017.

50μ πεταλούδα ανδρών
Το παγκόσμιο ρεκόρ μοιράζονται οι Νίκολας Σάντος (Βραζιλία) και Σεμπάστιαν Σαμπό (Ουγγαρία) με χρόνο 21.75 και στο παγκόσμιο της Μελβούρνης θα δώσουν μια τελευταία μάχη μαζί για το ποιος θα το κάνει δικό του αποκλειστικά. Ο 42χρονος Σάντος ανακοίνωσε ότι το παγκόσμιο θα είναι η τελευταία του διοργάνωση και επομένως η τελευταία του ευκαιρία να κάνει ακόμα ένα ρεκόρ, καθώς η ηλικία δεν είναι αυτή που τον πτοεί και θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει την καριέρα του. Εκτός από τον Σαμπό, που θα είναι ο ένας από τους δυο κολυμβητές που θα στείλει η Ουγγαρία στην Μελβούρνη λόγω του υψηλού κόστους, οι κολυμβητές που θα μπορούσαν να απειλήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ είναι οι Τσαντ Λε Κλος (Νότια Αφρική) με 21.95, Ντίλαν Κάρτερ (Τρινιντάντ και Τομπάγκο) με 21.98 και Ματέο Ριβόλτα (Ιταλία) με 22.02.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/