Δυνατό αγώνα με καλή παρουσία έδωσε ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης στο ευρωπαϊκό πρωταθλημα Κ20 που διεξάγεται στην Εσκιλστούνα, κατακτώντας την 5η θέση στον τελικό των 10.000μ. βάδην.
της Ελεονώρας Ρωσιάδου
[email protected]
Ο Τσαμουδάκης ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 41:31.44 βελτιώνοντας την καλύτερη του φετινή επίδοση, αλλά αυτή δεν ήταν αρκετή να τον φέρει μεταξύ των μεταλλίων. Νικητής του αγώνα ήταν ο Ισπανός Γκαρσία με 40.05.21, δεύτερος ο Ρώσος Σαραγίκιν με 40.59.28 και τρίτος ο επίσης Ισπανός με 41.00.03. Να σημειωθεί πως όλοι οι αθλητές που πέρασαν τον Τσαμουδάκη έκαναν ατομικά ρεκόρ, με εξαίρεση το νικητή που έκανε όμως την κορυφαία του επίδοση για φέτος.
Στη δισκοβολία, ο Κυριάκος Ζώτος με βολή στα 53.37μ. έμεινε στην 8η θέση του πρώτου προκριματικού γκρουπ και περιμένει να δει τα αποτελέσματα του δεύτερου γκρουπ. Δύσκολα πάντως θα διατηρηθεί εντός των 12 καλύτερων καθώς από το δεύτερο γκρουπ υπάρχουν πέντε αθλητές με φετινή επίδοση πάνω από τα 60 μέτρα.