Connect with us

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Α1 γυναικών: Φοβερή Βουλιαγμένη, μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Published

on

Η ομάδα του ΝΟ Βουλιαγμένης συνεχίζει να είναι συνεπής όπως όλη τη χρονιά και βρίσκεται πλέον μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των γυναικών μετά την επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο πέναλτι με 14-12 (10-10 ο κανονικός αγώνας) κάνοντας το 2-1 στις νίκες στη σειρά των τελικών.

Ο ΝΟΒ απειλεί βάλει τέλος στην 11ετή κυριαρχία του Ολυμπιακού και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο Πέμπτη (29/5, 19:30) στον Πειραιά. Αν όμως ο Ολυμπιακός καταφέρει να κάνει το 2-2 τότε όλα θα κριθούν το Σάββατο 31/5 στο Λαιμό.
Στη σημερινή αναμέτρηση που έγινε στη Βουλιαγμένη, οι άμυνες έπαιξαν για άλλη μία φορά πρωταρχικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ στην κόντρα με τις Βάσω Πλευρίτου και Τριχά και προηγήθηκε 3-1, όμως η 17χρονη Νεφέλη Κρασσά με διαδοχικά τέρματα κράτησε «ζωντανή» τη Βουλιαγμένη, μειώνοντας σε 4-3 σχεδόν στην εκπνοή της πρώτης περιόδου. Η Άντριους ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +2 (5-3) και ως τα μέσα του δευτέρου οκταλέπτου οι φιλοξενούμενες έδειχναν να ελέγχουν το ματς, όμως μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ο ΝΟΒ βρήκε δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω και κέρδισε πέναλτι με τη Γιαννοπούλου στην κόντρα, χάρη στο οποίο η Ξενάκη έδωσε προβάδισμα 6-5 στην ομάδα της.
Η Φουντωτού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου διεύρυνε το σερί της Βουλιαγμένης σε 4-0, πριν βρουν οι ερυθρόλευκες γκολ μετά από επτά λεπτά ανομβρίας, με τη Βάσω Πλευρίτου. Μετά από εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις, η Σάντα κέρδισε πέναλτι σε κόντρα και ξανά η Βάσω Πλευρίτου ισοφάρισε 7-7, όμως η Φουντωτού απάντησε σε παραπάνω και οι γηπεδούχες μπήκαν με προβάδισμα (8-7) στο κρίσιμο τελευταίο οκτάλεπτο.
Η τέταρτη περίοδος άρχισε με την Ξενάκη να ξεμαρκάρεται ωραία στα 2μ., να παίρνει την ασίστ από την Κρασσά και να ανεβάζει τη διαφορά ξανά στα δύο γκολ (9-7). Ο Ολυμπιακός μείωσε άμεσα με γρήγορη εκτέλεση της Τριχά από την περιφέρεια και η ίδια ισοφάρισε σε παίκτρια παραπάνω, με το τέταρτο προσωπικό τέρμα της. Το θρίλερ συνεχίστηκε, με την Αγγελίδη να δίνει εκ νέου προβάδισμα στον ΝΟΒ και τη Σιούτη να απαντά ξανά, με γκολ στην εκπνοή της επίθεσης με παίκτρια παραπάνω, διαμορφώνοντας το 10-10, 3΄42΄΄ πριν τη λήξη. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε ως το τέλος του κανονικού αγώνα, με τις ερυθρόλευκες να διαμαρτύρονται για αποβολή πάνω στη Μυριοκεφαλιτάκη στην τελευταία επίθεσή τους και τη Βουλιαγμένη να έχει την ευκαιρία στο φινάλε, με το σουτ της Φουντωτού να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με την Κοτσιώνη να αποκρούει το σουτ της Βάσως Πλευρίτου και να δίνει -ουσιαστικό και ψυχολογικό- πλεονέκτημα στην ομάδα της. Οι παίκτριες της Κικής Λιόση ήταν απόλυτα ψύχραιμες (ευστόχησαν διαδοχικά οι Φουντωτού, Γιαννοπούλου και Ξενάκη), ενώ Μυριοκεφαλιτάκη και Σιούτη κράτησαν «ζωντανό» τον Ολυμπιακό. Στο τέταρτο πέναλτι των ερυθρολεύκων, η Τριχά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και η Νεφέλη Κρασσά «υπέγραψε» τη δραματική νίκη του ΝΟΒ, που απέχει πλέον ένα βήμα από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, μετά από 12 χρόνια.
Οκτάλεπτα: 3-4, 3-1, 2-2, 2-3 – πεν. 4-2
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καπετοπούλου, Καλογεροπούλου, Μιμίδη, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη 4, Φουντωτού 4, Κρασσά 4, Γιάουστρα, Ανδρεάδη, Βάλβη, Αγγελίδη 1, Καρύτσα, Φουράκη, Κουτσαντά
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ράικρο, Χριστοδούλου-Άουτ, Κουρέτα, Σάντα, Τριχά 4, Άντριους 1, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κωνσταντοπούλου, Δρακωτού, Μπίκου

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr